تاكید كارشناسان در میزگرد تور و گردشگری:
توسعه گردشگری تیران و كرون نیازمند نقشه راه علمی و سرمایه گذاری
ایرنا- صنعت توریسم در تیران و کرون یکی از اولویت های اقتصادی این شهرستان است که توسعه همه جانبه آن به اعتقاد کارشناسان حاضر در میزگرد ایرنا نیازمند سرمایه گذاری، نقشه راه علمی و توسعه زیرساختها و مشارکت های مردمی است.
به گزارش تور و گردشگری به نقل از ایرنا، تیران و کرون در ۴۵ کیلومتری مرکز استان و در راه شهرستان های غرب اصفهان همچون فریدن، چادگان، خوانسار و گلپایگان و استان های چهارمحال و بختیاری و خوزستان قرار گرفته است که این موقعیت جغرافیایی فرصتی برای رونق صنعت توریسم و جذب توریست است.
تفرجگاه های طبیعی و تاریخی این شهرستان هر کدام گنجینه ای تاریخی و بکر و زیبایی هستند که همه مسافران و گردشگران را به خود جذب و نظرها را معطوف خود می سازد.
ظرفیت های ملی و بین المللی در حوزه گردشگری این منطقه شامل قلعه تاریخی و پارک ملی حفاظت شده قمیشلو، شهر زیر زمینی کردعلیا، سد شهید منتظری روستای خمیران، روستای تاریخی جاجا، کوچه باغ های تاریخی تیران است که این سرمایه ها ناشناخته و بدون استفاده مانده است.
وجود ۹۰۰ در سنگی تاریخی در باغ های تیران که البته شمار آنها به ۲ هزار عدد می رسید اما به مرور زمان از بین رفته، این شهر را به وجود درهای سنگی معروف کرده است.
چشمه مرغاب واقع در روستای قلعه ناظر، چشمه شاهی در روستای کردعلیا، چشمه لاسمیان در شمال تیران و چشمه های آب و پوشش های گیاهی گون، کنگر، موسیر و لاله های در دالانکوه، طبعیت زیبایی را در مناطق کوهستانی ساخته و شادی و نشاط را برای مردم فراهم نموده اند.
انگور و فرآورده های آن شامل شیره، کشمش و غوره بعنوان سوغات خوراکی این شهر معرفی شده اند که البته کیک شادونه و آش همچون شیرینی و غذاهای این منطقه است.
گرچه شیوع بیماری کووید ۱۹ بر حوزه گردشگری کشور سایه افکنده است اما این شرایط پایدار نخواهد بود و باید مسؤلان و سرمایه گذاران این حوزه، با برنامه ریزی و توسعه زیرساخت ها، شرایط را برای یک حرکت بلندمدت، پرسود و نشاط آور در دوران پسا کرونا آماده کنند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی استان اصفهان در همین ارتباط میزگردی با عنوان " چالش ها، فرصت ها و راهکارهای رونق صنعت توریسم در تیران و کرون" با حضور شهرام آذرپی معاون برنامه ریزی و عمرانی فرمانداری تیران و کرون، علی دادخواه عضو شورای اسلامی شهر تیران، محسن مظاهری رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تیران و کرون و محمدرضا اسدی عضو شورای اسلامی روستای تاریخی جاجا و فعال در حوزه گردشگری برگزار کرد.
ضرورت تشکیل کارگروه محلی
تشکیل کارگروه هفتگی با مبحث گردشگری با حضور مسؤلان ذیربط این حوزه به قول کارشناسان این میزگرد خبری ایرنا نقطه عطف توسعه این صنعت در تیران و کرون و باعث گذر سریع از موانع و فرصت سازی برای تحقق این مهم خواهد بود.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تیران و کرون در اینباره اظهار داشت: همت مضاعف مدیریت شهرستان در توسعه گردشگری با تشکیل مرتب و منظم این کارگروه مشخص و رهیافت های زیادی مثل عبور از موانع سرمایه گذاری در این عرصه را به همراه داشت.
محسن مظاهری با اشاره به اینکه انتشار کرونا و محدودیت های آن این حرکت منسجم را متوقف کرد، اضافه کرد: سال جاری تنها یک جلسه تشکیل شد و بسیاری کارها برای تصمیم گیری منتظر این کارگروه هست و با تشکیل این جلسه قادر به چاره جویی برای بعضی از موانع خواهیم بود.
عضو شورای اسلامی روستای جاجا و فعال در حوزه گردشگری در ادامه این میزگرد ایرنا تشکیل کارگروه گردشگری را باعث انسجام فعالیت ها برشمرد و اظهار داشت: همدلی خوبی برای اتحاد بین متولیان صنعت توریسم بر محوریت این جلسات بوجود آمده اما کرونا عاملی برای توقف بود.
محمدرضا اسدی افزود: مصوبات این نشست در افزایش عملکرد برای برگزاری نمایشگاه دائمی بین راهی و محلی راه را هموار و امروز آمادگی برای چنین اقدامی فراهم شده که نتیجه آن جلسات بوده است.
وی خاطرنشان کرد: نگاه ویژه مدیریت شهرستان به مبحث گردشگری و رونق این صنعت برای توسعه اقتصادی را در چارچوب ایجاد یک فعالیت مشترک و به دور از فعالیت جزیره ای می بینیم اما نگرش مسؤلان آینده شهرستان برای بهره برداری از این حرکت موثر لازم است.
عضو شورای اسلامی شهر تیران که دیگر مدعو این میزگرد ایرنا بود که کارگروه گردشگری را مبادرت به موقع و به جای مدیریت شهرستان برای گذر از موانع گردشگری بیان و افزود: تداوم این نشست ها با رعایت دستورالعمل های بهداشتی لازم و نباید حرکت متوقف و نیرو محرک فعال، غیرفعال شود.
علی دادخواه که پیش از این بعنوان نماینده شورای شهر در این کارگروه شرکت داشت، تصریح کرد: این اتفاق همدلی ها و درک نسبت به اهمیت مبحث صنعت توریسم را برای خیلی از مردم و مسؤلان روشن کرد و آینده روشنی از بعد از این تعاملات خواهیم داشت.
وی توسعه صنعت توریسم در تیران و کرون را نیازمند انسجام در برنامه ریزی بیان و افزود: فعالیت جزیره ای نمی تواند مسیر را برای توسعه هموار کند و بنابراین باید برنامه ریزی جدی برای ایجاد مشارکت بخش دولتی و خصوصی فراهم بشود.
معاون عمرانی و برنامه ریزی فرمانداری تیران و کرون در این میزگرد ایرنا با اشاره به اینکه گردشگری در اولویت مدیریت شهرستان است، اظهار داشت: هم افزایی و همبستگی برای این حوزه در گذشته وجود نداشت و به جهت اینکه سرعت به این عرصه داده شود راهی جز انسجام بخشی با تشکیل نشست های مشترک نبود و بنابراین کارگروه گردشگری به صورت هفتگی تشکیل شد.
شهرام آذرپی با اشاره به اینکه این کارگروه یکی از فعالیتهای منظم و مداوم مدیریت شهرستان بود، اضافه کرد: گرچه کرونا باعث تعطیلی جلسات آن شد اما باید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فرآیند جدیدی را برای تداوم جلسات پیش بینی نماید و با حضور نفرات کمتر و یا به صورت مجازی این برنامه تداوم یابد.
وی افزود: تشکیل کارگروه های روستایی در حوزه گردشگری با محوریت دهیاران و افراد صاحب نفوذ موضوعی ضروریست تا شرایط برای دوران پسا کرونا فراهم گردد.
وی بر تشکیل نشست های مشترک تقویت صنعت توریسم به صورت هفتگی و با رعایت اصول بهداشتی و محدودیت افراد تاکید و تصریح کرد: میراث فرهنگی، تشکل های مردم نهاد و دهیاران و شوراهای اسلامی این مورد را مطالبه و پیگیری کنند.
توسعه صنعت توریسم نیازمند سرمایه گذاری
سرمایه گذاری در حوزه گردشگری یکی از الزامات رونق این صنعت است که اعضای میزگرد خبری ایرنا بر این مهم تاکید و اتفاق نظرداشتند و البته نسبت به موانع پیش رو انتقاد کردند.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تیران و کرون از تشکیل ۳۵ پرونده سرمایه گذاری در این عرصه اطلاع داد و اظهار داشت: ایجاد اقامتگاه های سنتی، سفره های قدیمی، نمایشگاه صنایع دستی و توسعه بوم گردی همچون پروژه های این عرصه است که بخش خصوصی با نگاه به آینده در این راه وارد شده است.
وی افزود: در زمان حاضر سرمایه گذاران در حال طی مسیر قانونی، احیا بافت فرسوده و آماده سازی بستر فعالیت در دوران پسا کرونا هستند و در آینده شاهد اتفاقات جدیدی و منحصر به فردی خواهیم بود.
وی افزود: مدیریت شهری و دهیاران روستاهای تاریخی در این میان نقش خویش را با تسهیل شرایط و آماده سازی بسترها فراهم نموده و همبستگی خوبی بوجود آمده و البته موانع و مشکلاتی هم وجود دارد که فعالیت در این شرایط را سخت می کند.
به گفته مظاهری، بروکراسی سخت اداری و نبود همکاری در میان بعضی از مسؤلان باعث دلسردی فعالیت در حوزه گردشگری شده و باید همدلی و همبستگی در میان مدیران و کارشناسان ایجاد شود تا موانع پیش رو برداشته شود.
۴۰ کیلومتر کوچه باغ تاریخی بکر ظرفیتی عالی
وی ناشناختگی ظرفیت های گردشگری این شهرستان را مانع افزایش سرعت در این بخش بیان کرد و اظهارداشت: تیران و کرون دارای ظرفیت هایی مثل نزدیکی به مرکز استان، هوای تمیز و پاک، قدمت دیرینه، ۴۰ کیلومتر کوچه باغ تاریخی، روستاهای جذاب و طبیعت بکر، بافت تاریخی گسترده و مجاورت در راه تردد عمومی است که خیلی از مردم از این پتانسیل بی اطلاع هستند.
وی اطلاع رسانی، تولید محتواهای اثر بخش در این عرصه را برای رفع این چالش مهم بیان کرد و اظهار داشت: هزینه های بالای فعالیت در این حوزه و کمبود اعتبارات وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مانع چنین اقدامی شده و باید راهکارهای جدیدی جایگزین شود.
عضو شورای اسلامی شهر تیران، همینطور به وجود اتفاق نظر برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری اشاره نمود و اظهار داشت: مردم تیران خواستار توسعه صنعت توریسم هستند و مدیریت شهری بسته های حمایتی برای این مورد پیشبینی کرده اند.
وی همکاری این شهرداری در حوزه گردشگری را یک مأموریت جدی برای فعالیت خود برشمرد و عنوان کرد: صنعت توریسم از نظر اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و توسعه همه جانبه مورد توجه و اهمیت است و بنابراین پارلمان و مدیریت شهری بر این حوزه تاکید و سرمایه گذاری هم داشته است.
معاون برنامه ریزی و عمرانی فرماندار تیران و کرون ضمن اشاره به بهبود شرایط در آینده نزدیک خاطرنشان کرد: باید پرونده های سرمایه گذاری در این بخش به صورت خصوصی بررسی و موانع آنها توسط کارگروه حل شود و نباید مبحث را به فرآیند اداری واگذار کرد.
وی افزود: مردم تیران و کرون خواسته خود برای توسعه صنعت توریسم را مطالبه و سرمایه گذاران نباید دلسرد شوند و اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری این مورد را به صورت جدی دنبال کند و برای مدیریت شهرستان این مسائل مهم می باشد.
دستاوردهای ایستگاه نوروزی و نمایشگاه دائمی گردشگری
اسدی که بعنوان مدیر پروژه ایستگاه نوروزی در مدت نزدیک به ۱۰ سال قبل نقش آفرینی کرده به دستاوردهای این حرکت موثر اشاره و افزود: برگزاری این نمایشگاه علاوه بر عرضه خدمات فرهنگی، هنری، معرفی روستا و صنایع دستی به کاهش تصادفات کمک کرده است.
وی افزود: توقف و استراحت رانندگان بعد از طی یک مسیر طولانی به کیفیت کار آنها و کاهش حوادث ترافیکی کمک کرده و بازتاب خوبی هم در سطح استان اصفهان و شهرستان داشته که این مورد را اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای تایید می کند.
وی از وجود زیرساخت ها برای شروع به کار نمایشگاه و ایستگاه دائمی برای دوران پساکرونا اطلاع داد و اظهار داشت: تمهیدات لازم پیشبینی و شرایط آماده و با ابلاغ نخستین دستورالعمل برای سفر و انجام اقدامات گردشگری شاهد جریان کار در راه داران به تیران در ورودی شرقی تیران خواهیم بود.
عضو شورای اسلامی روستای تاریخی جاجا یادآورشد: با عنایت به حجم بالای مسافران در این منطقه، این نمایشگاه ثمره های زیادی را در فصل های مختلف سال بخصوص در فصل تابستان و بهار خواهد داشت.
نقش تشکل های مردم نهاد برای توسعه گردشگری
یکی از موضوعات مهم این میزگرد خبری ایرنا، بررسی جایگاه و سهم سمن ها در حوزه گردشگری بود که کارشناسان حاضر به سوالات پاسخ دادند.
دبیر کارگروه گردشگری تیران و کرون در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد تعداد تشکل های مدنی این حوزه اظهار داشت: یک سازمان دارای مجوز و ۲ پرونده هم در حال پیگیری برای دریافت مجوز است که باید نقش کمی و کیفی آنها افزایش یابد.
به گفته وی سازمان های مردم نهاد این حوزه به توسعه گردشگری کمک کردند و با حرکت خودجوش خود خیلی از موانع را گذرانده و برای انجام فعالیتهای تبلیغی سرمایه گذاری و هدف گذاری مشخصی داشتند اما باید تعامل بین نهادهای اداری با این مراکز افزایش یابد.
وی افزود: نقش این نهادهای مردمی برای خیلی از نهادها ناشناخته و از تداوم همکاری دولت با این مراکز در آینده نگران هستیم که مثل دولت نهم و دهم این تشکل ها در حاشیه قرار نگیرند.
عضو شورای شهر تیران پیرامون نقش اثرگذار سمن ها اظهار داشت: فعالیت مردمی و مردم نهادی، سرعت فعالیت را توسعه و نگرش مردمی را متحول می کند و با وجود چنین پتانسیل های فعالی قادر به گذر از مشکلات و جلب مشارکت مردمی و انجام اتفاقات فرهنگی و هنری خواهیم بود.
معاون فرماندار تیران و کرون در پاسخ به دغدغه اعضای میزگرد خبری پیرامون نوع نگرش دولت آینده به سازمان های مردم نهاد بیان نمود: توقف جریان مردمی امکان پذیر نیست و اگر سازمان های مردم نهاد با تمام توان و با هدف مشخص پیش بروند، تغییر دولت ها بر فعالیتهای آنها اثر نمی گذارد.
به گفته وی حرکت مردمی و مشارکتی نقش مهمی در پیشرفت کار دارد و با وجود حمایت های دولت تدبیر و امید از فعالیت تشکل های مدنی، در آینده مسیر خوبی را آنها پیش خواهند رفت و نتایج این حمایت های دولت در آینده مشخص خواهد شد.
وی مطالبه گری مردمی را از مهمترین مولفه ها برای توسعه صنعت توریسم بیان کرد و عنوان کرد: اگر مردم تیران و کرون خواستار توسعه گردشگری باشند همکاری ها جلب و برغم تفاوت سلیقه مسؤلان با آنان، اما کارها صورت خواهد گرفت.
لزوم مدیریت واحد برای بهره برداری از ظرفیت های گردشگری
شهر زیرزمینی کردعلیا، سرسبزی دالانکوه و پتانسیل طبیعی آن، روستاهای تاریخی مثل جاجا، کوچه های تاریخی و پیچ در پیچ و درهای باغ های تیران، هوای پاک و بدون آلودگی، حیات وحش و قلعه تاریخی قمیشلو، خانه های تاریخی، بافت سنتی و حمام و آسیاب تیران و رودخانه و طبیعت بکر این منطقه از امکاناتی هست که برای صنعت توریسم زیربنا و فرصت است اما باید انسجام و مدیریت واحدی ایجاد تا با جذب گردشگری زمینه بازدید فراهم گردد.
به گفته مقام مسئول در حوزه گردشگری تیران و کرون، تا قبل از احیا خانه های قدیمی، مکان برای اقامت مسافران وجود نداشت ولی امروز با سرمایه گذاری در این عرصه مشکل اقامت رفع و فرصت زیادی هم در آینده ایجاد می شود.
مظاهری افزود: راه اندازی حداقل یک اقامتگاه در هر روستا برای صنعت توریسم این شهرستان هدفگذاری شده که امکان جذب و اقامت گردشگران را فراهم می آورد و بعضی از رویدادهای خانوادگی، استانی و ملی هم در این مراکز برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه با وجود امکانات گردشگری طبیعی و تاریخی در تیران و کرون، گردشگران قادر به استفاده از این منابع در چارچوب تورهای گردشگری خواهند بود و باید در این عرصه وارد شویم.
فعال حوزه گردشگری روستایی این شهرستان در ادامه بحث مدیریت واحد برای توسعه گردشگری، بیان داشت: تشکیل شرکت اقماری بعنوان زیرمجموعه شرکت توسعه عمران تیران و کرون، امکان این مدیریت واحد را فراهم می سازد تا مبحث مدیریت و استقبال از تورهای گردشگری را انجام و حرکت جزیره ای را مدیریت کند.
اسدی افزود: امکان عرضه خدمات یک روزه برای هر گروه فعال در این عرصه فراهم نیست و کار مشترک اثرگذار و سود اقتصادی آن هم به مردم و سرمایه گذاران خواهد رسید و با عنایت به این که شرکت توسعه عمران شهرستان متعلق به مردم این منطقه است، گزینه خوبی برای آغاز حرکت خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه نبود آژانس گردشگری در تیران و کرون شرایط جذب گردشگر را سخت می کند، تصریح کرد: امکاتات و ظرفیت گردشگری این شهرستان برای خیلی از گردشگر های داخلی و خارجی مورد اهمیت است و به علت اینکه اهالی این منطقه همواره از این ظرفیت ها بازدید می کنند، شیرینی و تازگی برای آنان ندارد اما برای غریبه ها چنین تصوری نبود و استقبال خواهند کرد اما باید مدیریت جذب و عرضه خدمات ایجاد شود.
وی افزود: باید حرکت گردشگری هدف دار و زمینه های سودآوری هم فراهم گردد تا معنای واقعی صنعت بودن آن روشن و شاهد جهش خوب مالی و اقتصادی در شهرستان باشیم.
عضو شورای اسلامی شهر تیران در این خصوص خاطرنشان کرد: افراد صاحب نظر و دارای ایده در این راه وارد شوند و نقش خویش را برای این بخش شهرستان که منافع آن به مردم و اقتصاد شهرستان می رسد ایفا کنند.
به گفته دادخواه، همکاری اصناف با انجام فعالیتهای فرهنگی هم افزایش می یابد و بعضی از چالش ها و ناملایمتی های این حوزه کاهش خواهد یافت ولی باید مسیر تعاملات افزایش یابد.
تداوم توسعه گردشگری تیران و کرون و نگاه دولت آینده
اسدی در این میزگرد ایرنا اظهار داشت: سیاست های کابینه دکتر روحانی بر بهره گیری از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد و توسعه صنعت توریسم بود که این ۲ مولفه در گذشته کمتر بوده اما با وجود حرکت روبه جلو، در آینده چه اتفاقی برای این عرصه خواهد افتاد.
وی افزود: این مورد بر حرکت های نوپا گردشگری مثل تیران و کرون اثر می گذارد که بعضی از سرمایه گذاری ها و اقدامات را آرام و حرکت های این عرصه را آهسته تر از گذشته می کند.
مظاهری، همینطور ناشناختگی تدابیر دولت آینده برای گردشگری را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: همین مبحث و روبرویی با چالش کرونا، فکری بعضی از سرمایه گذاران را مشغول کرده و همین مسئله جلوی راه ما قرار گرفته است.
وی به نبود تفکر گردشگری و فرهنگی در میان بعضی از دهیاران شهرستان اشاره نمود و عنوان کرد: بعضی از این مسؤلان محلی تنها به توسعه خیابان، عمران و آسفالت معابر می اندیشند و نگاهی به حفظ بافت روستایی و توسعه مبتنی بر سبک زندگی روستایی مثل استفاده از سنگ فرش به جای آسفالت نیستند.
معاون فرماندار تیران و کرون، با اشاره به اینکه سیاست های دولت ها نباید حرکت های مهم مردمی را متوقف نماید، تصریح کرد: فرمانداران آینده این شهرستان پاسخگوی مطالبات مردمی خواهند بود و اگر مردم متقاضی رونق گردشگری باشند، تفکر و سلیقه فردی مدیران همسو با مردم خواهد شد.
آذرپی با اشاره به اینکه باید صدمه شناسی در حوزه گردشگری صورت گیرد و تصمیمات وابسته به دولت ها نباشد، اظهارداشت: مردم وفاق و همدلی برای هزینه در حوزه گردشگری دارند و این تقاضا را نمی توان سرکوب کرد چون که بر مبنای مطالبات عمومی و وجود سرمایه گذاری، حرکت تداوم می یابد.
وی افزود: مردم در انتخاب اعضای شوراهای اسلامی از تفکرهای فعال در توسعه گردشگری و صنعت های جدید حمایت کنند و همین مبحث در انتخاب دهیاران و شهرداران با تفکر گردشگری و مطالبه گردی در این عرصه اثر می گذارد.
به اعتقاد وی تیران و کرون باید قطب طبیعت گردی در تمامی فصل های سال باشد و برای همین مبحث سازمان های مردم نهاد، عمومی مردم، و ظرفیت های انسانی باید سرمایه گذاری کنند و جریان های توسعه به تصمیم سازی دولت ها و مسؤلان وابسته نشود.
آذرپی افزود: بافت روستایی نباید به مدل شهری تغییر پیدا کند و این مورد در طرح های جامع شهری و روستایی مورد توجه بود که البته باز مطالبات مردمی و فرهیختگان در منطقه نقش دارد.
توسعه شهری متناسب با ظرفیت گردشگری
دبیر کارگروه گردشگری تیران و کرون ضمن اشاره به اینکه این شهرستان قابلیت های زیادی در حوزه گردشگری دارد، اظهارداشت: توسعه این منطقه هم باید همسو با ظرفیت ها باشد و نباید در شهر و روستاها مدلهای شهرهای غربی و یا صنعتی اجرا شود چون که متناسب با هویت تاریخی و گردشگری نیست.
وی افزود: نگرش مدیران هم مقوله مهمی در پیشبرد اهداف و سیاست های کلی گردشگری می باشد که این مورد در سه شهر و بخش زیادی از روستاها مورد توجه بوده اما بعضی از دهیاران به این راهبرد اساسی نگاه موثر و کارآمدی ندارند.
عضو شورای اسلامی شهر تیران هم به مبحث همکاری حرکت همسو شهرداری برای توسعه گردشگری اشاره نمود و اظهار داشت: پیوست فرهنگی برای پروژه های عمرانی شهر پیشبینی شده و ورودی های این منطقه برای میزبانی از مسافران، احیا بافت فرسوده و طراحی شهری با اهداف کلی همگرا بوده است.
وی با اشاره به اینکه مطالبه گری مردم مبحث جدی و اساسی است، تصریح کرد: خیلی از افراد دارای طرح، ایده و پیشنهادات سازنده ای در هر حوزه ای هستند اما این توانمندی را به میدان عمل قرار نمی دهند که بی توجهی مسؤلان، نبود مشارکت اجتماعی و کاهش دلسوزی ها باعث چنین اتفاقی شده است.
وی یادآورشد: عرصه رقابت انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا فرصت خوبی است تا افراد صاحب نظر و دارای توانایی به میدان بیایند و با رای مردم برای توسعه و آبادانی همه جانبه شهر با بکارگیری خرد جمعی فعالیت کنند.
ضرورت همکاری محیط زیست با مدیریت شهرستان
قلعه تاریخی و حیات وحش قمیشلو یکی از ظرفیت های مهم طبیعت گردی و گردشگری تاریخی در تیران و کرون به حساب می آید اما به علت قوانین خاص و شرایط ویژه زیست محیطی، بهره برداری از این پتانسیل تابحال به حد مطلوب فراهم نشده که معاون فرماندار تیران و کرون در پاسخ به خبرنگار ایرنا در این خصوص اظهار داشت: فرماندار با مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان برای تعیین سیرقانونی کارآمد و موثر همسو با حفظ محیط زیست و بهره برداری از این ظرفیت گردشگری گفتگوهایی داشته اند.
وی اضافه کرد: تعامل آن سازمان برای تحقق برنامه گردشگری این شهرستان لازم است و باید برنامه منظم و صحیحی در جهت تحقق اهداف سازمان حفاظت محیط زیست و اجرای فعالیتهای شهرستان تدوین و به مرحله اجرا برسد.
منبع: تور و گردشگری
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب