رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول خبر داد؛

راه اندازی ۵ موزه جدید در دزفول

راه اندازی ۵ موزه جدید در دزفول

به گزارش تور و گردشگری رییس اداره میراث فرهنگی دزفول اظهار داشت: راه اندازی 5 موزه جدید در دزفول شامل موزه مشاهیر، صنایع دستی، آثار خطی، آب و سبزیجات باغ گودول در دستور کار این اداره است.



به گزارش تور و گردشگری به نقل از مهر، عباس چراغ چشم ظهر امروز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل اداره میراث فرهنگی برگزار شد، اظهار نمود: موزه مردم شناسی دزفول در حمام تاریخی کرناسیان در دو سال اخیر تعطیل بوده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول افزود: هفته اخیر با پیگیری های صورت گرفته یک میلیاردریال تجهیزات توسط خیران بمنظور تامین روشنایی، تعویض دوربین ها و سایر اقدامات مورد نیاز جهت راه اندازی مجدد این موزه دریافت و این موزه بعد از گندزدایی و شست وشو فعال شد.
وی اضافه کرد: هماهنگی های لازم با انجمن های فعال دزفول نیز به عمل آمده تا به مناسبت های مختلف، برنامه های مختلفی در موزه مردم شناسی بمنظور فعال شدن مجدد این موزه اجرا شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول با اعلان اینکه در چند روز اخیر یک موزه صنایع دستی در خانه تاریخی سوزنگر به راه افتاده است، عنوان کرد: این موزه در حقیقت نمایشگاه دائمی صنایعی همچون جاجیم بافی، گلیم بافی، قالیبافی و دیگر صنایع دستی دزفول و همین طور محلی برای تحقیق و پژوهش و آموزش صنایع دستی خواهد بود و ضمن این که تامین امنیت و پرسنل موزه و تامین مربی و استاد کار برای آموزش نیز در دستور کار است.
چراغ چشم از راه اندازی موزه آب و آبیاری دزفول در آینده نزدیک آگاهی داد و بیان کرد: برمبنای مستندات، دزفول دومین شهر ایران بوده که دارای لوله کشی آب شده است؛ بدین سبب در نظر داریم که تانکر آبیاری قدیم دزفول که در کنار امامزاده رودبند، جنب آرامستان کاشفیه قرار دارد تبدیل به موزه آب و آبیاری شود که در این راستا مرمت، تجهیز و تامین نیروی انسانی برای این موزه نیز در دستور کار است.
راه اندازی موزه مشاهیر و آثار خطی در دزفول
وی با اشاره به وجود بیش از یک هزار کتاب خطی با قدمت ۵۰ تا ۵۰۰ سال در دزفول عنوان کرد: در حمام تاریخی شاه رکن الدین یک کتابخانه راکد قرار دارد که مقرر است به محل جدیدی منتقل شود و سپس این حمام به موزه آثار خطی دزفول تبدیل شود؛ همین طور تجهیز، مرمت و تامین نیروی انسانی این موزه نیز درحال پیگیری است.
رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول با اعلان اینکه راه اندازی موزه مشاهیر دزفول در خانه تاریخی طلوعی نیز در دستور کار است، اظهار داشت: با پیگیری های صورت گرفته مرمت فضای داخلی این خانه تاریخی به همت یکی از خیران صورت خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: در این موزه عکس، پوستر و زندگینامه مشاهیر دزفول شامل اطباء، هنرمندان، صنعتگران، استادکاران برجسته و… بمنظور معرفی آنها نصب خواهد شد و در صورت تامین اعتبار تندیس این مشاهیر نیز ساخته و در محل این موزه قرار خواهد گرفت.
چراغ چشم در ادامه باغ گودول را موزه زنده کشاورزی در دزفول برشمرد و بیان کرد: با مالکان زمینهای این باغ صحبت هایی پیرامون تبدیل این محل بعنوان موزه انجام شده است. چاه های آب باغ گودول و ستون های این چاه ها نیازمند مرمت و بازسازی است که درحال پیگیری برای تامین اعتبار برای بازسازی آنها و سایر آثار بجای مانده از باغ گودول نیز هستیم چونکه با احیای باغ گودول مردم می توانند از سبزیجات ارگانیک بهره مند شوند.
ثبت جهانی پل باستانی در دستور کار است
وی در ادامه با اعلان اینکه مرمت دیواره ها، دهانه ها و پیاده روی پل باستانی درحال اتمام است، تصریح کرد: اخیراً انجمن خیران میراث فرهنگی دزفول راه اندازی شده که نخستین اقدام این انجمن ادامه مرمت و بازسازی پل ساسانی است و الان درحال تجهیز کارگاه مرمت هستند.
چراغ چشم، پل باستانی را نماد صنعت مهندسی در دزفول قدیم برشمرد و بیان کرد: برنامه هایی نظیر تامین روشنایی پل و ایجاد زمینه های مناسب گردشگری در اطراف پل توسط کارشناسان اداره درحال تدوین و بررسی است.
وی اضافه کرد: یک ساختمان در کنار پل وجود دارد که مقرر شده به موزه پل باستانی بمنظور قرار گیری اسناد و مدارک در رابطه با پل تبدیل شود؛ همین طور در نظر داریم پل باستانی دزفول تبدیل به یک محل بزرگ گردشگری و تفریحی شود که در این راستا برنامه های زیادی در دستور کار است که بزودی اعلام می شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی درباب ثبت جهانی پل باستانی اظهار داشت: در این راستا اقداماتی صورت گرفته و اقدامات بسیار زیاد دیگری نیز در دستور کار است که درحال طی مراحل هستیم و ضمن این که تامین اعتبار و مرمت پل نیز در امتداد ثبت جهانی این اثر باارزش بوده است.
چراغ چشم درباب راه اندازی موزه دیرینه شناسی توضیح داد: پیگیری های زیادی برای اختصاص زمین این موزه انجام شده که تا حالا بی نتیجه بوده است؛ ضمن این که زمینی به متراژ یک هزار و ۵۰۰ متر مربع جهت راه اندازی این موزه پیشنهاد شده بود که به سبب کم بودن متراژ، مورد قبول ما واقع نشد.
لزوم ورود سرمایه گذاران برای احیای بافت تاریخی
وی درباب ساخت و سازهای بدون مجوز در بافت تاریخی دزفول اظهار داشت: برخی اماکن در بافت قدیم متعلق به اداره و برخی دیگر متعلق به مردم است. اداره میراث فرهنگی به هیچ عنوان مجوز تخریب صادر نمی کند مگر این که صادر نکردن مجوز موجب وقوع حادثه شود که البته این امر نیز با احتیاط های لازم انجام می شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول تصریح کرد: این اداره همچون همیشه آماده معرفی ساکنان بافت به بانک در حوزه دریافت تسهیلات برای تعمیر و مرمت منازل موجود در بافت تاریخی است؛ ضمن این که در حوزه فوریت و ضرورت مرمت برخی آثار موجود در بافت نیز مکاتباتی با شهرداری انجام شده است.
چراغ چشم، ورود سرمایه گذاران برای خریداری و مرمت منازل بافت تاریخی را با اهمیت ترین راه حل نجات بافت تاریخی از نابودی دانست و عنوان کرد: خیلی از ساکنان بافت قدیم دزفول از قشر ضعیف جامعه هستند که توانایی مرمت ندارند؛ بدین سبب پیشنهاد می کنم سرمایه گذاران در حوزه خریداری و مرمت این خانه ها ورود کنند و ضمن این که اداره میراث فرهنگی نیز دراین زمینه از سرمایه گذاران حمایت همه جانبه همچون ارائه مجوز مرمت و معرفی به بانک خواهدنمود.
وی افزود: هم اکنون یک سرمایه گذار مبادرت به خرید ۳ خانه در بافت کرده که این خانه ها با مجوز این اداره درحال مرمت هستند و انتظار داریم که این استقبال افزایش یابد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول با اشاره به استقبال این اداره از سرمایه گذاران برای راه اندازی اقامتگاه های بومگردی اظهار داشت: نقش این اداره در حوزه راه اندازی اقامتگاه های بومگردی ارائه مجوز ساخت مبتنی بر دستورالعمل ها، طراحی، معرفی به بانک برای دریافت تسهیلات بانکی و نظارت بر روند ساخت و فعالیت است.
وی اضافه کرد: بدین سبب از سرمایه گذاران دعوت به عمل می آوریم که در حوزه گسترش این صنعت توریست پذیر و نو ورود کنند و ضمن این که هم اکنون در بخش شهیون دزفول تعدادی اقامتگاه بومگردی راه اندازی شده که آماده استفاده گردشگران و علاقه مندان هستند.
چراغ چشم، احیای صنعت های اصیل و رو به فراموشی دزفول همچون ورشو سازی، مسگری، آهنگری، خراطی و احیای کارگاه های نیل سازی را همچون برنامه های در دستور کار اداره میراث فرهنگی برشمرد و اظهار داشت: در نظر داریم که مرکز تحقیقات و پژوهش ورشوسازی در دزفول راه اندازی شود چون با راه اندازی این مرکز، علاقه مندان بعد از آموزش و دریافت گواهی مهارت برای دریافت تسهیلات بمنظور راه اندازی کارگاه ورشوسازی به بانک معرفی خواهند شد.
تبدیل دزفول به شهر جهانی کپو
وی با اعلان اینکه دزفول درحال تبدیل شدن به شهر جهانی کپو است، اظهار داشت: در هفته آتی بازرسان یونسکو برای بازدید مقدماتی از مراکز و کارگاه های تولیدی، فروشگاه های عرضه کننده و کارگاه های خانگی کپو وارد دزفول می شوند تا در آینده نزدیک بازدید نهایی برای اعلام رسمی ثبت جهانی دزفول بعنوان شهر کپو نیز صورت گیرد.
چراغ چشم با اشاره به راه اندازی میدان کپو در دزفول اشاره کرد: المان کپو نیز بزودی در این میدان نصب می شود. همین طور درحال رایزنی برای نامگذاری یک میدان و خیابان در دزفول به نام کپو و راه اندازی غرفه های کپو در سطح شهر هستیم و ضمن این که بیمه کپوسازان و تامین مواد اولیه آنها نیز درحال پیگیری است.
وی با اشاره به ارائه تسهیلات بانکی به صنعتگران افزود: تا حالا صنعتگران زیادی از این اداره تسهیلات دریافت کرده اند و دیگر صنعتگران در رابطه با این اداره نیز که تا حالا وام دریافت نکرده اند می توانند با مراجعه به قسمت معاونت صنایع دستی اداره، مبادرت به دریافت معرفی نامه برای دریافت تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی با کارمزد ۳ تا ۴ درصد کنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول در ادامه آبشار شوی، کول خرسان، چال کندی، دره توبیرون، دریاچه تمی و علی کله را همچون جاذبه های ناب گردشگری در دزفول برشمرد و اضافه کرد: مدیریت این جاذبه ها تا حالا نظام مند نبوده و همین مورد در بعضی موارد باغث لطمه به محیط زیست شده است.
وی افزود: بدین سبب نظم بخشیدن به حوزه گردشگری در دستور کار اداره میراث فرهنگی دزفول است و در این راستا مقرر شده که بخشنامه های داخلی برای آژانس های گردشگری دزفول طراحی و کارهای تورلیدرها نظام مند و تقویت شود.
چراغ چشم در بخش دیگری از صحبت های خود با اعلان اینکه مبنای حرکت و اقدامات ما حفظ، حراست، ترویج و پاسداشت میراث فرهنگی دزفول است، اظهار داشت: دراین زمینه پذیرای ایده ها، پیشنهادات و انتقادات صاحب نظران، علاقه مندان، اصحاب رسانه و… هستیم.
وی تصریح کرد: دزفول مهد صنایع دستی و دارای جاذبه های گردشگری و تاریخی فراوان است که مدیریت این ظرفیت ها از عهده یک اداره کوچک خارج است که ضرورت دارد هر فرد به نوبه خود در حوزه پاسداشت و احیای میراث گذشتگان خود تلاش کند.
چراغ چشم، رسانه ها و خبرنگاران را چشم و گوش مسئولان عنوان نمود و اظهار داشت: از انتقاد منصفانه و به دور از حب و بغض رسانه ها بمنظور بهبود وضعیت استقبال خواهم کرد و اعلام می کنم که همه خبرنگاران، مشاوران این اداره هستند و آمادگی داریم که در تمام ابعاد و موضوعات در کنار ما باشند.


منبع:

1400/09/04
20:24:08
5.0 / 5
1004
تگهای خبر: آموزش , باغ , تاریخی , توریست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
ttma تور و گردشگری