ضرغامی:

از نرخ های نجومی اقامت در بعضی هتل ها متعجبم

از نرخ های نجومی اقامت در بعضی هتل ها متعجبم

به گزارش تور و گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: گاهی نرخ های نجومی از هتل ها می شنویم که سبب تعجب است، من به حساب این می گذارم که حتما اشتباهی شده است. نباید از مسافر جدا از قیمت تعیین شده، قیمت دیگر هم گرفته شود.


به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا، سیدعزت الله ضرغامی روز چهارشنبه - ۲۵ خرداد- در نشست رییسان جوامع هتل داران استانها و مناطق آزاد کشور در هتل بزرگ فردوسی تهران، گفت: باید سطح از کیفیت خدمات در هتل ها به شکلی رعایت شود که مردم نظارت تشکل های صنفی و مدیران هتل را کاملا احساس کند نباید قیمت های زیر میزی سبب رنجش گردشگران و مردم شود مردم باید کاملا احساس کنند هتل داری قانون و ضوابط دارد.
وی اشاره کرد: نباید گفته شود چون تقاضا زیاد بوده از مسافر جدا از قیمت تابلو یک قیمت دیگر هم گرفته شود. تعدادی از اوقات نرخ های نجومی از هتل ها می شنویم من به حساب این می گذارم که حتما اشتباهی شده است. جامعه هتلداران باید به این مساله نظارت کند.
وزیر میراث فرهنگی اظهار داشت: نباید به شکلی باشد که مردم بروند به هتل و خدمات باکیفیت نامناسب دریافت نمایند بعد این طور تلقی شود که در مملکت مدیریت و نظارتی بر امور نیست.
وی اظهار داشت: جامعه هتل داران وظیفه نظارت بر کیفیت هتل را دارد و نباید اجازه دهد مردم به چنین دیدکاهی برسند، گاهی یک مشکل کوچک اگر رسیدگی نشود و مدیریت نشود، کل صنف را زیر سوال می برد.
ضرغامی تصربح کرد: فرقی نمی کند وزیر گردشگری چه کسی باشد هر آنچه را که برای توسعه صنعت گردشگری اعلام نیاز کند باید تامین گردد و گر نه چرخ این صنعت راه نمی افتد.

وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: همه را باید به سرمایه گذاری در صنعت گردشگری تشویق نماییم. اگر مقرر است گردشگری به عنوان بخش مهم اقتصادی فرهنگی درآمدزا و اشتغال زا ارتقا یابد همه باید کمک کنند و هر چه لازم است باید مهیا شود و مسایل و تعارض ها حل شود.
ضرغامی اظهار داشت: حوزه گردشگری عاقبت و آینده دارد باید همه از دولت و وزارتخانه تا اصناف این حوزه به شکلی عمل کنند که پنج سال آینده شرایط متفاوت تر و بهتر از امروز باشد.
وی به برخی دغدغه های فعالان حوزه هتل داری اشاره نمود و اظهار داشت: هر آنچه که میان فعالان و اصناف و وزارتخانه وجود دارد مسأله و چالش نیست و بطور قطع قابل حل است.
ضرغامی اظهار داشت: هتل فقط تاسیسات مهندسی و اقتصادی نیست، بلکه محل فرهنگی و اجتماعی است، علاوه بر کیفیت خدمات باید سلامت و بهداشت و همین طور مسایل فرهنگی در آن رعایت شود چونکه محل اقامت خانواده ها است. مدیران هتل ها و جامعه هتل داران باید بر فضای فرهنگ هتل ها در سراسر کشور نظارت داشته باشند.
وی خطاب به معاون گردشگری وزارتخانه اظهار داشت: برای برخی امور و تصمیمات در کنار دقت باید کمی ریسک هم کرد، برای تصدی گری ها باید جلسات بیشتری بگذاریم.
ضرغامی هتلداری را فعالیتی عاشقانه دانست و اظهار داشت: اگر این عشق نباشد هیچ کس هتلدار نمی گردد. هتلداران مسائل زیادی دارند حتی همین موضوع عرصه قلیان در رستوران هتل ها که در جلسه مطرح شده می تواند مهم باشد.
وی اظهار داشت: باید نرخ اقامت برای توریست داخلی و خارجی برمبنای شرایط اقتصادی و اجتماعی منطقی باشد البته برای رسیدن به نقطه مشترک و تصمیم گیری برای نرخ گذاری اقامت همه اجزا و ارکان زنجیره صنعت گردشگری و هتل داری با هم گفتگو نماییم.
وی به افزایش قیمت کالاهای مورد نیاز هتلها و پذیرایی از میهمان ها اشاره نمود و اظهار داشت: به هر حال قیمت اقلام و کالاها گران شده و به بسیاری از حوزه ها هم تعمیم داده می شود. اگر غفلت شود و تصمیم ها منطقی نباشد این صنعت که تازه از کرونا رهایی یافته گرفتار خسارت می شود.
ضرغامی به نیازهای زیرساختی صنعت گردشگری اشاره نمود و اظهار داشت: در محورهای گردشگری مردم به سرویس بهداشتی مناسب دسترسی ندارند بنا بر این موضوع را حتی در دولت هم مطرح کردم دستگاه های مرتبط را همراه کردم، برای حل این مسأله مدیریت مستقل ایجاد کردیم به شرکت مادر تخصصی گردشگری سپرده شده تا مسأله را پیگیری کند.
وی اشاره کرد: هتل قانون دارد و باید به مسافر اعلام گردد. بحث ما سفارش اخلاقی نیست اما هر کسی که وارد هتل می شود ضوابطی را می پذیرد.


نرخ گذاری هتل ها را به ما بسپارید
رئیس جامعه هتلداران ایران هم در این جلسه اظهار داشت: تعرفه گاز برای هتلداران هفت و نیم برابر شده بود که درباره آن جلساتی انجام شد و پیگیری های مختلف انجام گرفت در نهایت این مشکل در قانون بودجه ۱۴۰۱ حل شد و تعرفه گاز از صنعتی به تجاری و خدماتی تغییر نمود. موارد دیگر هم درحال پیگیری است.
جمشید حمزه زاده اضافه کرد: یکی از اشکالات هتل داران تعرفه های مالیاتی است. البته هم اکنون هتل داران ۵۰ درصد معافیت مالیاتی دارند که زمانش تا اختتام برنامه ششم است، اگر پیگیری نشود در برنامه هفتم به مشکل بر می خوریم.
وی افزود: هتل های ۱ تا ۳ ستاره در مورد مالیات بر ارزش افزوده معافیت صد درصدی دارند ولی هیچ معافیتی برای هتل های ۴ ستاره و ۵ ستاره لحاظ نشده است چون مسئولان امر معتقدند کالای لوکس است و معافیت به آن تعلق نمی گیرد. در صورتیکه این هتل ها ارز آوری دارند.
وی در باره حامل های انرژی هم اظهار داشت: هزینه های سنگینی برای هتلداران تحمیل شده و هر اندازه پول آب می دهیم برای آن باید پول فاضلاب هم بدهیم. شرکت برق هم تعرفه برق را سه زمانه کرده است. در هتل ها روز بیشتر انرژی مصرف می شود.
حمزه زاده بیان کرد: بخشنامه مشخص و معین برای تشکل ها نداریم، بخشنامه تشکل ها کاملاً نگاه دولتی و محدود کننده دارد، در زمینه تشکل ها پیشنهاد می نماییم دستورالعمل مربوط به آن با پشتیبانی از بخش خصوصی بازبینی شود.
وی بیان کرد: در صورت تقویت تشکل ها بسیاری از مشکلات وزارت میراث فرهنگی حل می شود و به عنوان بازوی گردشگری فعالیت خواهدنمود. از زمانی که سامانه «جانا» تشکیل شده قفل محکمی به روی کارهای بخش خصوصی زده شد.
وی اظهار داشت: باتوجه به افزایش هزینه ها توقع داریم نرخ ارزی از مسافران خارجی بگیریم. هتل ها سرمایه های ملی هستند. هزینه ها به شکلی باید باشد که سرمایه گذاران برای انجام فعالیت دراین زمینه تشویق شوند. باید به سمت آزادسازی نرخ برویم. همین طور مثل همه صنوف دیگر تعیین نرخ به تشکل ها و جامعه هتل ها واگذار شود.
حمزه زاده اضافه کرد: هم اکنون برای تامین مرغ و روغن برای پذیرایی از میهمان ها به مشکل برخورد کرده ایم تلاش کنید سهمیه ای برای هتل ها در نظر گرفته شود. همین طور جامعه ملی هتلداران با کمک دوستان اداره می شود دستور دهید یک خانه قدیمی برای استقرار تشکل به جامعه هتلداران بدهند تا با وام کم بهره بازسازی نماییم.


معافیت مالیات مستقیم بوسیله شورای سران سه قوه پیگیری می شود
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی هم در این جلسه با اشاره به اتمام مهلت معافیت مالیات های مستقیم تا اختتام سال۱۴۰۰ بیان کرد: این معافیت از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ مهلت داشت که به سبب شیوع ویروس کرونا سه سال از آن مورد استفاده قرار نگرفت. در آذرماه جلسه ای با سازمان امور مالیاتی داشتیم که تمدید آن به اصلاح قانون نیاز داشت و امکان اصلاح وجود نداشت، بنا بر این موضوع را بوسیله شورای سران سه قوه پیش بردیم و درحال پیگیری هستیم.
علی اصغر شالبافیان همین طور به پیگیری موضوع مالیات بر ارزش افزوده بوسیله سازمان مالیاتی اشاره نمود و اضافه کرد: برخی بندهای مرتبط به حوزه گردشگری ایرادات اساسی دارد که رفع آن به عهده مجلس است، ما درحال پیگیری هستیم، شما هم از مجراهایی که می شناسید پیگیری کنید که کار تسریع شود.
معاون گردشگری کشور همین طور در رابطه با تعرفه خاص حامل های انرژی برای حوزه گردشگری بیان کرد: در این زمینه مصوبه ای از دولت گرفته ایم که بسیار اهمیت دارد که برمبنای آن در وزارت نیرو و نفت برای آب، فاضلاب، برق، گاز تعرفه ای مخصوص گردشگری تعریف شود و در تلاشیم که نیمه اول امسال نهایی شود.
شالبافیان به طرح تشکیل تشکل های صنفی تخصصی در مجلس اشاره نمود و اضافه کرد: این طرح در مجلس مطرح شده که باید به شکلی اصلاح و تبصره ای الحاق شود که تشکل های مربوط به حوزه گردشگری را شامل نشود و درحال پیگیری این مساله هستیم.
مشارکت جوامع در موافقت های اصولی، صدور مجوزهای گردشگری، استاندارد، پروانه بهره برداری، سامانه جانا، نرخ گذاری، ارائه پیشنهادها برای تدوین برنامه هفتم و بازبینی قانون توسعه ایران گردی و جهان گردی، پیگیری سهمیه خاص اقلام اساسی برای هتل ها دیگر مواردی بود که شالبافیان درباره آنها به ارائه توضیحات پرداخت.
وی افزود: موضوع دیگر این که برنامه ششم توسعه رو به انتها است نگاه این است که باردیگر اتحادیه ها احیا شوند، این نگاه در مجلس دنبال می شود، اتاق اصناف هم ممکنست به آن علاقمند باشد طرحی با عنوان قانون نظام صنفی در کمیسیون اقتصادی مجلس درحال بررسی است به این معنا که اگر اتحادیه ها مجدد احیا شوند همه مشکلات سابق برمی گردد و تشتتی که وجود داشت مضاعف خواهد شد لازم است درباره این موضوعات همفکری شود.
شالبافیان درباره بخشنامه نرخ تأسیسات گردشگری اظهار داشت: اختیار خوبی برای تعیین نرخ با مشارکت تشکل ها داده شده و ابلاغ هم شد. اختیاراتی که اتحادیه ها داشته اند باید به تشکل های قانونی داده شود.
وی اظهار داشت: یکی از کارهایی که شروع کردیم بازبینی قانون توسعه ایران گردی و جهان گردی است که البته ممکنست نامش تغییر کند. این یکی از کارهای ماندگار خواهد شد. حتما کمک همه را می خواهیم. مطالبی مثل انشعابات شهری یا عوارض هم در آن لحاظ شده است. اگر نکته ای درباره بحث قانون توسعه هست اعلام گردد. ما باید به سراغ اقدامات زیربنایی مانند این مساله برویم.
وی اظهار داشت: هر اندازه بتوان حمایت فعالان را در پروسه صدور و بهره برداری داشته باشیم حتما به سود صنعت است.
شالبافیان اظهار داشت: وزارت نیرو و نفت مکلف هستند که در همکاری با وزارت گردشگری برای آب و فاضلاب، برق و گاز تعرفه ای با رویکرد های حمایتی ویژه گردشگری تعریف کند، دستورالعملی در این عرصه در دست تهیه است که اگر پیگیری نشود در نیمه دوم سال به مشکل بر می خوریم.

در ادامه این جلسه، کریم بیگی رئیس کمیسیون نرخ گذاری هتل های استان اصفهان، محمدعلی فرخ مهر رئیس جامعه هتل ها و هتل آپارتمان های استان تهران، عبدالحمید حمیدی رئیس جامعه هتل داران استان کردستان، مهدی رودبارکی و سید حسین سیادتیان از اعضای هیات مدیره جامعه هتل داران کشور برخی مسائل و دغدغه های حوزه هتل داری را با سیدعزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی و علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وی مطرح نمودند.



منبع:

1401/03/28
10:12:48
5.0 / 5
718
تگهای خبر: استاندارد , تخصص , توریست , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
ttma تور و گردشگری