پرهیز از گردشگری هولناك

پرهیز از گردشگری هولناك

به گزارش تور و گردشگری جهان رو به تخصصی شدن و نگاه حرفه ای می رود و گردشگری هم در شاخه های مختلف اكوتوریسم یا طبیعت گردی، سلامت، فرهنگی، ماجراجویانه و غیره به صورت تخصصی مخاطبان خاص یافته، اما برآیند كلام كارشناسان گردشگری این است كه تورهای غیر مجاز، انتخاب گردشگری هولناك است و از آن باید پرهیز كرد.


کرونا ضربآهنگ شاد و پر هیاهوی سفر را از قبل از نوروز دیگر کرد؛ آئین ها در زمان توقف کردند و مردمان خانه نشین و به لزوم از سفر منع شدند و سفرها فقط به تعویق افتاد و امروز باآنکه کرونا همراه می باشد اما بنا به شرایط از تب و تاب ترسش کاسته شده و سفرها آغاز گردید تا بار دیگر جاده های شمال پیچیده در شال شالی اش، بهشت چشم را به گردشگران ارمغان بخشد.
اما این تنها کرونا نیست که جان می گیرد؛ از خطر جاده ها که بگذریم تورهای غیر مجاز در گیلان این روزها با جولان در فضای مجازی گردشگری هولناک می آفرینند؛ اما افشین یکی ازگردشگرانی است که سفر با تورهای غیرمجاز را ماجراجویانه، راحتتر و ارزان تر توصیف می کند و می گوید: واقعا در مسافرت با این تورها، هیچ وقت پیگیر موارد بیمه ای و اتفاقات هولناک در کمین، نبودم.
وی ادامه می دهد: این ها مواردی است که می بایست از راه اداره کل گردشگری و همینطور رسانه ها فرهنگسازی شود وگرنه طبیعی است که مردم در صورت آگاه نبودن، این تورها را بدلیل ارزان بودن و محدودیت های کمتر انتخاب می کنند.
مریم درویش گفتار یکی از طرفداران وفادار تورهای گیلانگردی است و روزهای کرونا را بدلیل تعطیلی تورها بسیار کلافه کننده توصیف می کند و می گوید: باآنکه در روزهای قرنطینه بدلیل بسته بودن همه امکانات گردشگری بسیار دشوار گذشت اما به هیچ عنوان حاضر نشدم با تورهای غیرمجاز که به صورت پنهانی فعالیت می کردند سفر کنم، چون در وهله اول امنیت هم به لحاظ سلامت وهم امنیت روان حائز اهمیت می باشد و کاملا بارز است که تورهای غیر مجاز تأمین کننده این موارد نیستند.
وی ادامه می دهد: فضای مجازی هر چقدر خوب اما خطراتش هم بی شمار است؛ این مردم هستند که با آگاهی، جست و جو و گزینش مطلوب لحظه های نیک و امن را برای خود و خانواده های شان رقم می زنند.
فاطمه سپاس خواه کارشناس گردشگری معتقد است: دنیای مجازی زندگی امروز را درنوردیده و همزمان با گسترده شدن فضای مجازی می بایست متناسب با هر حوزه، اتاق فکر تشکیل و به مخاطبان آگاهی انتخاب داده شود.
وی ادامه می دهد: گزینه های بسیاری برای بهره گیری از فضای گردشگری گیلان وجود دارد و آگاهی دادن به گردشگران از تعداد سفرهای پر خطر می کاهد؛ امروز هم در فضای مجازی تبلیغات غیرمجاز سفر، بی شمار است و این وظیفه نهادهای مسئول است که نسبت به این مورد آگاهی بخش باشند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان هم برای چندمین بار در ایام اخیر، از گردشگران می خواهد، با انتخاب گردشگری هولناک جان خود و خانواده خود را به خطر نیاندازند.
حمیدرضا آذرپور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: در هفته های گذشته و بعد از آغاز سفرهای بین شهری و استانی شاهد چند مورد حادثه ناگوار منجر به فوت در استان گیلان بوده ایم که با پیگیری های انجام شده مشخص شد با این که این اداره کل طی اطلاعیه هایی خواهان عدم استفاده از خدمات تورهای گردشگری غیر مجاز شده بود اما همچنان گردشگران به علل مختلف از خدمات این گروه ها استفاده می نمایند.
وی تصریح کرد: در هفته های اخیر و همزمان با گشایش هتل ها و بازگشایی گردشگری در استان، اطلاعیه های این اداره کل در مورد گروه های غیر مجاز گردشگری شدت یافت اما متاسفانه هنوز شاهد بروز اخبار ناگوار در این خصوص هستیم و بار دیگر از گردشگران می خواهیم فریب تبلیغات تورهای غیر مجاز را نخورند.
آذرپور افزود: تقاضا داریم، گردشگران از هرگونه سفر با گروه های غیر مجاز گردشگری پرهیز کنند چونکه در صورت بروز حادثه هیچ گونه پوشش بیمه ای برای جبران خسارات ناشی از حادثه وجود نداشته و مسؤلان این گروه ها تعهد عرفی، اخلاقی و قانونی نسبت به مسافران و حوادث را ندارند.
وی، با اشاره به عملکرد افراد غیر مجاز در حوزه گردشگری اضافه کرد: افراد سودجو با تبلیغات و جلب توجه گردشگران به بهانه عرضه خدمات ویژه و با عناوین جذاب بدون داشتن هیچ گونه مجوز قانونی مبادرت به اطلاع رسانی تورهای خود در فضای مجازی بخصوص شبکه های اجتماعی می کنند که مشکلات گوناگونی برای مسافران و گردشگران بوجود می آورد بنابراین ضروریست گردشگران قبل از هر گونه دریافت خدمات از دارا بودن مجوزهای لازم توسط این گروه ها اطمینان حاصل نمایند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان خاطرنشان کرد: در ایام اخیر بر مبنای بررسی های صورت گرفته توسط دفتر بررسی، همکاری و اطلاعات واصله از جانب راهنمایان گردشگری، ۱۷ گروه غیرمجاز برگزار کننده تور که بدون دریافت مجوزهای لازم مبادرت به برگزاری تورهای گردشگری می کردند، شناسایی و برای تشکیل پرونده و برخوردهای لازم به مراجع قضایی ارجاع داده شدند.
آذرپور اضافه کرد: این افراد بدون توجه به مقررات و قوانین وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با ایجاد گروه هایی در فضای مجازی و تبلیغ تور، مبادرت به اجرای تور بدون رعایت دستورالعمل ها و استانداردهای مصوب معاونت گردشگری می کردند که بعد از شناسایی به مراجع قضایی عرضه شدند.
وی عنوان کرد: برگزاری و اجرای تور صرفاً در حیطه وظایف دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی دارای مجوز از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با همراهی راهنمای مجاز کارت دار بوده و چنانچه افراد یا گروه ها بخواهند به صورت خودسرانه مبادرت به تبلیغ، اجرا و فروش خدمات گردشگری نمایند طبق بند ۷ قانون صنعت توریسم با آنها برخورد خواهد شد.
وب گردی مختصری با کلیدواژه جاذبه های گیلان، اهل سفر را به ماسوله با معماری پلکانی و گلدان های رنگین شمعدانی هایش، قلعه رودخان هزار پله اش و راه پر پیچ و خم جنگل و آبشار دیلمانش، رهنمون می سازد؛ اما این روزها که گذر بزرگراه فراهم شده، تعداد شمال یافتگان بیش شده و در این بین، تبلیغ افراد برای دعوت از گردشگران شغل های کاذب بی شماری پدید آورده است.
سفر از زمانی شروع می شود که اندیشه اش در ذهن نمایان شود و آنان که از ذوق سفر سرشارند، نیک می دانند که گیلان، سفرنامه ای است بی منتها؛ دنیای مجازی، فضای انتخاب را گسترده و البته فرایند نظارت را اندکی سخت تر کرده است، اما لازم است گردشگران آگاه باشند که انتخاب تورهای غیرمجاز، انتخاب سفری پر خطر و هولناک است.




منبع:

1399/04/09
22:08:36
5.0 / 5
2225
تگهای خبر: استاندارد , تخصص , جاذبه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
ttma تور و گردشگری