اختصاصی تور و گردشگری

مدیر پایگاه تخت جمشید: محدود كردن حریم این میراث جهانی، گردشگری را رونق می دهد

مدیر پایگاه تخت جمشید: محدود كردن حریم این میراث جهانی، گردشگری را رونق می دهد

ایرنا- مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید عنوان كرد: تحقق توسعه گردشگری در این مجموعه جهانی در گرو ورود سرمایه گذاران و بخش خصوصی و هم بازبینی و محدود كردن ضوابط حرایم محوطه و محدوده و ساده گیری در مورد مشاغل مبتنی بر اقتصاد گردشگری می باشد.


حمید فدایی دوشنبه در گفتگو با ایرنا عنوان کرد: عرضه خدمات متناسب و ایجاد زیرساخت ها می تواند ماندگاری توریست را در منطقه تضمین کند که خود در رشد اقتصاد جامعه محلی نقش قابل ملاحظه ای خواهد داشت.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید درباره اهمیت این مجموعه برای جامعه جهانی اظهار داشت: تخت جمشید نه تنها در فرهنگ ایرانی به واسطه عرضه مفاهیم و معانی همچون نظم جهانی، احترام به هویت قومی و تنوع فرهنگی نگین آثار جهانی به حساب می آید، بلکه در عرصه جهانی و در تاریخ دنیای باستان هم به منزله دولتی جهانی نقش تاثیرگذاری بر تاریخ نظامی، تاریخ فرهنگی و اجتماعی دنیا دارد؛ بگونه ای که نام این محوطه نزد جهانیان و جایگاه آن در بین میراث جهانی به نیکی شناخته می شود.
گردشگری در تخت جمشید سابقه ای دیرینه دارد
وی با اشاره به جایگاه تخت جمشید در زمینه گردشگری اظهار داشت: امپراتوری هخامنشی از آغاز، جایگاه ویژه ای در نوشته ها و توصیفات تاریخ نویسان بزرگی همچون گزنفون و هرودوت داشته است که در دوره های مختلف تاریخی تا خاکبرداری مجدد ویرانه های آن در آغاز قرن بیستم بالغ بر ده ها گردشگر، سیاح، سفرنامه نویس و مستشرق از آن بازدید کرده اند و در لابه لای دست نویس ها و طراحی های خود عظمت آنرا مورد تحلیل و ارزیابی قرار داده اند.
فدایی اضافه کرد: در یکصد ساله گذشته تا به امروز، به دنبال اکتشاف مجدد آن و احیای مجدد اطلاعات فراموش شده این دوره و محوطه سترگ، هر سال به جمع بازدیدکنندگان این مجموعه افزوده شده و بخصوص بعد از جای گرفتن در لیست میراث جهانی بعنوان مقصد همه توریستهایی که به ایران سفر می کنند، قرار گرفته و چنین روندی تا به امروز ادامه داشته است.
درآمد تخت جمشید صرف هزینه های نگهداری می شود
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید درباره نحوه هزینه کرد درآمدهای تخت جمشید تصریح کرد: با تلاش و پیگیری های صورت گرفته در وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و پیگیری های شخص وزیر و معاونت میراث فرهنگی کشور، نهایتا مبحث تشکیل هیات امنای محوطه به سرانجام رسید و در چند ماهه گذشته اولین جلسه آن برگزار شد؛ بر این اساس می توان ادعا کرد همه درآمدها مستقیما صرف هزینه های مربوط به حفاظت، نگهداری، ساماندهی و ایجاد زیرساخت های لازم گردشگری در این محوطه جهانی خواهد شد.
فدایی با اشاره به نقش مولفه های گوناگون گردشگری در منظر فرهنگی مجموعه جهانی تخت جمشید اظهار داشت: پرداختن به مبحث منظر فرهنگی در محوطه های میراث جهانی، سابقه چندانی ندارد؛ از همین رو استفاده از ظرفیت های آن در مبحث گردشگری در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
او افزود: در تخت جمشید که بخشی از منظر تاریخی فرهنگی پارسه، از مهمترین پایتخت های دوره هخامنشی، به حساب می آید است، مبحث منظر فرهنگی، حائز اهمیت بسیاری است. بررسی های دیرینه شناسی انجام شده از جانب پایگاه در یک دهه گذشته، بخشی از ظرفیت های تاریخی منطقه را عرضه کرده که ضمن پاسخگویی به خیلی از پرسش های کلیدی، درباره حوزه تمدنی پارسه، ظرفیت های بیشماری را هم در چارچوب بسته های گردشگری و سرمایه گذاری مربوط به آن عرضه کرده است.
شاخص های گردشگری با نگاه جدید به حریم و منظر تاریخی بهبود می یابد
به گفته فدایی با نگاه جدید به حریم و منظر تاریخی تخت جمشید می توان شاخصهای موجود در این پهنه را به عرصه گردشگری افزود.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید اظهار نمود: باتوجه به ظرفیت هایی که در حوزه تاریخی منطقه و دشت مرودشت به مثابه یکی از مهمترین حوزه های سکونتی هخامنشیان وجود دارد و پیش از این هم آثار آن در پارسه شناسایی و کاوش شده است، ایجاد زیرساخت های لازم گردشگری در زمینه پذیرایی، اقامت، تولید و عرضه هنرهای سنتی و صنایع دستی از مهمترین دغدغه های پایگاه به حساب می آید.
فدایی با اشاره به وجود محوطه های باستانی مجاور تخت جمشید همچون نقش رستم و نقش رجب، اظهار داشت: مبحث جهانی این مجموعه ها در چارچوب پیوست به پرونده تخت جمشید در حال انجام می باشد که مسیرهای ثابتی را در گردشگری منطقه پدید خواهد آورد و با برنامه ریزی در زمینه جانمایی خدمات گردشگری در چارچوب بسته های سرمایه گذاری، رونق مضاعفی در گردشگری منطقه پدید می آورد.
یادمان تاریخی تخت جمشید که متعلق به دوره هخامنشیان است یکی از ۱۱ اثر ثبت شده استان فارس در لیست آثار جهانی است که در سال ۱۹۷۹ میلادی با شماره ۱۱۴ در سازمان جهانی علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به ثبت رسید.
سلسله هخامنشیان از سال ۳۳۰ تا ۵۵۰ قبل از میلاد حکومت کردند.
مجموعه جهانی تخت جمشید در شهرستان مرودشت و در فاصله ۵۵ کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.


1399/07/08
13:34:05
5.0 / 5
1551
تگهای خبر: تاریخی , توریست , خدمات , زمین
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
ttma تور و گردشگری