گزارش تور و گردشگری؛

بیماران كرونایی نگران استعلام سفر نباشند شاید مجاز باشید!

بیماران كرونایی نگران استعلام سفر نباشند شاید مجاز باشید!

وزارت بهداشت اعلام نمود سامانه ای راه اندازی شده و با استفاده از آن طی چهار روز گذشته جلوی سفر ۱۷۴۸ نفر مبتلا به كرونا راگرفته است، اما این سامانه تا چه حد كارا است؟


خبرگزاری مهر؛ گروه سلامت_مهسا شمس: مسؤلان وزارت بهداشت اعلام نمودند سامانه ای برای پیشگیری از سفر مسافرانی که به کرونا مبتلا هستند با کمک وزارت ارتباطات و وزارت راه و شهرسازی آماده کرده ایم و در تست های نهایی هم موفق بوده است. مطابق بند (۷) مصوبات جلسات ۴۲ ستاد ملی کرونا، یک اقدام مشترک بین وزارت بهداشت، وزارت راه و وزارت ارتباطات از حدود دو هفته پیش شروع شد که با استفاده از ظرفیت های دولت الکترونیک و بانک اطلاعاتی وزارت بهداشت، بتوان از خرید بلیت هواپیما، قطار و اتوبوس های بین شهری توسط مبتلایان به کرونا جلوگیری کرد. این طرح مقرر است در دو فاز صورت گیرد، هم در مرحله خرید بلیت و رزرواسیون، از خرید بلیت در مدت بیماری جلوگیری می شود و هم در مرحله دریافت کارت پرواز و سوار شدن کد ملی اشخاص از سامانه وزارت بهداشت استعلام می شود و در صورت تست PCR مثبت، از سوار شدن آنها جلوگیری می شود.
روز گذشته علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در حاشیه جلسه با ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار نمود: «سامانه یکپارچه رصد آزمایش ها را راه اندازی کرده ایم و هم اکنون همه آزمایش های کرونا مثبت در یک بانک اطلاعاتی جمع آوری می شود؛ ما طی چهار روز گذشته، از حضور ۱۷۴۸ نفر که کرونا مثبت بودند اما قصد خرید بلیت داشتند یا بلیت هواپیما، اتوبوس و قطار خریداری نموده بودند، جلوگیری کردیم. وی ادامه داد: برای کنترل افراد کرونا مثبت و ممانعت از حضور آنها در حمل و نقل عمومی و ادارات امروز مصوبه ای داشتیم. طبق این مصوبه، همراه داشتن کارت ملی برای گرفتن خدمت الزامی است و ازاین رو هموطنان باید توجه داشته باشند اگر از امروز به اداره ای برای گرفتن خدمت رجوع می کنند حتما باید کارت ملی را همراه خود داشته باشند.»هیاهویی برای تقریباً هیچ!همان طور که علیرضا رئیسی هم اعلام نموده، این سامانه حدود یک هفته است راه اندازی شده و افراد برای مسافرت با ناوگان عمومی باید کد ملی خودشان را عرضه کنند تا با استفاده از این سامانه وضعیت بیماری مسافر مورد بررسی قرار بگیرد، اگر شما به کرونا مبتلا باشید بر مبنای سوابقی که در آزمایشگاه ها وجود دارد از سفر شما جلوگیری می شود. اما جالب است بدانید که هنگام خرید بلیط اینترنتی گزینه جدیدی به مشخصات مسافر اضافه شده است و آن هم محل درج کد ملی است، نکته جالب اینجاست که شما می توانید کد ملی فرد دیگری را به جای کد ملی خودتان وارد کنید و هیچ مشکلی هم برای خرید بلیط نداشته باشید!در همین رابطه یکی از فعالان رسانه ای در توئیتر نوشته بود برخلاف اینکه تست کرونایش مثبت است و از لحاظ قانونی نباید اجازه سفر داشته باشد اما هنگامی که کد ملی را در سامانه وارد می نماید وضعیت «مجاز به سفر» به او نشان داده می شود!
بعد از دیدن این اظهار نظر برای راستی آزمایی و صحت سنجی حدود ۱۰ کد ملی افرادی که مبتلا به کرونا بودند، جمع آوری و وارد سامانه شد، از ۱۰ کدملی ۹ نفر مجاز به سفر بودند و تنها یک نفر اجازه سفر نداشت! به جهت اینکه مطمئن شویم سامانه قطع نبوده روز بعد مجدد این آزمایش تکرار و مشاهده شد متأسفانه باز همان نتیجه حاصل شد، البته این دفعه هر ۱۰ کد ملی اجازه سفر داشتند، بر مبنای احتمال بازه زمانی بیماری برای این کدهای ملی گذشته باشد که مجاز به سفر هستند و از یکی از همکاران که مادرش به علت کرونا در بخش ICU بستری است هم خواستم تا کد ملی مادرش را در سامانه وارد کند که متأسفانه سامانه این کد ملی را هم مجاز به سفر دانست!باز برای اطمینان بیشتر به سراغ یکی دو بیمارستانی که بیماران کرونایی در آنجا بستری هستند رفتم و مبحث را با آنها در بین گذاشتم و خواستم که با حفظ رعایت حریم خصوصی کد ملی چند بیماری که به کرونا مبتلا است را در سامانه وارد کنند تا ببینیم وضعیت این افراد به چه صورت است. متأسفانه تمامی افرادی که کد ملی آنها را در سامانه http: //www.safarvip.com وارد کردیم مجاز به سفر بودند و هیچ ممنوعیتی نداشتند!
اشکال کار کجاست؟این سامانه در ارتباط با وزارت راه است، یک سامانه دیگر که از سوی وزارت ارتباطات طراحی شده است هم وجود دارد که در اختیار شرکتهای هواپیمایی قرار گرفته است، کد ملی هایی که داشتیم را به بهانه خرید بلیط به بعضی از شرکتهای هواپیمایی دادیم تا وضعیت بیماری را برای آنها بررسی نمایند و جالب اینجاست که آن سامانه هم وضعیت بیماران را مثبت اعلام نمود. اینکه مشکل این سامانه ها چیست را باید مسؤلان بررسی نمایند اما دلیلی که از بین تمام علل برای عدم کارایی این سامانه ها اعلام می شود به روز کردن بانک اطلاعاتی متصل به سامانه از سوی وزارت بهداشت است، وزارت بهداشت اگر بخواهد هم نمی تواند اعلام کندکه به صورت صد در صدی می تواند با کمک این سامانه جلوی سفر مبتلایان به کرونا را بگیرد. حتی نمی تواند اعلام نماید که با کمک این سامانه جلوی سفر تعداد خیلی از مبتلایان به کرونا را می گیریم چون که وقتی سامانه از ۱۰ کد ملی ۹ کد ملی را اشتباه تشخیص دهد می توان همین عدد را هم برای کل جامعه در نظر گرفت. بر فرض اینکه وزارت بهداشت بانک اطلاعاتی سامانه را هم لحظه ای به روز رسانی کند باز نمی گردد ادعا کرد این سامانه می تواند تاثیر بسیاری در کاهش انتشار کرونا توسط مسافران ناوگان حمل و نقل عمومی در جاده ها دارد چونکه اگر شما تست کرونا را در آزمایشگاه های خصوصی بدهید بدون دریافت کد ملی از شما تست PCR می گیرند و کد ملی شما هم جایی ثبت نمی گردد. حتی برخی افراد به جهت اینکه بتوانند از هزینه بیمه تکمیلی استفاده کنند با کد ملی فرد دیگری این آزمایش را می دهند که این تخلف هم می تواند بر خطای بانک اطلاعاتی بیافزاید.


منبع:

1399/09/10
16:25:41
5.0 / 5
1446
تگهای خبر: اینترنت , خرید , سفر , مسافرت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
ttma تور و گردشگری