در قالب نشست علمی انجام شد؛

بررسی تمدن بلخ و مرو بر پایه اشیاء موزه ای در ژاپن

بررسی تمدن بلخ و مرو بر پایه اشیاء موزه ای در ژاپن

به گزارش تور و گردشگری، معاون پژوهشی و سردبیر مجله موزه میهو ژاپن، با معرفی تمدن بلخ و مرو بر پایه اشیا موجود در موزه میهو ژاپن اظهار داشت: تمدن عصر برنز بلخ و مرو، بخشی از منطقه خراسان بزرگ بوده است.



به گزارش تور و گردشگری به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سرگی لپتف معاون پژوهشی و سردبیر مجله موزه میهو ژاپن، در نشست «تمدن بلخ و مرو» اظهار داشت: تمدن عصر برنز بلخ و مرو، متعلق به اواخر هزاره سوم، اوایل هزاره دوم قبل از میلاد، بخشی از منطقه خراسان بزرگ و به علت موقعیت دشت، ارتباط بین گروههای قومی آن آسان تر بوده است.
وی اضافه کرد: محوطه باستانی «گونورتپه» در ترکمنستان (مربوط به ۲۳۰۰-۱۸۰۰ پیش از میلاد)، توسط ویکتور ساریانیدی در سال ۱۹۷۲ کاوش شد؛ از آن زمان تابحال و با گذشت بیشتر از نیم قرن حفاری، نه تنها سازه های معماری در مقیاس بزرگ، تدفین ها و داده های خوبی آشکار شده بلکه ارتباط این حوزه با شهداد و سایر محوطه های عصر مفرغ در ایران به اثبات رسیده است.
لپتف تصریح کرد: هم چنین این پیوند از طریق مجموعه های موجود در موزه ها هم چون موزه میهو قابل فهم می آید.
وی این محوطه تاریخی را در شمار یکی از مراکز مهم مبادله و توزیع سنگ لاجورد (ماده معدنی کمیاب) خواند که در فاصله کمی از آن معادن کوه های بدخشان و در امتداد اوراسیا پراکنده بوده است.
معاون پژوهشی موزه میهو ژاپن اظهار نمود: از این دست همانندی ها میتوان به پیکره هایی گواه پیوندهای محکم با فرهنگ های عیلامی و بین النهرین، ظروف سنگی همانند با فرهنگ جیرفت، عصای سنگی و تزئینات روی سفال و … اشاره نمود که اشاره بدین مبادلات در اختلاف و دشمنی میان انمرکار، پادشاه اکد و بنیانگذار اوروک و فرمانروای ارته (منظومه حماسی) قابل فهم است.
وی اظهار داشت: عیلامی ها مواد معدنی مختلفی چون سنگ آهک، بازالت، لاجورد و همینطور چوب را به بین النهرین صادر و جو و گندم را از آنجا دریافت می کردند.
سردبیر مجله موزه میهو ژاپن اضافه کرد: حوزه بلخ و مرو با قرارگیری بین میان رودان و دره سند در تجارت اوراسیا نقش اساسی داشت، این مورد بر پایه مهرهایی به خط میخی از یکسو و هم کتیبه های باستانی دره سند یافته شده در گنورتپه از طرفی قابل اثبات است.


منبع:

1402/06/10
18:31:46
5.0 / 5
311
تگهای خبر: تاریخی , فرهنگ , گردشگری , موزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
ttma تور و گردشگری