گزارش تور و گردشگری؛

وزارت میراث فرهنگی در روز جهانی گردشگری خبر جدیدی نداشت!

وزارت میراث فرهنگی در روز جهانی گردشگری خبر جدیدی نداشت!

تور و گردشگری: معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی درباره اقدامات این وزارت در حوزه سفر و كرونا برنامه ویژه و جدیدی ندارد. تاكید تیموری در نشست خبری روز جهانی گردشگری بیشتر روی شعار توسعه گردشگری روستایی بود.



خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ؛ نشست خبری روز جهانی گردشگری همزمان با ۲۷ سپتامبر مصادف با ۵ مهر ۹۹ در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی با حضور معاون گردشگری و خبرنگاران این حوزه اجرا شد. در این برنامه خبری هیچ موضوع جدیدی اعلام نشد و صحبت ها و سوالها پیرامون موضوع سفر و کرونا به همان حرف های همیشگی در این چند ماه اخیر محدود شد.
در این جلسه، ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: شعار سازمان جهانی گردشگری «گردشگری و توسعه روستایی» اعلام شده است. با همین مضمون برنامه هایی را پیش بینی کرده ایم که قسمتی از آن در هتل ارم و بخشی هم در طول هفته انجام خواهد شد.
برنامه ای که تیموری به آن اشاره نمود بامداد روز ششم مهر ماه در هتل ارم با حضور وزیر میراث فرهنگی برگزار می گردد که در واقع رونمایی از برند گردشگری، سامانه نظارت و سامانه راهبردی گردشگریست.
تیموری درباره توسعه گردشگری روستایی و اقدامات مربوط به آن نیز توضیح داد: با تنوعی که در حوزه محصولات گردشگری و زیرساخت ها انجام شد؛ صنعت گردشگری از محدودیت و انحصار چند شهر بزرگ خارج شده است و ما الان دیگر نمی توانیم بگوییم یک توریست فقط چند شهر گردشگری را می بیند بلکه روستاها خودرا بعنوان مناطق تفریحی و گردشگری معرفی کرده اند. ما سند بخشی توسعه گردشگری روستایی را آماده کرده ایم که در آن نقشه راه نیز دیده شده است.
چندی پیش فرودگاه نظامی کنارک تعطیل شده بود و شهر فرودگاهی چابهار نیز با بازگشایی فرودگاه کنارک تعطیل اعلام گردید اما بعدها گفتند که همچنان ساخت شهر فرودگاهی صورت خواهد گرفت در طول این مدت وزارت میراث فرهنگی سکوت کامل کرد. در واکنش به این مساله معاون گردشگری کشور اظهار داشت: وزارت گردشگری از هر اقدامی که موجب انتفاع کشور از محل درآمدهای اقتصاد سفر شود؛ استقبال می کند. مواردی که در چابهار صورت گرفت قابل حل است و بحرانی نیست، باتوجه به گزارش های اخیر متوجه شدیم این مشکلات حل شده است. سیاست رسمی وزارت گردشگری این است که کمک نماید همه نقاط کشور همچون چابهار در حوزه گردشگری رونق پیدا کند. ما بجای اینکه مواضع سیاسی بگیریم در نظر داریم که با بحث منطقی مشکلات را حل نماییم.
موضوع دیگری که بیشتر در نشست خبری روز جهانی گردشگری عنوان شد، در مورد گردشگری روستایی بود تا مسائل مربوط به حل مشکلاتی همچون درگیری بخش های گردشگری با ویروس کرونا. اما تیموری در این مورد به آماری که قبلاً هم ارائه کرده بود پرداخت و اظهار داشت: برآورد میزان خسارت بخش گردشگری تا نیمه اول مرداد ۱۲ هزار میلیارد تومان است که قسمتی از آن خسارت و بخش دیگر برآورد عدم درآمد است.
وی اظهار داشت: اشتغال رسمی ایران در حوزه سفر و گردشگری طبق اعلام شورای جهانی سفر یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۹ است بسته حمایتی برای ۱۴ رسته شغلی همچون گردشگری تدوین شده که شامل امهال های سه ماهه و وام ۱۲ درصدی کرونا بود که استقبال کم از آن دلیلهای مشخصی داشت. همین طور ۶۰۰ میلیارد تومان پرونده از طرف فعالان گردشگری به بانک ها ارسال شده که از این تعداد ۲۵۰ میلیاد تومان پرداخت شده است.
اگر گفتند سفر نروید به این معناست که سفر بی برنامه نروید!
تیموری درباره انجام سفر در زمان کرونا نیز اظهار داشت: در ستاد کرونا هیچ مصوبه ای وجود ندارد که حوزه های مربوط به گردشگری را تعطیل کند. در شرایطی که هم، روی سفرها حساس شده بودند تاکید نمودند قسمتی از اختیارات ستاد به استانها واگذار شده است و مسئولان ستاد کرونا همیشه تاکید داشته اند که سفرهای خارج از ضوابط انجام نشود، اگر اعلام می شود سفر نکنید منظور این نیست که سفر بوسیله آژانس در هتل با رعایت پروتکل های بهداشتی انجام نشود بلکه صحبت از سفرهای بی حساب و کتاب است. ما برای مسیری می توانیم مسئولیت داشته باشیم که خودمان آنرا آماده کرده باشیم. هر سفری که توسط دفاتر مسافرتی برنامه ریزی می شود و گردشگران از خدمت مراکز مجاز استفاده می نمایند را حمایت می نماییم. در این بستر سفرها هیچ محدودیتی ندارند.
ولی تیموری در پاسخ به سوال دیگری درباره جذب توریستهای خارجی و باز شدن مرزها اظهار داشت: ما باید به تفاهمی در سطح بین المللی با کشورها برای تبادل توریست برسیم. زمانی که مرزها آزاد شد باید ببینیم کشور مقصد، توریست ایرانی را می پذیرد یا نه. در عین حال باید احترام متقابل گردشگران کشورها نیز حفظ شود.
تیموری مانند گذشته فقط به این مساله بسنده کرد که بازگشایی مرزها و جذب توریستهای خارجی توسط وزیر گردشگری در حال بررسی است.
تسهیل روادید بین ایران و روسیه نیز از دیگر مواردی بود که معاون گردشگری به آن اشاره نمود اما توضیح نداد که در واقع این تسهیل روادید به چه معناست چونکه حوزه ویزا و تبادل گردشگری بین کشورها بیشتر در حوزه اختیارات وزارت امور خارجه است.
موضوعات تخصصی را سیاسی نکنید!
در این جلسه خبرنگار مهر درباره اینکه سند توسعه راهبردی گردشگری کشور چه ضمانت اجرایی پس از یک تا دو سال دارد، آن هم در صورتیکه به انتها دولت دوازدهم نزدیک می شویم سوال کرد. معاون گردشگری نیز با تاکید بر اینکه نباید موضوعات تخصصی را سیاسی کرد توضیح داد: سند استراتژیک پس از انقلاب نخستین سندی است که در این سطح به تصویب هیات وزیران رسیده است. ۳۰۰ صفحه نیز پشتیبان دارد ما سطوح مختلفی در برنامه ریزی گردشگری داریم این سند نخستین سطح را پوشش می دهد در این سطح کلیات و راهبردهای کلان مشخص می شود. برای هر کدام از راهبردها نیز استراتژی کامل پیش بینی شده است.
تیموری اظهار داشت: یکی از الزامات تحقق سند توسعه این است که وزارت میراث فرهنگی را مکلف به انجام برنامه اقدام ملی کرده است که آنرا از سال قبل پیش برده ایم. بعضی از افراد از دور درباره مسائل مربوط به گردشگری صحبت می کنند ما باید این حرف ها را کنار بگذاریم و اگر اراده ای هست با تیمی که این سند را تهیه کرده جلسه داشته باشیم. ما برای نخستین بار ۶۰ حکم درباره توسعه گردشگری برای دستگاه های دیگر تعیین کرده ایم. همه می دانند یک حکم در دولت گرفتن چه مشکلاتی دارد افراد نباید چوب حراج به حوزه گردشگری بزنند. سند توسعه راهبردی برای نخستین بار برای ۲۹ دستگاه تعیین تکلیف می کند که باید در حوزه توسعه گردشگری فعالیت داشته باشند. شورای راهبردی و نظارت یکی از الزامات تحقق این سند است. سازمان برنامه وبودجه عضو شورای نظارت است و دستگاه ها بر اساس اینکه چقدر تعهدات را انجام داده اند باید گزارش بدهند.


منبع:

1399/07/06
15:07:10
5.0 / 5
1435
تگهای خبر: تخصص , توریست , دستگاه , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
ttma تور و گردشگری