میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته

خبرساز شدن فرودگاه كنارك

خبرساز شدن فرودگاه كنارك

دردسر تعطیلی فرودگاه كنارك، سكوت متولیان گردشگری در وزارت میراث فرهنگی، سفر معاون گردشگری به گرجستان و چالش جدید آژانس ها همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی وگردشگری در این هفته بود.


خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ؛ در این هفته بعد از آنکه اعلام گردید فرودگاه نظامی کنارک تعطیل شده خیلی از مسافران و مردم شهرستان کنارک و چابهار که از این مسیر منتقل می شدند سرگردان بودند. مسافران از طریق شهر زاهدان و یا ایرانشهر خویش را به چابهار می رساندند. قضیه اینجاست که سازمان منطقه آزاد چابهار اعلام نمود تا آخر سال ۱۴۰۰ فرودگاه بین المللی چابهار را در خود منطقه افتتاح می کند بنابراین نیروی هوایی فرودگاه نظامی کنارک را تعطیل کرد و به قول استاندار سیستان و بلوچستان شرط بازگشایی، را لغو پروژه شهر فرودگاهی چابهار دانست. این درحالی است که خیلی از افراد و مسؤلان همواره بر محرومیت زدایی چابهار با ایجاد شهر فرودگاهی و راههای بین المللی هوایی تاکید می کردند در واقع این شهر فرودگاهی بر توسعه گردشگری این منطقه هم تأثیرگذار بود. علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی هم که چند باری ادعا کرده بود روی مناطق محروم کار کرده و استان سیستان و بلوچستان را جز استان های با ظرفیتی می داند که حتی می تواند در منطقه سواحل مکران آن هم منطقه آزاد ایجاد کرد، در گفتگوی تلویزیونی خود در جریان تعطیلی فرودگاه کنارک حضور پیدا کرد اما مانند همیشه نسبت به این مورد واکنشی نداشت و این وزارتخانه طبق معمول سکوت اختیار کرد.
چالش جدید دفاتر مسافرتی دفاتر خدمات مسافرتی در ایران تا کنون برای ایجاد و فعالیت در حوزه گردشگری می بایست در کنار مدارکی که وزارتخانه برای عرضه مجوز لازم دارد، ۲۵ میلیون تومان ضمانت نامه بانکی و ۲۵ میلیون تومان سفته هم عرضه می کردند، اما طبق دستورالعملی که اخیرا صادر شده، آژانس ها می توانند ضمانت نامه خویش را به سفته تغییر دهند.
در این صورت آژانس داران می توانند ۵۰ میلیون تومان سفته به معاونت گردشگری اداره های کل میراث فرهنگی استان ها ارائه نمایند. این درحالی است که اگر کمیسیون های رسیدگی به شکایات در استان ها درباره یکی از آژانس ها رأی صادر کند، اداره کل میراث فرهنگی تنها می تواند سفته ها را به اجرا بگذارد و دیگر ضمانت نامه ای در اختیار برای اعمال فشار به آن آژانس مسافرتی را ندارد.
طبق آیین نامه می بایست هر آژانس مسافرتی در مکانی اداری مستقر می شد اما حالا در دستورالعمل جدید معاونت گردشگری آمده که این دفاتر مسافرتی می توانند در امکانی با موقعیت اداری استقرار داشته باشند. یعنی اگر یک واحد مسکونی با موقعیت اداری در اختیار مدیر آژانسی باشد او می تواند از محل فعلی خود به این مکان منتقل شود.
سفر هوشمند بروید را جایگزین سفر نروید کنید علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با حضور در برنامه تلویزیونی درباره وضعیت صنعت توریسم اظهار داشت: در شرایطی که کشور با شیوع کرونا مبارزه می کند، در کشور، ما هیچگاه هتل ها را تعطیل نکردیم بلکه پروتکل های سختگیرانه به همه هتل ها ابلاغ گردید ولی خیلی از آنها مشتری نداشتند و خودشان تعطیل کرده اند چون هزینه باز ماندن هتل ها زیاد است. در هماهنگی با ستاد مبارزه با کرونا گشایشی به وجود آمد. در مقطعی از زمان، حجم زیادی از سفر صورت گرفت و گردشگری نفس کشید اما با آمدن موج دوم بیماری، سفرها متوقف گردید و به حالت قبل برگشت. الان احساس می نماییم این زمان زیادی طول کشیده است. سرمایه گذاری های زیادی در گردشگری شده که اگر شکست بخورد، غیرقابل برگشت است. خیلی از افراد هر چه داشتند، جمع کردند و یک بوم گردی راه انداخته اند. الان نه تنها میهمان ندارند بلکه با فشار مالیات، قسط و … مواجهند.
وی از جلسه مشترک با وزیر بهداشت در هفته آینده اطلاع داد و اظهار داشت: ما می خواهیم که راه های ورود توریستهای خارجی به ایران باز شود. نه ما کرونا به آنها بدهیم و نه از آنها کرونا بگیریم. در بحث گردشگری داخلی هم می خواهیم مسؤلان به جای آنکه بگویند «سفر نروید» اعلام کنند «سفر هوشمند یا سفر ایمن بروید». ما می دانیم که اگر سفرها در چارچوب تور گردشگری اتفاق بیفتد، می توان رعایت بهداشت را در طول سفر کنترل کرد چون الان ناوگان حمل و نقل هم پروتکل های بهداشتی دارد و اتاق هتل ها اگر توسط یک نفر استفاده شود، تا ۲۴ ساعت امکان پذیرش فرد دیگری در آن اتاق وجود نخواهد داشت.
معاون گردشگری به گرجستان رفت معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در یکصد و دوازدهمین نشست شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) از ۲۵ تا ۲۷ شهریورماه جاری در شهر «تفلیس» کشور «گرجستان» برگزار می شود؛ حضور یافت.
در صد و دوازدهمین نشست شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری که با حضور «ولی تیموری» معاون گردشگری وزارت بعنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران برگزار شد؛ موضوعات اساسی صنعت توریسم از جانب وزرای گردشگری بیشتر از ۳۰ کشور عنوان شد.
مباحثی همچون آغاز فرایند انتخاب دبیرکل جدید سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در بازه زمانی سال های ۲۰۲۲ الی ۲۰۲۵، عرضه راهکارهای اجرایی کشورهای عضو در قالب شعار سازمان جهانی گردشگری شامل «گردشگری و توسعه روستایی» با رویکرد اصلی حفظ و احیای سنت ها، بهبود شرایط اقتصادی و هم ایجاد فرصت های شغلی برابر برای روستاییان همچون مهم ترین موضوعاتی است که در این جلسه عنوان شد.
همچنین در حاشیه این نشست معاون گردشگری کشور با مقامات گردشگری کشورهای عضو شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) ملاقات و گفتگو داشت. پیرو این اقدام، تیموری در دیدار با «زوراب پلولیکاشویلی» دبیرکل سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، پیگیری مصوبات تفاهم نامه سال ۲۰۱۸ را در دستور کار قرار داد که از مهم ترین بندهای آن می توان به تداوم همکاری مشاور سازمان جهانی گردشگری در بازبینی طرح توسعه گردشگری کشور اشاره نمود.
وزارت میراث فرهنگی پیشنهادش را برای درج در لایحه اصلاح قانون مالیات عرضه کرد این هفته علیرضا ارجمندی مدیرکل دفتر مناطق نمونه گردشگری وزارت میراث فرهنگی با تاکید بر ضرورت پشتیبانی از تولیدات صنایع دستی و توسعه گردشگری که از دغدغه های مهم این وزارتخانه است اظهار داشت: «این لایحه در کمیسیون اقتصادی هیئت دولت بررسی می شود.»
مدیرکل دفتر مناطق نمونه گردشگری معاونت سرمایه گذاری و امور مجلس خاطرنشان کرد: «پس از بررسی های تخصصی و تصویب مواد لایحه در کمیسیون اقتصادی هیئت دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال و بعد از تصویب نهایی در مجلس به منظور اجرای مواد آن به دولت و سایر مراکز ذی ربط ابلاغ می شود.»
او با اشاره بر حساسیت حوزه گردشگری و صنایع دستی و ضرورت توسعه زیرساخت های این بخش، اضافه کرد: «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیشنهادهایی همچون ابقای معافیت مالیاتی در حوزه های ساخت و بهره برداری از تأسیسات گردشگری، حوزه تولیدات صنایع دستی و لحاظ کردن معافیت مالیاتی در هر نوع نقل و انتقال قطعی املاک و حق واگذاری آثار تاریخی فرهنگی، اجاره آثار تاریخی فرهنگی، حقوق دریافتی کارگران شاغل در حوزه صنایع دستی، فرش دستبافت و هنرهای سنتی را عرضه کرده است.»
توقف فعالیت اجرایی در ژئوپارک بالاخره این هفته از قشم خبر رسید که رئیس کل دادگستری هرمزگان اظهار داشت: طبق مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان، هرگونه عملیات اجرایی و فعالیت در محدوده ژئو پارک قشم متوقف گردید. علی صالحی در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت ژئو پارک قشم بعنوان تنها ژئو پارک منطقه خاورمیانه و همینطور غار نمکدان بعنوان بزرگترین و طولانی ترین غار نمکی جهان اضافه کرد: طبق مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان هرمزگان، با اکثریت، آرا، هرگونه عملیات اجرایی و فعالیت در محدوده ژئو پارک و غار نمکدان قشم متوقف می شود و از همین امروز این مصوبه به دادستان عمومی و انقلاب شهرستان قشم جهت اجرا ابلاغ خواهد گردید. رئیس شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان هرمزگان در ادامه تاکید کرد: دستگاه قضائی استان هرمزگان در جهت پشتیبانی از تولید اقدامات مؤثری را در دستور کار قرار داده است و پشتیبانی از سرمایه گذاری مشروع و در قالب قانون را با جدیت دنبال خواهد نمود.


منبع:

1399/06/29
19:51:43
5.0 / 5
1745
تگهای خبر: آثار تاریخی , آژانس مسافرتی , تاریخی , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
ttma تور و گردشگری