نایب رئیس كمیسیون فرهنگی مجلس:

ضرغامی در 100 روز نخست بر رفع موانع توسعه گردشگری تمرکز کرده است

ضرغامی در 100 روز نخست بر رفع موانع توسعه گردشگری تمرکز کرده است

به گزارش تور و گردشگری نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: عزت الله ضرغامی در ۱۰۰ روز نخست کاری خود در دولت سیزدهم با رویکرد «شناخت و حل مسائل» روی حل مشکلات مردم در بافت های فرسوده و تاریخی، رفع موانع توسعه گردشگری و تولیدات صنایع دستی تمرکز کرده است.


به گزارش تور و گردشگری به نقل از ایرنا، دولت سیزدهم زمانی بر سر کار آمد که کرونا آرام آرام وارد پیک پنجم شده و فصل گردشگری تابستانه رو به پایان بود. فعالان صنعت توریسم که از اواخر سال ۹۸ فصل های گردشگری را از نوروز و تابستان تا تعطیلات زمستانی از دست داده بودند، چشم امیدشان به گسترش واکسیناسیون عمومی، رعایت عمومی دستورالعمل های بهداشتی و کاهش شدت همه گیری بود تا ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا تصمیم بگیرد و مرزهای گردشگری کشور گشایش یابد.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از همان ابتدای تشکیل دولت سیزدهم، مسیر تعامل با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و امور خارجه را با جدیت در پیش گرفت تا بتوانند ستاد ملی کرونا را قانع کنند تصمیم قاطع و منطقی برای بازگشایی مرزهای گردشگری بگیرد و چرخ این صنعت راه بیفتد. در نتیجه این تعامل اواخر مهر ماه سید عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام نمود با هماهنگی بوجود آمده از اوایل آبان پس از ۲۰ ماه، ممنوعیت صدور روادید لغو می شود و توریستهای خارجی می توانند به ایران سفر کنند.
با آغاز مجدد صدور روادید گردشگری در همان دو هفته اول آبان دو گروه توریست روسی و فرانسوی وارد ایران شدند، قطارهای گردشگری باردیگر راه افتادند، امیدها در دل صاحبان کسب و کار گردشگری جان گرفت. این نویدی بود که صنعت توریسم برای تجربه میهمان نوازی حتی در حین کرونا هم آماده است.
از طرف دیگر ضرغامی در سفرهای استانی به همراه رئیس جمهوری و هیات دولت در سه ماه گذشته همواره با تاکید و توجه به مسائل بافت های تاریخی و فرسوده، تعارضات موجود در این بافت ها را جزء مشکلات مردم عنوان کرده که باید حل شود. همینطور حضور وی در کارگاه های صنایع دستی و هنرهای سنتی و گفتگو با هنرمندان و صنعتگران نشان داده است که میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نگاه مدیریتی وی سه ضلع متوازن یک مثلث است که حل مشکلات و چالش آن نیازمند رویکرد ریشه ای شناخت محور و حل مسئله است.
استمهال تسهیلاتی و مالیاتی فعالان گردشگری تا آخر سال/ بسته حمایت صنایع دستی روی میز ستاد کرونا
همین رویکرد شناخت و حل مساله باعث شد در کمتر از ۱۰۰ روز نخست، مرزهای گردشگری گشایش یابد و مهلت بازپرداخت استمهال تسهیلاتی و مالیاتی برای پشتیبانی از کسب وکارهای صدمه دیده صنعت توریسم در کرونا تا آخر سال تمدید شود. از سوی دیگر پیشنهاد بسته های حمایتی از هنرمندان صنایع دستی روی میز ستاد کرونا قرار گیرد و مهمتر آنکه عزم جدی برای حل مشکل مردم بعنوان گفتمان رایج در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهادینه شود.
فراهم کردن اعطای تسهیلات ۱۱۰۰ میلیارد تومانی برای فعالان صنایع دستی از صندوق کارآفرینی امید خبری بود که نشان داد وزارت میراث فرهنگی مبحث اشتغال و تولید در بخش صنایع دستی را در دستور کار دارد. عمده این تسهیلات که قراراست به حوزه تولید صنایع دستی خُرد و کارگاه ها اختصاص پیدا کند، شکاف میان تولید و فروش را که ناشی از خرید نقدی مواد اولیه و فروش اعتباری محصولات است، پوشش می دهد. این تصمیم هم بر اساس همان راهبرد شناخت دقیق مسئله و حل ریشه ای مشکلات انجام شد.
اختصاص ۱۲۰۰ میلیاردریال اعتبار برای تکمیل زیرساخت های میراث فرهنگی و گردشگری، راه اندازی، تکمیل، تجهیز، مرمت موزه ها و سامان دهی بافت و بناهای تاریخی استان سمنان همینطور اختصاص ۲۰۰ میلیاردریال اعتبار به محور گردشگری و مجموعه میراث جهانی پاساگارد از اعتبارات سفر رئیس جمهوری در چهارچوب رویکرد حمایتی دولت سیزدهم برای توسعه محورهای گردشگری و حفاظت از فضاهای تاریخی و باستانی، در کارنامه عملکرد سه ماهه وزارت میراث فرهنگی قرار دارد.
غلامرضا منتظری نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس معتقد است: نقطه عطف عملکرد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سه ماهه نخست وزارت سید عزت الله ضرغامی تغییر رویکرد برای شناخت و حل ریشه ای مشکلات مردم و فعالان سه حوزه تخصصی این وزارت خانه است و اگر همین رویکرد که خط مشی دولت مردمی و انقلابی است تداوم داشته باشد، میتوان به آینده این وزارت خانه بخصوص صنعت توریسم خوش بین و امیدوار بود.


ضرغامی رویکرد مدیریتی وزارت میراث فرهنگی را متحول کرده است
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره عملکرد حدود ۱۰۰ روزه دولت در بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: با اینکه سه ماه نخست نمی تواند قضاوت دقیقی از عملکرد آن هم در حوزه گردشگری و صنایع دستی که ۲۰ ماه زیر فشار بحران کرونا خسارت های بسیار دیده به ما بدهد؛ تحقق هر سیاست، برنامه و هدفی در این عرصه ها زمان بر است. اما نکته حائز اهمیت نوع نگاه مهندس ضرغامی به این حوزه است که رویکرد برنامه ای این وزارت خانه را در همین ۱۰۰ روز متحول کرده و قابل تحسین است.
منتظری عنوان کرد: ضرغامی رویکرد مدیریتی به هر سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را به نگاه راهبردی شناخت و حل ریشه ای مسائل، معضلات و دغدغه ها و چالش ها تغییر داده است، تغییر این رویکرد هنر مدیریتی او و نقطه عطف عملکرد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ۱۰۰ روز نخست فعالیت دولت سیزدهم است.

شناسایی موانع و گلوگاه های سرمایه گذاری گردشگری و صنایع دستی
منتظری به حضور وزیر میراث فرهنگی در کمیسیون فرهنگی مجلس اشاره نمود و عنوان کرد: گزارش وی برای اعضای کمیسیون امیدها به آینده گردشگری را افزایش داد. ضرغامی روی رفع موانع توسعه گردشگری و تولیدات صنایع دستی تمرکز کرد و در تلاش است موانع سرمایه گذاری در هر سه حوزه تخصصی وزارت خانه را بر طرف کند. جلساتی که او با مدیران و صاحب نظران مختلف می گذارد موید همین نگاه مدیریتی است.
به نظر می رسد ضرغامی در کمتر از ۱۰۰روز نخست موانع و گلوگاه های سرمایه گذاری در میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را شناسایی و در همین مدت با وزارت خانه ها و دستگاههای در رابطه با چالش های این سه بخش، ارتباط موثر را برقرار کرده است، تا این موانع برداشته و فرآیند صدور مجوز فعالان و حضور سرمایه گذاران تسهیل شود.
وی تصریح کرد: آنچه از گزارش سه ماهه ضرغامی دریافت کردم این بود که به هر سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نگاه متوازن و مکمل دارد و این رویکرد را در وزارت خانه تسری داده است، به صورت مثال توجه ویژه به تعیین تکلیف بافت های تاریخی و فرسوده در سرتاسر کشور دارد.


تدوین طرح جامع بافت های تاریخی/ به آینده صنعت توریسم امیدوارم
منتظری عنوان کرد: در سه ماه نخست در سفرهای استانی به استانهای ایلام، فارس، اردبیل و سمنان اگر به مبحث توسعه گردشگری و زیرساخت های استان اصرار داشته به حل مشکلات مردم در بافت های تاریخی و مرمت بناهای تاریخی هم توجه، از نزدیک با آنها صحبت و برای برخی مناطق هیات های کارشناسی تعیین کرده است.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس اضافه کرد: مردمی که در بافت های تاریخی زندگی می کنند یا افرادی که می خواهند در یک بنای تاریخی سرمایه گذاری کنند، با مشکلات زیادی دست به گریبان و در بین دستگاههای مختلف سرگردان هستند. شناسایی این موانع و مشکلات و آغاز یک حرکت برای هماهنگی میان بخشی از اقدامات وزیر میراث فرهنگی در دولت سیزدهم است که با تدوین طرح جامع بافت های تاریخی و پشتیبانی نمایندگان عضو کمیسیون فرهنگی، خیلی از نتایج آن در ۱۰۰ روزهای بعدی مشخص خواهد شد.
در سالهای اخیر حوزه صنایع دستی زیر سایه صنعت توریسم که ابعاد و وجوه بزرگتری دارد معمولاً کمتر دیده شده است. تصمیمات و دستورات ضرغامی در سفرها و بازدیدهایی که در این سه ماه همراه با دولت انجام داده، مبین نگاه راهبردی و ویژه او به بازاریابی، فروش و صادرات و احیای بازارچه های سنتی بخصوص در مناطق کمتربرخوردار و مرزی است.
نماینده مردم گرگان در مجلس تصریح کرد: اگر این نوع رویکرد مدیریت شناخت و حل فوری مسائل مهندس ضرغامی تداوم داشته باشد، با میانگینی که از اقدامات و سیاست های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در کمتر از۱۰۰ روز نخست دارم، میتوان به آینده این وزارت خانه بخصوص صنعت توریسم خوش بین و امیدوار بود.



منبع:

1400/08/26
11:24:52
5.0 / 5
1134
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
ttma تور و گردشگری