۴ رویکرد ترکیه در قبال جنگ غزه

۴ رویکرد ترکیه در قبال جنگ غزه

به گزارش تور و گردشگری، کارشناس مسائل ترکیه اظهار داشت: در طول هفت ماهی که از جنگ غزه می گذرد، ترکیه چهار رویکرد را در مقابل این جنگ پیگیری کرده است.


به گزارش تور و گردشگری به نقل از ایسنا، در هفته گذشته مقامات ترکیه بصورت رسمی از تعلیق روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی خبر دادند و در همین ارتباط وزارت تجاری این کشور روز پنجشنبه تایید نمود که تجارت با رژیم صهیونیستی را بطور کامل به حالت تعلیق درآورده اند و این تصمیم تا آن زمان که از ارسال بی وقفه کمک های بشردوستانه به نوار غزه اطمینان حاصل نشود، لازم الاجرا خواهد بود.
اوایل روز جمعه، عمر بولات، وزیر تجاری ترکیه نیز اظهار داشت که اقدامات محدودکننده تنها بعد از ترک مخاصمه در غزه لغو خواهد شد.
در همین زمینه رجب طیب اردوغان نیز در سخنانی اظهار داشت: آنکارا به انتها دادن به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری خود با اسرائیل متوسل شد، برای اینکه دولت یهود هم اکنون از حمایت کل غرب، خصوصاً ایالات متحده، برخوردارست تا به اقدامات نظامی خود مقابل فلسطینیان در غزه ادامه دهد.


رئیس جمهور ترکیه دراین زمینه افزود: ما می خواستیم بدون عجله روند را ارزیابی نماییم و این گام را برداشتیم. کل غرب برای اسرائیل کار می کند. آنها برای اسرائیل کار می کنند، خصوصاً ایالات متحده. همانطور که آنها سرمایه های خودرا بسیج کردند، مردم فلسطین محکوم به این شدند که در مقابل بمب های اسرائیلی بمیرند. ما نتوانستیم در مقابل این امر کاری نکنیم، بدین سبب گام هایی برداشتیم و این در را بستیم.
برمبنای آمار تجارت خارجی ترکیه که توسط اسپوتنیک تحلیل شده است، این کشور در سال ۲۰۲۳ به ارزش ۵.۴ میلیارد دلار کالا به اسرائیل صادر و ۱.۶ میلیارد دلار کالاهای اسرائیلی وارد کرده است.
کارشناسان مسائل بین الملل معتقد هستند که فشار افکار عمومی جهان اسلام و مردم ترکیه در اتخاذ این تصمیم از طرف دولت اردوغان موثر بوده است و آنها پس از ۷ ماه از وقوع جنگ بر اثر این فشارها ناچار به اتخاذ این تصمیم شدند.
«علی حیدری» کارشناس مسائل ترکیه در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه در طول هفت ماهی که از جنگ غزه می گذرد، ترکیه چهار رویکرد را در مقابل این جنگ پیگیری کرده است چنان که در دو هفته اول مقامات ترکیه، طرفین جنگ را به آرامش دعوت می کردند و بر موضوع پیروی از عقل سلیم و جلوگیری از گسترش بحران تاکید می کردند، اظهار داشت: از هفته دوم به بعد مقامات ترکیه متوجه شدند که این جنگ از جنگ های قبلی متفاوت می باشد و در کوتاه مدت به انتها نمی رسد؛ بدین سبب در همین چهارچوب بحث میانجیگری را مطرح نمودند.

این کارشناس مسائل ترکیه با اشاره به اجلاس فوق العاده وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در جده عربستان اشاره کرد: در این اجلاس هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه بحث میانجیگری میان فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی بیان کرد و پیشنهاد نمود که از جانب جریان مقاومت فلسطین و فلسطینی ها کشورهایی مثل ترکیه، مصر، عربستان و قطر میانجی باشند و از جانب اسرائیل نیز کشورهایی چون آمریکا و تعدادی از کشورهای اروپایی در این حوزه نقش آفرینی کنند.
وی با اعلان اینکه در این چارچوب دولت ترکیه موضوع تشکیل ۲ دولت فلسطینی و اسرائیلی را نیز مورد توجه قرار داده بود و بر موضوع ترک مخاصمه تاکید داشت، اشاره کرد: از ماه دوم جنگ غزه تعدادی از اعتراضات در داخل ترکیه نسبت به سیاست های دولت این کشور در رابطه با جنگ غزه شکل گرفت. در همین چارچوب معترضان می گفتند که چرا دولت ترکیه که داعیه رهبری جهان اسلام و پشتیبانی از فلسطینی ها را دارد، کاری عملی در رابطه با موضوع فلسطین انجام نمی دهد و تظاهرات در ترکیه در این ارتباط بصورت خودجوش و کوچک به انجام می رسد. در قالب همین فشارهای سیاسی، دولت اردوغان کوشش کرد که وارد میدان شود، چنانکه شاهد این بودیم که بعد از چندی همایش بزرگی در استانبول انجام شد و گفته شد که در این همایش بزرگ ضد اسرائیلی حدود یک میلیون نفر شرکت کرده اند.
همایش بزرگ ضد اسرائیلی در ترکیه

1403/02/18
08:42:31
5.0 / 5
95
تگهای خبر: زمین , مقاومت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
ttma تور و گردشگری