راهكارهای رونق توریسم در كتاب ظرفیت برد گردشگری

راهكارهای رونق توریسم در كتاب ظرفیت برد گردشگری

به گزارش تور و گردشگری کتاب «ظرفیت برد گردشگری» با محوریت برنامه ریزی توسعه مبتنی بر گردشگری در شهرهای شمالی و بهره مندی از ظرفیت های گوناگون اجتماعی برای رونق اقتصاد در صنعت گردشگری منتشر گردید.


به گزارش تور و گردشگری به نقل از ایرنا، «ظرفیت برد گردشگری» عنوان کتابی است که از جانب انتشارات آموزشی تألیفی ارشدان و به قلم دکتر صدرالدین متولی استاد دانشگاه آزاد شهر نور و دکتر زینب تقوایی استاددانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر با مبحث گردشگری پایدار به بازار نشر عرضه شده است.
این کتاب در سه فصل شامل گردشگری، ظرفیت برد و ظرفیت برد گردشگری تدوین شده که در هر کدام از این فصل ها مباحثی پیرامون گردشگری پایدار و مبتنی بر سود جامعه میزبان تشریح شده است.
زینب تقوایی دانش آموخته رشته گردشگری در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای مدیریت و برنامه ریزی شهری در مقطع دکتری است و در این کتاب کوشیده تا مبانی توسعه گردشگری بر مبنای برنامه ریزی شهری را جهت استفاده در مدیریت شهرهای گردشگرپذیر بخصوص شهرهای شمالی شرح دهد.
در این کتاب مباحثی مانند استانداردها در ظرفیت برد تفرجگاهی، توریسم مردم شناسی، ورزش های زمستانی، ورزش های ساحلی و دریایی، کوه نوردی و غارنوردی، جنگل نوردی، ابزارهای مدیریتی برای اجرای ظرفیت برد گردشگری، طبیعت درمانی، مدیریت بهینه توریسم، مزایا و آثار مثبت گردشگری، نتایج منفی صنعت توریسم و گردشگری پایدار مطرح گردیده است.
این پژوهشگر حوزه گردشگری و مدیریت شهری در گفتگو با خبرنگار ایرنا درباره این کتاب اظهار داشت: طی سالهای تحصیلم در حوزه گردشگری و مدیریت و برنامه ریزی شهری همواره این دغدغه را داشتم که دانش گردشگری و مدیریت شهری را بتوانم در حوزه مدیریت شهری به کار بگیرم و دیدگاه هایی کاربردی برای مدیریت شهری شهرهای گردشگرپذیر و بخصوص مازندران که به حق واقعی خود از صنعت توریسم و خدماتی که عرضه می دهد نرسیده مطرح کنم.

زینب تقوایی اضافه کرد: در این کتاب تمام تلاشم بر این است تا گردشگری و توریسم را به مدیریت شهری ربط دهم. این که چقدر جاذبه های گردشگری در یک شهر می تواند در جذب گردشگران نقش داشته باشد. ما در مدیریت شهری می توانیم از جاذبه ها و پتانسیل های گردشگری برای توسعه استفاده نماییم. بخصوص در شهرهای ساحلی که یکسری جاذبه ها و پتانسیل های طبیعی غیرانسان ساز مثل جنگل، دریا و ساحل داریم با ساماندهی و مدیریت درست می توان الگوی مناسبی برای توسعه ایجاد کرد.
این مدرس دانشگاه ضمن اشاره به ظرفیت های گردشگری شهر ساحلی نور اظهار داشت: رساله مقطع کارشناسی ارشد من درباره ظرفیت برد گردشگری شهر نور بود. در آن اثر پژوهشی هم این مورد را بررسی نموده بودم که میزان تاب آوری شهر نور برای حضور گردشگران چقدر است. اینکه در یک روز چه تعداد توریست پارک جنگلی نور می توانند بدون اینکه گردشگران به محیط زیست صدمه یرسانند حضور یابند و میزان آستانه تحمل پارک جنگلی نور برای حضور گردشگران چقدر است. ما در حوزه گردشگری شهرها و روستاها باید چنین نگاهی داشته باشیم تا گردشگری پایدار برای جامعه رقم بخورد.
وی تصریح کرد: وجود برنامه ریزی اصولی و مدیریت صحیح نقش مؤثری در جذب توریست دارد. اما نکته مهم تر جلب نظر توریست برای تکرار سفر به یک شهر یا روستاست که باید در برنامه ریزی ها دیده شود. گردشگری پایدار چنین هدفی را دنبال می کند.

این پژوهشگر گردشگری و برنامه ریزی شهری به برخی ضعف های زیرساختی موجود در شهرهای مازندران برای رونق گردشگری اشاره نمود و اظهار داشت: در شهر نور سرانه فضای سبز ۵۰ سانتیمتر هم نیست. متاسفانه ابتدایی ترین خدمات مانند جمع آوری زباله هم در شهرهای شمالی به درستی صورت نمی گیرد. برای حمل و نقل مسافر در شهرهای شمالی با مشکل مواجهیم و ترافیک در همه شهرها هنگام حضور مسافر آزار دهنده می شود. این موارد موانع توسعه مبتنی بر گردشگری هستند.
این کتاب در ۸۷ صفحه با تیراژ هزار نسخه و قیمت ۳۵ هزار تومان به بازار کتاب عرضه شده است.


1399/12/05
14:09:41
0.0 / 5
1159
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , توریست , جاذبه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
ttma تور و گردشگری