ارائه تسهیلات 380 میلیارد تومانی دولت به فعالان گردشگری
تور و گردشگری: معاون گردشگری حداقل خسارت ناشی از کرونا به صنعت گردشگری را تا اختتام شهریور 99 بیش از 30 هزار میلیارد تومان عنوان نمود و طبق آمار رسمی، از بیکاری 88 هزار و 500 نفر از فعالان این بخش تا حالا و تسهیلات حمایتی 380 میلیارد تومانی دولت در نوبت اول آگاهی داد.
به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از میراث آریا ولی تیموری بیان کرد: گردشگری جزء حوزه هایی بود که نه فقط در ایران که در همه دنیا بیش از سایر بخش های اقتصادی از کرونا خسارت دید. دلیل این مساله هم مشخص است، برای اینکه در گردشگری دو مؤلفه اساسی مطرح است، اول اینکه سفر در ذات خود جابه جایی به همراه دارد و همین مورد منجر به شیوع بیشتر کرونا می شود. دومین مؤلفه این که گردشگری یک پروسه انسان محور است و فقط با فعالیت انسانی شکل می گیرد. یعنی به هیچ عنوان خدمات گردشگری مبتنی بر فضای مجازی نیست، بدین سبب هر دو مؤلفه تحت تأثیر مستقیم کرونا قرار دارند.
معاون گردشگری با اشاره به این که خسارت قابل توجهی بواسطه کرونا به صنعت گردشگری وارد شد، اضافه کرد: حداقل میزان خسارت واردشده تا اختتام شهریور امسال بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
او به وضعیت نابسامان حوزه گردشگری پیش از کرونا اشاره نمود و توضیح داد: نکته مهم در بخش گردشگری وضعیت رکودی بود که پیش از کرونا به دلیلهای مختلف این حوزه تجربه نمود. حوزه گردشگری نیمه دوم سال ۹۸ را پرتلاطم آغاز کرد، بدین سبب رکود شش ماه دوم سال ۹۸ با شیوع ویروس کرونا تشدید شد که ادامه دارد.
بسیاری بازار شب عید را از دست دادند، مثلا فروشندگان لباس، شب عید، فروشی نداشتند، اما پس از تعطیلات کرونائی لباسی که شب عید ۲۰ هزارتومان می فروختند ۳۰ هزار تومان فروختند و ضررها جبران شد. ولی در حوزه گردشگری اگر امروز اتاقی خالی بماند دیگر فرصت جبرانی نیست بدین سبب این حوزه بسیار متضرر شده است.
حمایت دو مرحله ای دولت از گردشگری
او با اشاره به اقدامات حمایتی دولت در این عرصه، اظهار داشت: دولت در دو نوبت از بخش گردشگری حمایت کرده است. دربخش اول، برمبنای تصمیم دولت برای کمک به ۱۴ رسته شغلی بیشتر لطمه دیده از کرونا، فعالان گردشگری نیز با پرداخت تسهیلات حمایت شدند. در همان مرحله ۳۸۰ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی پرداخت گردید. البته ثبت نام متقاضیان در مراحل اولیه بیشتر از این رقم بود. در حقیقت ابتدا مجموع وام درخواستی متقاضیان ۶۷۰ میلیارد تومان بود که برای دریافت این مقدار وام نیز در بانک ها پرونده تشکیل شد، اما در نهایت فقط نیمی از این تعداد، مراحل کار را تا اختتام به انجام رساندند و نیم دیگر فعالان از دریافت این وام منصرف شدند، برای اینکه ایراد این بسته حمایتی، اشتغال محور تنظیم شدن آن بود.
معاون گردشگری اضافه کرد: یعنی اگر کارگاهی پیش از کرونا ۵۰ نیروی کار داشت و می توانست آنها را نگاه دارد به تعداد نیروهای کارگاه می توانست درخواست دریافت تسهیلات داشته باشد اگر تعداد کارکنان کاهش پیدا می کرد فقط به تعداد کارکنان باقی مانده می توانست تقاضای دریافت تسهیلات داشته باشد.
او در توضیح شرایط بسته دوم حمایتی، بیان کرد: باتوجه به شرایط خاص گردشگری بسته حمایتی دوم برنامه ریزی شد. این بسته حمایتی بنگاه محور است و با نرخ سود ۱۲ درصد و به دور از نگاه اشتغال محوری که در بسته اول وجود داشت پرداخت خواهد شد. در حقیقت تمام کسب وکارهای گردشگری باتوجه به نوع فعالیت، بزرگی و کوچکی واحد، درجه و ستاره می توانند از حداقل ۱۶ میلیون تومان تا ۹۰۰ میلیون تومان وام بانکی با دوره تنفس حدود شش ماه بهره مند شوند.
تیموری اعلام نمود: همین طور در کارگروه مقابله با تبعات اقتصادی کرونا مقرر شد، هزینه های بنگاه های فعال در حوزه گردشگری را به حداقل برسانیم. بدین جهت علاوه بر امهال بازپرداخت تسهیلات بانکی، کمک هزینه برای حامل های انرژی، مساعدت در بحث مالیات و حق بیمه کارفرما هم در نظر گرفته شده است.
منبع: تور و گردشگری
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب