گذرهای فرهنگ و هنر سمنان فرصت فعالیت رسته های هنری و رونق گردشگری

گذرهای فرهنگ و هنر سمنان فرصت فعالیت رسته های هنری و رونق گردشگری

تور و گردشگری: ایرنا- تاریخ پر رمز و راز و فرهنگ غنی شهرهای استان سمنان در کنار آثار و مفاخر فرهنگی و هنرهای سنتی، ضرورت ایجاد مکان های خلاق مانند گذر فرهنگ و هنر را در این نقاط ضروری می کند؛ طرحی که احیاگر رسته های هنری و رونق گردشگریست.


به گزارش تور و گردشگری به نقل از ایرنا، گذر فرهنگ و هنر خیابان، میدان، بازار یا گذری است که در آن مجموعه هایی از کسب و کارهای فرهنگی و هنری فعالیت می نمایند و فضای بیرونی آن پیاده راهی برای عرضه هنر خیابانی، هنرهای آیینی و دینی و کارهای فرهنگی و هنری است.
استان سمنان نیز بواسطه قدمت تاریخی و غنای فرهنگی ظرفیت های فراوانی به لحاظ محیطی و کسب و کارهای هنر و فرهنگی دارد که می توان از آنها جهت راه اندازی گذرهای فرهنگی هنری استفاده کرد، و این مهم با تلاش مسئولان در مراحل ابتدایی اجرا قرار دارد.
استان سمنان در هنرهایی همچون دستباف های سنتی، سفالگری، گلیم بافی و آفرینش آثار فرهنگی دارای پیشینه و تولیدات فاخری است که ایجادگذر فرهنگی و هنری ضمن رونق گردشگری و بهبود کسب وکار به معرفی آثار در عرصه های ملی و جهانی کمک می نماید.
بر همین اساس باتوجه به اهمیت و ضرورت ایجاد گذر فرهنگی هنری در استان سمنان باتوجه به ظرفیت هایی که دارد فروردین امسال تفاهم نامه هایی بین موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر، شهرداری سمنان، شهرداری دامغان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان برای ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر در شهرهای سمنان و دامغان منعقد و قرار شد با همکاری طرفین حداکثر تا نیمه مرداد ۱۴۰۰ گذرهای فرهنگ و هنر سمنان و دامغان افتتاح شوند.


اجرای طرح گذر فرهنگی فرصت معرفی فرهنگ و هنر در استان سمنان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان اشاره کرد: طرح گذر فرهنگی می تواند علاوه بر معرفی فرهنگ و هنر استان و کمک به رونق اقتصاد حوزه هنر، تبدیل به یک ظرفیت گردشگری شود که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
فرشید فلاح بیان کرد: کوشش برای تحقق و اجرای طرح هایی همچون شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، گذر فرهنگ و هنر با همکاری شهرداری ها همچون اولویت های مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در استان سمنان نیز به خوبی دنبال می شود.
وی در تشریح طرح گذر فرهنگ و هنر، اشاره کرد: هدف از اجرای این طرح، فراهم کردن امکان تجمیع تمامی ظرفیت ها و توانمندی های فرهنگی و هنری مردم و هنرمندان و همین طور اجرای برنامه های مختلف فرهنگی و هنری به وسیله مردم در یک مکان ثابت و تحت عنوان گذر فرهنگ و هنر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان اظهار داشت: یکی از با اهمیت ترین ارکان اجرا و موفقیت برنامه های فرهنگی و هنری در شهرها، شهرداری ها هستند که باتوجه به ظرفیت و امکاناتی که در اختیار دارند، می توانند ضامن موفقت کارهای این حوزه باشند.




ایجاد گذرهای فرهنگی هنری تسهیل گر کسب و کار
گذرهای فرهنگی هنری تسهیل گر و رونق بخش کسب و کارهای این عرصه است و این مکان ها را مرکز تجمع کارهای فرهنگی هنری تبدیل می کند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان اظهار داشت: گذرهای فرهنگی هنری تسهیل گر و رونق بخش کسب و کارهای این عرصه است و این مکان ها را به مرکز تجمع کارهای فرهنگی هنری تبدیل می کند.
حمیدرضا دوست محمدی با ابراز خرسندی از کوشش برای ایجاد این گذرها در استان سمنان گفت: تجمیع کارهای هنری و هنرمندان در یک دالان شهری می تواند به نمادسازی گذر برای جذب توریست منجر شود.
وی با اعلان اینکه منفرد شدن مشاغل در شهرها سبب کم سویی و بی رونقی فعالیت ها خواهد شد، افزود: در دنیای امروز گسترش شهرها و میزان مسافت، دسترسی به مراکز تولید و عرضه آثار هنری را تحت تاثیر قرار داده و این پراکندگی بر رونق کسب وکارها تاثیر منفی است.
دوست محمدی اشاره کرد: ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر می تواند این مشکلات را برطرف و به رونق کسب و کارهای فرهنگی و هنری در شهرها منجر شود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان با تقدیر از حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از کسب و کارهای فرهنگی و هنری و ایجاد گذرهای فرهنگی و هنری در شهرها، اضافه کرد: استفاده از فضاهای متروک و هدایت آنها به سمت ایجاد رسته های هنری از مزایای ایجاد این گذرها است.
دوست محمدی تصریح کرد: در صورت تحقق این گذرها، علاقه مندی به تجمیع هنرها در گذرهای فرهنگی و هنری و نیز ایجاد پاتوق های هنری بالا رفته و رسته های هنری نیز سبب هم افزایی یکدیگر شده و خلق ایده های جدید را به دنبال خواهد داشت.

گذرهای فرهنگی گامی برای ارتقای تعاملات اجتماعی
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر سمنان اظهار داشت: ایجاد گذر فرهنگی در سمنان از کاروانسرای مرکز شهر و سپس هدایت آب و ایجاد فضای سبز در مکان خالی بین کاروانسرا و فرهنگسرای کومش و ادامه تا موزه سلامت در مرکز بهداشت تدین، بوستان خانواده، باغ فیض و میدان ارگ تا خیابان امام خمینی(ره) یکی از این گذرهای فرهنگی در این شهر را تشکیل می دهد که تکمیل اجرای طرح گذر فرهنگی در این منطقه نقشی مهم در تقویت نشاط و تعاملات اجتماعی و رونق گردشگری و اقتصادی کردن هنر در این شهر دارد.
محمد همتی اظهار داشت: ایجاد گذرهای فرهنگی سبب توسعه یافتگی، تعاملات اجتماعی و احیای باردیگر روح فرهنگی جامعه با مدیریت جامع و صحیح است و در رونق اقتصادی کسب و کارهای فرهنگی و هنری نیز تاثیر به سزایی دارد.
همتی اظهار داشت: گذرهای فرهنگ و هنر یکی از جاذبه های مهم و موثر در جذب توریست و آشنایی فرهنگ های مختلف ایرانیان است و ضرباهنگ خوشِ وحدت ملی و شناخت فرهنگی را به همراه دارد.
وی با اعلان اینکه گذرهای فرهنگی در کشورهای مختلف و ایران محور گردشگریست و تجمع مردم را به همراه دارد اضافه کرد: در این گذرها، فعالان عرصه فرهنگ و هنر محصولات خودرا ارائه می کنند و در رونق اقتصادی مردمانی که فرهنگ سوغات شهری و روستایی را به خوبی حفظ نموده اند تاثیر به سزایی دارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر سمنان اظهار داشت: ایران بعنوان نهمین کشور گردشگری جهان، رتبه ۹۰ جهان را در جذب توریست دارد.
همتی اظهار داشت: شب های فرهنگی سمنان و تقویم فرهنگی شهری می تواند از بی هویتی جامعه و زندگی شهروندان پیشگیری کند و الگوسازی های فرهنگی و ارائه محصولات فرهنگی در این گذرها می تواند در تغییر سبک زندگی موثر باشد، این گذرها از ناهنجاری های خانوادگی نیز کاسته و برای مدت زمانی امکان شادابی و نشاط و با هم زیستن را در هوای فرهنگ شهری به وجود آورد.
انتخاب گذرهای فرهنگی باید بافت تاریخی، فرهنگی و سنتی در معماری شهری مبنا قرار گیرد.
وی اضافه کرد: لباس، فرهنگ، آداب و رسوم و ابزار و امکانات می تواند در کنار توسعه مدرنیسم، سنت را پاسداری کند و همانند خیلی از کشورهای توسعه یافته، فرهنگ، ستون پایه زندگی شهری تعریف شود و به اجرا در آید.
رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر سمنان با تاکید بر این که در انتخاب گذرهای فرهنگی باید بافت تاریخی، فرهنگی و سنتی در معماری شهری مبنا قرار گیرد، افزود: در شهر سمنان، باغ راه ها، آثار تاریخی، مساجد، موزه ها و خانه های تاریخی و بازار در این راستا قرار گرفت و پیاده راه سازی خیابان امام(ره) با هزینه ۲۰۰ میلیارد ریال و مرمت بازار از اولویت این اقدام فرهنگی بود.


رونق گردشگری در دامغان در سایه ایجاد گذر فرهنگ و هنر در دامغان
گذر فرهنگ و هنر بعنوان قسمتی از مجموعه اولین باغ ایرانی در شهرستان دامغان استان سمنان در حال تکمیل است و موسسه "کمک به توسعه فرهنگ و هنر"، فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری دامغان در اجرای این مجموعه مشارکت دارند که نیاز است در روند ایجاد این گذرگاه تسریع شود.
شهردار دامغان اظهار داشت: مجوعه شهرداری دامغان با ایجاد گذر فرهنگ و هنر در تلاش است تا بتواند با ایجاد این گذر در مجموعه باغ ایرانی، از ظرفیت گردشگری و فرهنگ و هنر شهر به بهترین نحو استفاده نماید.
مسلم نصرتی بیان کرد: مجموعه باغ ایرانی دامغان بعنوان اولین باغ ایرانی استان سمنان با مشارکت یکی از خیران دامغان در مساحتی قریب به ۱۸.۵ هکتار از مجموعه ۴۰ هکتاری پارک دانشجو دامغان در حال ایجاد است.
شهردار دامغان اشاره کرد: در اجرای این طرح، میدان مفاخر، ساختمان کوشکی مطابق با معماری باغ های ایرانی و مسیر مفرح پیاده روی، ایجاد می شود و در مرکز میدان مفاخر این باغ، مجسمه منوچهری دامغانی نصب و تندیس دیگر مفاخر این دیار کهن نیز، بر گرداگرد آن نصب می شود.
به گزارش تور و گردشگری به نقل از ایرنا، انجام مطالعات پایه، تهیه طرح مفهومی، انجام مطالعات و ارزیابی اقتصادی با هدف کاهش ریسک استقرار کسب و کارهای فرهنگی و هنری در این دو گذر و همین طور اعمال هویت بصری یکپارچه در این گذرها لازم است و باید همزمان با عملیات ساختمانی و اجرای تاسیسات دنبال شود.



منبع:

1400/03/03
21:20:44
5.0 / 5
1328
تگهای خبر: آثار تاریخی , آثار فرهنگی , باغ , تاریخی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
ttma تور و گردشگری