هزینه كسرا با ایران و كشف دندان نئاندرتال در قزوین

هزینه كسرا با ایران و كشف دندان نئاندرتال در قزوین

تور و گردشگری: خبر وزیر میراث فرهنگی ایران در خصوص موافقت سازمان برنامه و بودجه برای مرمت طاق کسرا و همین طور کشف دندانی متعلق به کودک نئاندرتالی متعلق به 100هزار سال پیش در قزوین با اهمیت ترین اخبار حوزه میراث فرهنگی هفته گذشته است.


علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، درباره ریختن قسمتی از دیوار طاق کسرا که در کشور عراق قرار دارد، اظهار داشت: به سبب اهمیت تاریخی این آثار باستانی با آقای نوبخت در دولت صحبت هایی انجام و موافقت ایشان برای پرداخت هزینه مرمت اعلام و قرار شد، بعد از برآوردهای مالی، سازمان برنامه و بودجه اعتباراتی برای احیا و مرمت این اثر تاریخی در نظر بگیرد و در اختیار وزارت میراث فرهنگی قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه نامه رسمی این درخواست نیز روز گذشته به سازمان برنامه ارسال شده، اظهار داشت: کارشناسان میراث فرهنگی ایران به محض تحقق اعتبارات با هماهنگی همتایان عراقی به محوطه طاق کسرا اعزام و عملیات مرمت و احیا را شروع می کنند.
مونسان درباب برآوردهای مالی اولیه برای مرمت طاق کسرا اظهار داشت: برمبنای عکس ها و تصاویر ارسالی، برای مرمت به اعتباری حدود ۶۰۰ هزار دلار نیاز است که به محض تامین شدن آن، کارشناسان به کشور عراق اعزام می شوند.
دندان نئاندرتال غار قلعه کرد، قدیمی ترین یافته انسانی در ایران است
علیرضا خزائلی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین اظهار داشت: با کشف دندان انسان نئاندرتال (اولیه) در غار تاریخی قلعه کرد آوج به قدیمی ترین یافته انسانی جغرافیای سیاسی فعلی ایران دست یافته ایم که به لحاظ سابقه تمدن و زیست در این منطقه بسیار حائز اهمیت می باشد.
خزائلی با بیان این مطلب با اشاره به روند اجرای جستجوهای دیرینه شناسی در غار قلعه کرد اضافه کرد: این غار تاریخی در کنار برج های دوگانه خرقان همچون ظرفیت های گردشگری منطقه آوج بشمار می رود.
وی یادآورشد: باتوجه به ضرورت توسعه و معرفی این شهرستان انجام جستجوهای دیرینه شناسی این منطقه در سال ۱۳۹۶ به سرپرستی دکتر حامد وحدتی نسب در قالب همکاری مشترک تیم ایرانی با تیم دیرینه شناسی فرانسوی شروع شد که هم اکنون یافته ها برمبنای گمانه هایی است که در دهانه غار صورت گرفته و انجام مطالعات در دهلیزهای اصلی غار باقی مانده که امیدواریم با بهبود وضعیت کرونا و امکان شروع فصل جدید کاوش ها بتوان به نتایج اعجاب انگیز دیگری در این منطقه دست یافت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین اظهار داشت: سن بقایای کشف شده از سن کربن ۱۴ که بیش از ۴۵ هزار سال قدمت دارد بیشتر است و در آزمایشگاه تخمین اولیه صدهزار ساله در نظر گرفته شده است.


موزه بابل در دوراهی ماندن یا رفتن
اختلاف چندین ساله میراث فرهنگی و اوقاف بر سر نحوه فعالیت موزه بابل سرانجام به ایستگاه پایانی رسید و گویا اوقاف عزمش را جزم کرده است تا حکم قضایی را که از بهار سال ۹۸ تا حالا مسکوت مانده بود، به اجرا بگذارد.
سابقه اختلاف میان این دو نهاد فرهنگی بر سر موزه بابل به اوایل دهه ۹۰ بر می گردد، زمانی که اوقاف خواهان پرداخت اجاره بابت ساختمان موزه شد و میراث فرهنگی هم درخواست دیدن سند وقف بودن ملک را کرد. بااینکه اختلاف در این مساله مدتی بعد رفع شد، ولی اختلاف بر سر میزان اجاره بها و چگونگی محاسبه آن بروز کرد که همچنان ادامه دارد.
ساختمان موزه بابل در سال ۱۳۰۷ راه اندازی شد و به نام بلدیه شهر کاربری داشت. شهرداری بابل تا سال ها در این بنا مستقر بود و سرانجام در پنجم شهریور ماه سال ۱۳۷۳ از آن دل کند و به ساختمان جدید واقع در باغ ملی شهر نقل و مکان کرد. ساختمان قدیمی بلدیه هم به کتابخانه عمومی تبدیل شد.
کاربری این ساختمان قدیمی بعنوان کتابخانه عمومی چندان دوام نداشت چون یک سال بعد با تعامل استانداری و اداره کل میراث فرهنگی مازندران، این ساختمان برای ایجاد اولین موزه استان برگزیده شد و ۲۱ اسفند ماه سال ۷۴ از جانب شهرداری با کاربری فرهنگی در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفت. ساختمان پس از احیاء، مرمت و بازپیرایی در بهمن ماه سال ۱۳۷۵ با نام موزه بابل راه اندازی شد.
موزه بابل هم اکنون دارای سه بخش باستان شناسی، مردم شناسی و اسناد است. در این موزه از سفالینه های هزاره چهارم پیش از میلاد مسیح گرفته تا زیور آلات قبل از اسلام که اغلب از نقاط تاریخی مازندران به دست آمده به نمایش عموم گذاشته شده است. این موزه همین طور یکی از معدود مکان های تاریخی مازندران است که توریست خارجی هم دارد.
نیازمند تاسیس اتحادیه تولید و صادرکنندگان صنایع دستی هستیم
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: نیازمند تاسیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی هستیم.
وی با اشاره به اینکه حضور و تجمیع تولیدکنندگان صنایع دستی در تعاونی می تواند به افزایش قدرت برای تاثیرگذاری بیشتر منجر شود، اضافه کرد: یکی از اشکالات صنایع دستی وجود تولیدکنندگان خورد و کوچک است در صورتیکه با تشکیل اتحادیه قدرت این کارگاه های کوچک زیاد می شود.
مونسان در ادامه با بیان فواید تاسیس اتحادیه های تولید کنندگان و مصرف کنندگان اظهار داشت: در این صورت می توان از روسای این اتحادیه برای امر مشورت نیز بهره گرفت.
وی ادامه داد: در ابتدا نیازمند تاسیس اتحادیه استانی و اتحادیه ملی صنایع دستی هستیم.
مونسان افزود: اینگونه می توان از ظرفیت های یکدیگر استفاده نمود. می توان صادرات را توسعه داده و بیشتر منفعت به تولیدکنندگان برسد تا برخی سودجویان نیز دستشان از بازار صادرات کوتاه شود.


انتشار فراخوان پنجمین جشنواره فجر صنایع دستی و هنرهای سنتی
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فراخوان پنجمین «جشنواره فجر صنایع دستی و هنرهای سنتی» را منتشر نمود. در مقدمه این فراخوان آمده است: جشنواره فجر صنایع دستی و هنرهای سنتی مجال تجلی جلوه درهم تنیده فرهنگ و پیشه و فضایی است برای به نمایش درآمدن نگاه هنرمندانه و مهارت افرادی که ساختن را مشغله خود کرده اند و با خلق آثار خود، این روایت را برای دیگران بازگو می کنند.
به نمایش درآوردن آخرین دستاوردهای صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران، آشنایی با هنرمندان جوان و کشف استعدادهای نو در عرصه صنایع دستی، ایجاد فضایی برای مواجهه بی واسطه مخاطبان با آثار صنایع دستی و ارتباط با هنرمندان از اهداف برگزاری این جشنواره ذکر شده است.
همچنین شورای سیاستگذاری در نظر دارد بخش ویژه این بخش از جشنواره را به نمایش و تجلیل از آثار برخی از هنرمندان فقید اختصاص دهد و به ادامه دهندگان راه آنها جوایزی را اعطا کند.
در این فراخوان برای شرایط و نحوه ارسال آثار تاکید شده است: آثار باید مبتنی بر شیوه های تولید دستی خلق شده و مهم ترین شاخص انتخاب آثار وجود متمایز صنایع دستی از لحاظ طراحی، کیفیت اجرا، اصالت برند و هویت و کاربرد خلاقانه باشد. همین طور هر هنرمند مجاز به تحویل سه اثر از تازه ترین محصولات هنری خواهد بود.


تاکید بر گسترش همکاریهای موزه ای فرانسه و ایران
در دیدار سفیر فرانسه در ایران با مدیرکل موزه ملی ایران، طرفین ضمن ابراز امیدواری از تداوم روابط بین موزه ای بین دو کشور ایران و فرانسه، به گفتگو و تبادل نظر درباب برگزاری نمایشگاه مجازی بین موزه ملی ایران و موزه لوور پرداختند.
فیلیپ تیه بو سفیر فرانسه در ایران به همراهی خانم میریام پاواژو رایزن فرهنگی با جبرئیل نوکنده مدیر کل موزه ملی ایران ملاقات و گفتگو کرد.
در این دیدار طرفین ضمن ابراز امیدواری از تداوم روابط بین موزه ای بین دو کشور ایران و فرانسه، به گفتگو و تبادل نظر درباب برگزاری نمایشگاه مجازی بین موزه ملی ایران و موزه لوور پرداختند.
آقای تیه بو در این ملاقات بر تاثیر منفی همه گیری کرونا بر فعالیت موزه ها اشاره و اظهار نمود تا حل این مشکل، برگزاری نمایشگاه های مجازی یکی از راهکارهای موجود است.
وی همین طور بر اهمیت انتشارات اشاره و اظهار خوشی کرد که سفارت فرانسه در ضمن چند سال اخیر با همکاری موزه ملی موفق به انتشار چندین کتاب درباره آثار ایران شده است.
ثبت ملی شهرها و روستاها سبب همگرایی مردم می شود
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: ثبت ملی و جهانی شهرها و روستاهای کشور سبب همگرایی و رونق بیشتر اقتصادی در آن مناطق می شود.
مونسان در مراسم اعطای گواهینامه شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی در کاخ نیاوران ثبت شهرها و روستاها را سبب همگرایی و همبستگی میان مردم دانست و اظهار داشت: این اتفاق سبب رونق بیشتری اقتصادی در آن مناطق می شود.
وی با اشاره به ماموریت و اهداف وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: گستردگی اهداف و وظایف این وزارتخانه منحصر به فرد است و به جز کارکردهای اقتصادی و فرهنگی، کارکردهای اجتماعی و امنیتی نیز دارد.
مونسان با اشاره به مزیت های ایران در بخش گردشگری و میراث فرهنگی افزود: موضوع حفاظت از میراث فرهنگ و میراث ناملموس و حفظ فرهنگ ملی و مذهبی با اهمیت ترین ماموریت وزارت میراث فرهنگی است و تاریخ چندهزار ساله مشترک در منطقه فرهنگی ایران، سبب همگرایی و در نتیجه تحکیم امنیت ملی کشورها می شود.
شماری از درهای تاریخی حرم عبدالعظیم (ع) ثبت ملی شد
آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) اعلام نمود: با پیگیری های صورت گرفته، شماری از درهای تاریخی این آستان در لیست آثار ملی ثبت گردید. با پیگیری های موزه آستان مقدس درباب ثبت درهای تاریخی این حرم مطهر، این موارد در تاریخ ۶ بهمن ماه سال ۹۸ بعنوان میراث فرهنگی ثبت و در تاریخ سوم آذرماه سال ۹۹ طی نامه ای به این آستان مقدس ابلاغ گردید.
بر اساس این گزارش، در دو لنگه چوبی با رویه خاتم کاری، در چوبی مشبک با روکش نقره، در چوبی منبت (موسوم به در جنت سرا)، در چوبی کتیبه دار (موسوم به درِ چوب پنبه یا در نوک مدادی)، در دو لنگه چوبی منبت و در دو لنگه چوبی آهنکوب با کتیبه های کوفی (موسوم به در عتیق)، طی ابلاغ صورت گرفته در لیست آثار ملی ثبت گردید.
در این گزارش تاکید شده است: این اقدامات با هدف حفاظت و صیانت از اموال آستان مقدس حرم عبدالعظمیم (ع) انجام می شود.
مانع تعطیلی واحدهای گردشگری شویم
ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، ضمن لطمه شناسی در زمینه روند پرداخت تسهیلات به فعالان خانواده گردشگری لطمه دیده ناشی از بحران کرونا از ادارات کل استانی خواست با حمایت هر چه بیشتر مانع تعطیلی واحدهای خدمات دهنده در حوزه گردشگری شوند.
تیموری، جهت افزایش آگاهی و اطلاع بخشی در امتداد روند ارائه تسهیلات به بنگاه های لطمه دیده از کرونا در صنعت گردشگری کشور و نیز بمنظور لطمه شناسی، رفع مشکلات و ارائه اطلاعات لازم درباب نحوه تسهیلات پرداختی، بوسیله ویدئو کنفرانس با مدیران کل استانی به بحث و تبادل نظر پرداخت.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با تاکید بر اینکه به دنبال بحران کرونا تا کنون بیشترین خسارت به صنعت گردشگری کشور وارد شده است؛ از مدیران کل استانی خواست با دلسوزی و تلاش هرچه بیشتر در امتداد افزایش تعامل فرابخشی، فراهم آوردن بستر عملیاتی لازم جهت محقق شدن بخشنامه ها و دستورالعمل های اجرائی تلاشی جدی بمنظور بهره مندی از فرصت حاصل برای بازیابی و پشتیبانی از فعالان صنعت گردشگری کشور به کار بندند.
کلیات لایحه میزبانی تهران برای اجلاس جهانی گردشگری تصویب شد
اعضای شورای شهر تهران در نشست خود، بعد از بحث و بررسی کلیات لایحه «الزام شهرداری تهران برای میزبانی دهمین اجلاس سازمان جهانی گردشگری» را به تصویب رساندند.
حسن خلیل آبادی، رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران در دویست و شصت و چهارمین جلسه رسمی این شورا در این زمینه اظهار داشت: باتوجه به تاخیر در بررسی دستور لایحه «الزام شهرداری تهران برای میزبانی دهمین اجلاس سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۱ الی ۲۰۲۲ میلادی (۱۴۰۰ شمسی) در تهران»، بررسی این لایحه در دستور کار این جلسه قرار گیرد.
وی با اعلان اینکه لایحه مذکور زمان مشخصی جهت بررسی و تعیین تکلیف دارد، عنوان کرد: باید به مجمع جهانی گردشگری اعلام نماییم شهرداری تهران در سال ۲۰۲۱ آمادگی میزبانی دهمین اجلاس سازمان جهانی گردشگری را دارد تا مقدمات آن هرچه سریعتر فراهم گردد.
اعتبارات مرمت موزه نظامی سعدآباد تامین می شود
امیر دریادار سیاری معاون هماهنگ کننده و رئیس ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران دستور تامین اعتبارات لازم برای اتمام بازسازی و مرمت موزه نظامی با همکاری مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران را ابلاغ نمود.
امیردریادار سیاری به اتفاق کیا پارسا، مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد طی نشست مشترک و پایش عملیات بازسازی موزه نظامی، راهکارهای ضروری بمنظور تامین منابع مالی لازم با مشارکت ارتش جهت اتمام پروژه بازسازی و تسریع در بازگشایی این موزه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد نیز ضمن ارائه گزارش کامل از اهم کارهای صورت گرفته عمرانی و مرمتی در این موزه اظهار داشت: از شروع اردیبهشت ماه سال ۹۶، بازسازی موزه مذکور شروع و با اولویت بندی لازم، عملیات عمرانی مورد نیاز در بخش های استواری سازی، سبک سازی سقف، تمهیدات فنی هدایت آب های سطحی پشت بام، اجرای تاسیسات مکانیکال و الکتریکال، تجهیز کامل ادوات گرمایشی و برودتی، تجهیزات اعلام حریق و مرمت و بازسازی خیلی از بخش های زیرساخت موزه نظامی انجام و بدلیل کاهش چشم گیر اعتبارات مرتبط، لاجرم باقی امور عمرانی به کندی پیش می رود.
کیا پارسا با اشاره به اهمیت موزه نظامی بعنوان یکی از پربازدیدترین موزه های مجموعه سعدآباد، ضرورت مساعدت و همراهی ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران را در به انتها رساندن باقی مانده پروسه مرمت این موزه خواهان شد و ابراز امیدواری کرد که بتوان در آینده به این مهم دست یافت و شاهد بازگشایی این موزه باشیم.


ایران قدرتمندترین کشور منطقه در زمینه حفظ، احیا و گسترش هنر نگارگری
سیدعبدالمجید شریف زاده رئیس گروه پژوهشی هنرهای سنتی با اشاره به اینکه ایران قدرتمندترین و مهم ترین کشوری است که هنر مینیاتور را در منطقه حفظ و احیا کرده، اظهار داشت: در حقیقت عمود خیمه نگارگری در ایران است و چترش در کشورهای منطقه باز شده است.
وی با توجه به این که یونسکو برای ثبت پرونده های میراث فرهنگی برای کشورها سهمیه بندی می کند، اظهار داشت: ایران سالی بیش تر از یک پرونده انفرادی نمی تواند ثبت کند، بدین سبب برای ثبت پرونده های میراث معنوی ما باید بر رشته هایی متمرکز شویم که به شکل انحصاری در خود ایران اتفاق می افتد.
او اضافه کرد: زمانی که از فرهنگ و تمدن ایران صحبت می نماییم، محدودیت جغرافیایی و مرزی ندارد، در حقیقت ما در مرزهای جغرافیای امروزمان قرار نمی گیریم و فرهنگ ایرانی یک فرهنگ بسیار گسترده ای است که بخش بزرگی از آسیای میانه و آسیای غربی را در بر می گیرد و حتی به نزدیکی های اروپا هم می رسد، بدین سبب میراث فرهنگی ما میان تمام کشورهایی که امروزه دارای مرزهای متفاوتی نسبت به هم هستند، مشترک است.
شریف زاده افزود: در گذشته تاریخی ما این مرزها وجود نداشت، بنا بر این همه این کشورها از یک فرهنگ ایرانی تغذیه می کردند تا اینکه برمبنای مسائل سیاسی این مرزبندی ها صورت گرفت. خیلی از آنچه که ما امروز بعنوان میراث معنوی خودمان یاد می نماییم در میان کشورهای منطقه مشترک است بنا بر این نمی توانیم این مساله را از آنچه که بعنوان جغرافیای مرزی ما است، جدا نماییم.




منبع:

1399/10/29
11:13:24
0.0 / 5
1251
تگهای خبر: باغ , تاریخی , توریست , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
ttma تور و گردشگری