ضرغامی در مراسم تجلیل از پیشكسوتان حوزه میراث فرهنگی؛

صیانت از میراث فرهنگی و مرمت آثار تاریخی در اسلام پسندیده است

صیانت از میراث فرهنگی و مرمت آثار تاریخی در اسلام پسندیده است

تور و گردشگری: وزیر میراث فرهنگی در اولین آیین نکوداشت مفاخر میراث فرهنگی ایران و تقدیر از ۱۲ پیشکسوت این عرصه اظهار داشت: صیانت از میراث فرهنگی و مرمت آثار تاریخی از نظر اسلام پسندیده است.



به گزارش تور و گردشگری به نقل از مهر، عزت الله ضرغامی در اولین نکوداشت مفاخر میراث فرهنگی ایران که در محل سالن همایش های این وزارت خانه برگزار شد، اظهار نمود: از آخرین مراسمی که در سازمان صداوسیما با عنوان "همایش چهره های ماندگار" برگزار کردیم، همواره آرزو داشتم یک مراسم دیگر را شاهد باشم تا بتوانم حق کمی از افرادی که زندگی خویش را وقف مردم کردند به جا بیاورم و توفیق تجلیل از آنها را داشته باشم.
وی اضافه کرد: حوزه میراث فرهنگی حوزه تمدنی ملت ایران است. میراث ما متعلق به دنیا و متعلق به بشر است. من در هر جای دنیا که سخنرانی و دیدار دارم به آنها یادآوری می کنم که مفاخر متعلق به همه هستند. میراث فرهنگی بزرگ ترین عامل انسجام بشری است، آن چیزی است که همه انبیا و مشعل داران هدایت به دنبال آن بودند و امروز می بینیم که میراث فرهنگی بهترین عامل و ابزار برای این انسجام است.

ضرغامی خاطرنشان کرد: متأسفانه در کشور ما به علت عدم شناخت و آگاهی و از روی غرض ورزی ها این میراث پرارزش گرفتار قطب بندی شده و تقسیم بندی می شود که کلاً اشتباه است.
وی افزود: حقیقت این است که نه تنها در سطح ملی میراث پرارزش ما مایه قوام است، بلکه در سطح بین المللی هم همین گونه است و ما باید این میراث فرهنگی را ترویج دهیم. میراث فرهنگی در دنیای بی هویتی امروز شناسنامه ما است؛ در دنیای بی هویتی که با ابزار رسانه ای و استفاده از فضای مجازی بعضی از کشورها به دنبال ایجاد هویت برای خود هستند، میراث فرهنگی شناسنامه ما بشمار می رود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: امروز کشور ما از اختلاف رنج می برد، در حالیکه همه با یک هدف مشخص یعنی خدمت به مردم حرف می زنند، اما خروجی آن چیزی دیگری است. این برای ایران با چنین پشتوانه ای اصلاً خوب نیست. از دل این ایران با این پیشینه غنی فرهنگی باید مودت و دوستی در بیاید.
وی افزود: من پیشتر هم این را گفته ام که پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک مصداق کاملی برای عمل صالح است که در قرآن آمده است.
اهمیت به چهره های ماندگار بخشی از مدیریت داشته هاست
ضرغامی به اهمیت و ارزش مفاخر و پیشکسوتان اشاره نمود و اضافه کرد: تبیین امروز به اندازه ای مهم می باشد که تبدیل به جهاد شده و از آن بعنوان "جهاد تبیین" یاد می شود. امروز وقتی در اینترنت میراث فرهنگی را جستجو نماییم، امکان دارد حرف هایی بیاید که بیگانه است. ما کم تبیین می نماییم، با آمدن فضای مجازی باید این عقب ماندگی ها را جبران نماییم، چونکه اگر این کارها را نکنیم، این داشته ها شاید مدفون شود و من در اینباره قبلاً اخطار داده ام.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه به گنجینه های پنهان در مخازن موزه ها هم اشاره نمود و اضافه کرد: ما در میراث فرهنگی پدیده نامیمونی داریم با عنوان مخزن. بخش کوچکی از گنجینه های ما در موزه ها قابل نمایش هستند که البته نحوه نمایش آنها هم در شأن آن آثار نیست و بخش عمده در مخازن و قفسه های خاک گرفته است. ارزشمندترین آثار ما به صورت فله ای انبار شده است، اما مهم تر از آن که وظیفه من است، این است که در آن بخشی که به نمایش می گذاریم تا چه حدی قدرت روایت داریم؟ آیا توانسته ایم همین اشیا و آثار را به خوبی معرفی و روایت کنیم؟ ما اگر روایت نکنیم دیگران با ساختن جنگ ستاره ها و… موضوعات خویش را روایت می کنند.
مفاخر میراث فرهنگی به روایتگری کمک کنند
ضرغامی اظهار داشت: استدعای من از بزرگان و مفاخر این است که روایتگری کنند و نهضت و جهاد تولید و معرفی میراث فرهنگی ما در فضای مجازی بیشتر شود. ما ملت آپلود بودیم، اما امروز ملت دانلود هستیم. در برخی از موضوعات مهم که می خواهیم اطلاعات جمع نماییم، می بینیم چقدر ضعف داریم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: میراث فرهنگی ما جایگاه برجسته و عظیم در تشخص ما دارد و همه دوران ما این گونه بوده است. در میراث ناملموس هم ارزش واقعی به روح آن برمی گردد که در واقع آن اعتقاد و ایمان به آن میراث ناملموس است. برای همین من در بازدید از گنبد سلطانیه دست استاد مرمت گر را می بوسم و یا در قره کلیسا به خانم ارمنی که آنجا همکار ما است، احترام می گذارم. خارجی هایی که برای بازدید به این کلیسا می روند، می بینند که از بیت المال مسلمانان کلیسا را مرمت می کنند و برای آنها جالب توجه است.
مرمت آثار تاریخی نظر اسلام است
وی اظهار داشت: در میان مرمتگران ایرانی یک فرد روحانی به نام حاج آقا فولادی را می شناسم که جزو پیشکسوتان است و از ۱۵ سالگی کار مرمت انجام می دهد، همچون اینکه آتشکده مرمت کرده و من وقتی درباره انگیزه او برای مرمت آتشکده پرسیدم، او با آیات قرآن پاسخ مرا داد و من قانع شدم و دریافتم که صیانت از میراث فرهنگی و مرمت آثار تاریخی از نظر اسلام پسندیده است.
ضرغامی اظهار داشت: امروز در رسانه های داخلی و خارجی مان به شدت ضعف روایتگری و معرفی آثار تاریخی و میراث فرهنگی داریم. ما باید روایتگری نماییم و میراث فرهنگی خودمان را به خوبی معرفی نماییم، البته بدانید که دشمن این را نمی خواهد. بعنوان مثال هورامان / اورامانات که ثبت جهانی شده، سبب وحدت بیشتر بین کردستان و کرمانشاه شده است. مردم این منطقه بسیار زحمت کش و سخت کوش هستند و هرچند آن منطقه سنگ و صخره است، با آوردن خاک، کشاورزی می کنند و محصولات بسیار خوبی تولید می کنند. ما باید این ظرفیت ها را به مردم دنیا معرفی نماییم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در انتها صحبت های خود تصریح کرد: تقاضای من از پیشکسوتان و مفاخر و استادان بزرگ حوزه میراث فرهنگی این است که کمک کنند تا روح میراث فرهنگی را تقویت نماییم و عقب ماندگی ها را در اینباره جبران نماییم. حضور مفاخر و اندیشمندان و راهبری آنها می تواند در اینباره مهم و تأثیرگذار باشد.
۱۲ پیشکسوت تجلیل شدند
در ادامه مراسم اولین نکوداشت مفاخر میراث فرهنگی ایران از ۱۲ استاد و پیشکسوت این حوزه به پاس یک عمر خدمت برای پاسداری از فرهنگ ایران زمین تجلیل به عمل آمد.
محمدرضا اولیا، عبدالله جبل آملی، حمیده چوبک، علی اکبر سعیدی، محمدحسن سمسار، محمدرحیم صراف، باقر آیت الله زاده شیرازی، فائق توحیدی، رجبعلی لباف خانیکی، مهدی مجابی، محمدحسن محب علی و محمدمیرشکرایی ۱۲ پیشکسوتی بودند که در این آیبن مورد تجلیل قرار گرفتند.
عبدالله جبل عاملی پیشکسوت حوزه میراث فرهنگی بعد از دریافت لوح تقدیر با اشاره به اینکه به شاگردی دکتر شیرازی مفتخر است، اظهار داشت: از او بسیار آموخته ام. ما در برابر وظیفه ای که انجام می دهیم نباید انتظار دیگری داشته باشیم. همین قدر که خداوند از ما راضی باشد، کافی است.
او در ادامه ضمن اشاره به فراموش شدن بناهای تاریخی شهر اصفهان که در طول جنگ تخریب شده اند، اضافه کرد: باید این بناهای تاریخی تخریب شده بازسازی و بعنوان یک جنایت تاریخی به دنیا معرفی شوند.
در آخر این مراسم با حضور تمامی تقدیرشدگان از تمبر اولین آئین نکوداشت مفاخر میراث فرهنگی ایران که به تصویری از باقر آیت الله زاده شیرازی مزین شده بود، رونمایی گردید و حاضران روی سن آنرا امضا کردند.

1401/04/16
14:39:42
5.0 / 5
824
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
ttma تور و گردشگری