کشف کارخانه باستانی روغن زیتون به گزارش تور و گردشگری، باستان شناسان با کاوش در تونس بقایای یک مجموعه باستانی فرآوری روغن را از دل خاک بیرون آوردند که نگاهی تازه به فرهنگ و تجارت دوران روم باستان ارائه می کند. به گزارش تور و گردشگری به نقل از ایسنا، محققانی از سه موسسه نقاط مختلف مدیترانه، دومین مجموعه بزرگ فرآوری روغن زیتون امپراتوری روم را کشف کرده اند. این کشف، که با همکاری دانشگاه کا فوسکاری ونیز در استان «قصرین» واقع در تونس انجام شده است، بقایای یک تشکیلات روغن گیری زیتون که شامل دوازده دستگاه پرس تیرک دار است را آشکار کرد. همینطور تاسیسات دیگری با هشت دستگاه پرس در نزدیکی آن کشف شده است. روغن زیتون برای اقتصاد رومی آفریقا حیاتی بود و تونس هم تأمین کننده اصلی آن برای روم بود. میزان کم بارش و نوسان دمایی، این منطقه را به صورت خاصی به منطقه ای مناسب برای کشت درختان زیتون مبدل کرده بود. این نتایج دیرینه شناسی اطلاعات ارزشمندی درباره ی چارچوب های کشاورزی و اجتماعی-اقتصادی منطقه فراهم می آورد. به قول پروفسور «لوئیجی اسپرتی» (Luigi Sperti)، معاون دانشکده علوم انسانی و مدیر مرکز مطالعات دیرینه شناسی ونیز (CESAV) در دانشگاه کا فوسکاری، این کشفیات درباره ی «تولید، بازاریابی و حمل ونقل» یک محصول کلیدی در مقیاسی گسترده پنجره جدیدی باز می کند.این محوطه ۳۳ هکتاری که «Henchir el Begar» نام دارد، دارای کتیبه ای لاتین است که تایید می کند در سال ۱۳۸ میلادی، مجوز برگزاری بازاری دوماهه در این زمین با تایید سنای روم صادر شده بود. چنین بازاری این منطقه را به مکانی برای گردهمایی های اجتماعی، سیاسی و مذهبی تبدیل می کرد. محققان با بهره گیری از رادار نفوذی زمین، شبکه ای از جاده ها و سازه های مسکونی را هم شناسایی نمودند که نشانه هایی بیشتر از زندگی روزمره و کارهای پیرامون این تأسیسات در اختیار می گذارد. «اسپرتی» و گروه وی در این حفاری با دانشگاه «منوبه» در تونس و دانشگاه کمپلوتنسه مادرید در اسپانیا همکاری داشتند. تلاشهای آنها به کشف آسیاب های روغن، آب انبارها و حوضچه جمع آوری آب منجر گردید. وجود آسیاب ها و سنگ آسیاب ها نشان داده است که این محوطه علاوه بر روغن، برای فرآوری غلات هم استفاده می شده است. فعالیت تولیدی این مجموعه از قرن سوم تا قرن ششم میلادی ادامه داشته است.در جریان کاوش ها، اشیای ارزشمندی از دوره های مختلف، از دوران معاصر تا عصر بیزانس همچون دستبندی تزئینی از مس و برنج، یک پرتابه از سنگ آهک سفید و عناصر معماری کشف شد.رومیان از روغن زیتون فقط جهت خوراک استفاده نمی کردند. بنا بر گزارش نشریه «ساینس»، یک رومی متوسط سالانه بالاتر از پنج گالون روغن زیتون مصرف می کرد. «اسپرتی» در بیانیه دانشگاه توضیح داده است: «روغن زیتون محصولی حیاتی در زندگی روزمره رومیان باستان بود. آنها از آن نه فقط به عنوان چاشنی در آشپزی، بلکه برای مراقبت شخصی، در ورزش و پزشکی و حتی در صورت داشتن کیفیت پایین، به عنوان سوخت برای روشنایی استفاده می کردند.»تولید و تجارت روغن زیتون بسیار پیشتر از دوران امپراتوری روم شروع شده بود. به قول «موزه بریتانیا»، فرهنگ های شرق مدیترانه حدود ۶۰۰۰ سال قبل از میلاد آغاز به استخراج روغن از زیتون کردند. حدود هزار سال بعد، آنها باغ های زیتون را پرورش دادند و آموختند چه طور از این گیاه برای سوخت و نگهداری مواد غذایی بهره ببرند. مصریان که از این ماده برای مومیایی کردن مردگان خود استفاده می کردند، ابتدا آنرا از شهر های جنوبی شام و سپس از سوریه و لبنان خریداری می کردند. رومیان بعدها روش های تولید و توزیع روغن زیتون را توسعه دادند و این تکنیکها در طول قرون تغییر چندانی نکرده است.حرف آخر اینکه این محوطه ۳۳ هکتاری که Henchir el Begar نام دارد، دارای کتیبه ای لاتین است که تایید می کند در سال ۱۳۸ میلادی، مجوز برگزاری بازاری دوماهه در این زمین با تایید سنای روم صادر شده بود. فعالیت تولیدی این مجموعه از قرن سوم تا قرن ششم میلادی ادامه داشته است. منبع: تور و گردشگری 1404/09/02 11:41:40 5.0 / 5 6 تگهای خبر: باغ , خرید , دستگاه , زمین این پست تور و گردشگری را می پسندید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط پاییز سال جاری کجا برویم؟ پاییز امسال کجا برویم؟ با دستور وزیر ساخت و ساز اطراف کاخ گلستان متوقف گردید خبر خوب برای دوست داران کوروش نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب لطفا شما هم در مورد این مطلب نظر دهید = ۱ بعلاوه ۱ ارسال نظر