بازدارندگی پیش دستانه راهبرد رژیم صهیونیستی برای اشغال جنوب سوریه

بازدارندگی پیش دستانه راهبرد رژیم صهیونیستی برای اشغال جنوب سوریه

تور و گردشگری: ارتش رژیم صهیونیستی با اجرای حمله ای هوایی در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری در دمشق و مناطق جنوبی سوریه، پیامی سیاسی ـ نظامی صریح به دولت جدید سوریه مخابره کرد؛ حمله ای که در پس شعار «حمایت از دروزی ها» اهداف ژرف تری در راستای بازطراحی ژئوپلیتیک منطقه دنبال می کند.


به گزارش تور و گردشگری به نقل از ایسنا، روزنامه الاخبار لبنان در یادداشتی درباره ی حمله اخیر رژیم صهیونیستی به نزدیکی کاخ ریاست جمهوری سوریه در دمشق نوشت که ارتش رژیم اشغالگر با اجرای یک حمله هوایی مستقیم در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری در دمشق و همین طور مجموعه ای از حملات مقابل تشکل های وابسته به دولت موقت سوریه، پیامی نظامی ـ سیاسی آشکار به این دولت مخابره کرده است. این تشکل ها در حال درگیری با گروههای دروزی در مناطق مختلف جنوب سوریه هستند.
این حملات تنها ساعاتی بعد از برگزاری تظاهرات گسترده دروزی ها در داخل اراضی اشغالی صورت گرفت؛ تظاهراتی که از کابینه رژیم صهیونیستی خواست تا «برای توقف خشونت فرقه ای مقابل دروزی ها در سوریه» مداخله کند. هم زمان با این تحولات، مقامات ارشد سیاسی در تل آویو هشدار دادند که اگر دولت دمشق به حملات داخلی مقابل دروزی ها پایان ندهد، شاهد ضربات سنگین تر و مؤثرتری از طرف تل آویو خواهد بود.
شعار «حمایت از دروزی ها» که رژیم صهیونیستی پشت آن پنهان شده، قسمتی از ابزار راهبرد گسترده تری است که با هدف بازطراحی وضعیت امنیتی و ژئوپلیتیکی جنوب سوریه مطابق با منافع تل آویو تدوین شده است. این منافع بعد از عملیات «طوفان الاقصی» در اکتبر ۲۰۲۳ بازتعریف شده و الان در چندین جبهه منطقه ای درحال بروز هستند.
در سوی دیگر، خشونت هایی که مقابل اقلیت دروزی در چندین منطقه سوریه گزارش شده و اقدامات خصمانه نیروهای شبه نظامی وابسته به دولت جدید، در نهایت به سود منافع راهبردی رژیم صهیونیستی تمام می شود؛ چونکه این خشونت ها به تل آویو اجازه می دهد تا برنامه های توسعه طلبانه خودرا با توسل به پوشش انسانی تسریع و خودرا به عنوان «حامی» این اقلیت معرفی نماید.
از این منظر، رفتار دولت موقت سوریه در چندین جهت به سود اهداف رژیم صهیونیستی است؛ نخست، افزایش احتمال درخواست مستقیم کمک از طرف جامعه دروزی به رژیم صهیونیستی، خصوصاً این که حمایت افکار عمومی دروزی های ساکن در اراضی اشغالی، به تل آویو مشروعیتی می دهد که برای مداخله آشکار به آن نیاز دارد و استمرار حملات فرقه ای در سوریه می تواند یک پویایی محلی جدید برای دخالت مستقیم اسرائیل بوجود آورد.
این رویکرد دولت دمشق همین طور به رژیم صهیونیستی کمک می نماید تا نوعی «مشروعیت بین المللی» نزد بازیگران خارجی دارای منافع در سوریه، خصوصاً آمریکا، به دست بیاورد. واشنگتن بازهم در پی بازآرایی اوضاع سیاسی و امنیتی سوریه است و تل آویو تلاش دارد بوسیله واکنش های شدید به هر گونه «اذیت» دروزی ها، آمریکا را قانع کند که فضای مانور بیشتری به آن بدهد. این مهم خصوصاً در بستر رقابت نفوذ میان ترکیه و اسرائیل بعد از سقوط دولت بشار اسد اهمیت می یابد.
همین طور دولت جدید سوریه به ریاست «احمد الشرع» معروف به «ابو محمد الجولانی» که هنوز موفق به تثبیت هویت سیاسی خود یا کسب اعتماد داخلی و بین المللی نشده، بازهم در مهار گروههای تندرو و مدیریت امنیتی برخی مناطق ناتوان است. این ناتوانی، اعتبار دولت را کاهش داده و به رژیم صهیونیستی بهانه ای دیگر برای افزایش فشارها می دهد. همچنین، فقدان مرکزیت تصمیم گیری در ساختار جدید و اختلاف میان گروههای نوظهور، تحلیل گران صهیونیست را به این نتیجه رسانده که این نظام قادر به ساختن یک دولت باثبات نخواهد بود؛ تحلیلی که به سود سناریوی مداخله گری تل آویو در امور سوریه است.
رهبران دولت موقت سوریه و شبه نظامیان وابسته به آن، به سبب ناتوانی در انتقال از حالت شبه نظامی و گروهک به ساختارهای دولتی، ناخواسته به رژیم صهیونیستی خدمت می کنند و با افراط گرایی کور و دشمنی با دیگر گروه ها، بهانه های ضروری جهت اقدامات تل آویو را فراهم می آورند.
رژیم صهیونیستی نیز با وجود آنکه مدعی پشتیبانی از دروزی ها است، اما روشن است که این حمایت فقط قسمتی از یک استراتژی حساب شده و برنامه ریزی شده است که از مدت ها پیش در انتظار شرایط مناسب برای پیاده سازی آن بود. هدف غائی این سیاست، جدا کردن قسمتی از خاک سوریه و الحاق عملی آن به حوزه نفوذ این رژیم است.
همین طور تهدیدات و حملات مکرر رژیم صهیونیستی لزوماً به مفهوم کوشش برای سرنگونی دولت موقت سوریه نیست، بلکه بیشتر به عنوان ابزار فشار سیاسی و نظامی برای ممانعت از بازپس گیری کنترل دولت بر مناطق جنوبی ـ خصوصاً نواحی نزدیک به مرزهای فلسطین اشغالی ـ به کار گرفته می شود. به بیان دیگر، رژیم اشغالگر بدنبال ایجاد «بازدارندگی پیش دستانه» است تا مانع هرگونه اقدام دولت سوریه در راستای تهدید منافع صهیونیستی شود.
اگر تحولات جاری نتواند رژیم صهیونیستی را به سیطره کامل ـ مستقیم یا غیرمستقیم ـ بر جنوب سوریه برساند، این رژیم در مراحل بعدی به تشدید اقدامات نظامی خود متوسل خواهد شد.
در مجموع، فارغ از این که احمد الشرع در قدرت باقی بماند یا بعدها جای خودرا به رهبران تندروتر یا حتی ملایم تری بدهد، هدف رژیم صهیونیستی ایجاد یک منطقه حائل یا «عاری از سلاح» است که هیچ نیروی نظامی جز وابستگان به تل آویو در آن حضور نداشته باشد. ادامه بی ثباتی و آشوب در سوریه سناریویی است که تل آویو آنرا مطلوب می داند؛ چونکه با هرج و مرج می تواند خواسته های خودرا بدون مذاکره و مصالحه، با ابزار نظامی تحمیل کند.



منبع:

1404/02/13
10:53:14
5.0 / 5
35
تگهای خبر: بازی , كاخ
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
لینک دوستان تور و گردشگری
ttma تور و گردشگری