روزنامه آمریكایی:

ترکیه احیانا بزودی اس-400 را عملیاتی می کند

ترکیه احیانا بزودی اس-400 را عملیاتی می کند

به گزارش تور و گردشگری، طبق گزارش روزنامه «بیزنس اینسایدر»، ترکیه احیانا در حملاتی که برای تابستان آتی ضد مواضع حزب کارگران کردستان (پ. ک. ک) برنامه ریزی کرده برای نخستین بار سامانه پدافند ضدهوایی اس-۴۰۰ را در یک عملیات مورد استفاده قرار می دهد.


به گزارش تور و گردشگری به نقل از ایسنا، روزنامه «ترکیه» اوایل ماه جاری میلادی گزارش کرد سامانه اس-۴۰۰ که ترکیه در سال ۲۰۱۹ آنرا به رغم سرزنش های واشنگتن دریافت کرد احیانا در مرز این کشور برای مقابله با پهپادهایی که به دست شبه نظامیان پ. ک. ک رسیده اند مستقر خواهند شد. اما این سامانه برای مقابله با تهدیدهایی بزرگتری نسبت به پهپادها مورد استفاده قرار می گیرد.
بیزینس اینسایدر ضمن اشاره به این که این سامانه برای سرنگون کردن موشک های کروز و بالستیک مورد استفاده قرار می گیرد از احتمال تشدید تنش ها میان ترکیه و دیگر متحدان در ناتو که همچون آمریکا از خرید این سامانه توسط آنکارا خشمگین هستند، اطلاع داد.
ترکیه برای خرید اس-۴۰۰ معامله ای به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار منعقد کرد. با این وجود این معامله خیلی بیشتر از این رقم برای ترکیه هزینه ایجاد کرد و این کشور حدود ۹ میلیارد دلاری که می توانست از محل ساخت بیشتر از ۹۰۰ قطعه برای زنجیره جهانی تولید جنگنده های اف-۳۵ کسب کند را از دست داد.
واشنگتن با استناد به نگرانی در رابطه با احتمال دستیابی تکنیسین های روسیه به داده هایی که سبب صدمه دیدن قابلیت رادارگریزی این جنگنده می شوند، خرید اف-۳۵ را برای ترکیه ممنوع کرد.
آمریکا همینطور آژانس تدارکات نظامی ترکیه را هدف تحریم قرار داد.
ترکیه در ضمن تحمل این مجازات ها هیچگاه سامانه اس-۴۰۰ را عملیاتی نکرده بود. مقام های آمریکایی به دنبال تحویل این سامانه به ترکیه، خطاب به این کشور نسبت به «فعال سازی» سامانه اخطار دادند. ترکیه اواخر ۲۰۱۹ مبادرت به تست جنگنده های اف-۱۶ و اف-۴ خود در مقابل رادار اس-۴۰۰ کرده بود. واشنگتن اکتبر ۲۰۲۰ اعلامیه آنکارا در رابطه با این که این سامانه را مورد آزمایش قرار می دهد محکوم نمود.
به نوشته بیزنس اینسایدر از پس از آن نشانه ای تابحال از اینکه اس-۴۰۰ های ترکیه در وضعیت عملیاتی قرار گرفته اند وجود نداشت. «خلوصی آکار»، وزیر دفاع سابق ترکیه در نوامبر ۲۰۲۲ گفت آنکارا «هیچ مشکلی با اس-۴۰۰ ندارد» و این سامانه «مستقر و آماده برای استفاده» است.
در صورتیکه ترکیه این سامانه را طبق این گزارش در مرز عراق مستقر کند، این به مثابه نخستین استفاده عملیاتی آنکارا از این سامانه با گذشت پنج سال پس از آنکه آنرا دریافت کرد، خواهد بود.
«علی باکر»، یک کارشناس امور ترکیه در مرکز ابن خلدون در دانشگاه قطر و از اعضای ابتکار عمل «اسکوکرافت برای امنیت خاورمیانه» در شورای آتلانتیک صحت این گزارش را زیر سوال برد اما امکان چنین کاری توسط ترکیه را مردود ندانست.
«سلیمان اوزرن»، یک استاد دانشگاه آمریکایی و عضو ارشد انستیتوی سیاست گذاری «اوریون» تحلیل کرد ترکیه با استقرار احتمالی اس-۴۰۰، سه هدف اصلی را دنبال می کند.
او اظهار نمود: «حزب عدالت و توسعه ترکیه با مستقر کردن آنها و سر و صدای فراوان در مورد آن احیانا قصد ساکت کردن منتقدان در خانه را دارد.»
اوزرن افزود: «در درجه دوم آنکارا امکان دارد بخواهد به مسکو ثابت کند که همکاریهای نظامی دو کشور هنوز پابرجا است. در درجه سوم هم ترکیه با اتخاذ چنین تصمیمی احیانا قصد ارسال این پیام را هم به غرب بخصوص آمریکا دارد که موضع آنکارا نسبت به روسیه و ناتو تغییری نکرده است.»
اوزرن تصریح کرد: «مشکل آمریکا این نیست که ترکیه اس-۴۰۰ ها را کجا مستقر کند بلکه مشکل آمریکا اینست که این سامانه در مالکیت ترکیه باقی بماند.»
وی همینطور تصریح کرد انگیزه آنکارا برای خرید اس-۴۰۰ صرفاً سیاسی و در جهت تمایل برای فاصله گرفته ترکیه از ناتو بود. وی ادامه داد: «اما چنین هدفی برای ترکیه غیرقابل دستیابی و غیرواقع بینانه است چون ترکیه در سطحی گسترده در سامانه های دفاعی ناتو ادغام شده است. تصمیم آنکارا در برابر اس-۴۰۰ سبب ایجاد یک وضعیت شکننده برای خود این کشور شده و این وضعیت هنوز تغییر نکرده است.»




منبع:

1403/02/04
12:35:47
5.0 / 5
114
تگهای خبر: خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
ttma تور و گردشگری