گزارش تور و گردشگری؛

بوم گردی كلید جهش گردشگری

بوم گردی كلید جهش گردشگری

آیا می خواهید زمین را حفظ کنید؟ مردم روستاها، شهرها و کشورهای دیگر را درک کنید و اقتصاد جوامع محلی را بهبود دهید؟ پس بوم گردی را دریابید.



خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ بوم گردی نوعی از گردشگری می باشد که چندان نیازی به هتل و سایر تجملات وابسته ندارد. بوم گردی در ایران با ۴ اقلیم از ۵ اقلیم دنیا، متنوع ترین صنایع دستی جهان، چند هزار سال قدمت و… احتیاج به توجه بیشتری دارد تا رمقی گرفته و به بازوی اقتصاد گردشگری تبدیل گردد.
بوم گردی چیست؛ به نقل از «جامعه بین المللی بوم گردی» در سال ۲۰۱۵
بوم گردی سفری مسئولانه به مناطق طبیعی است که ضمن حفظ محیط زیست، منجر به بهبود تندرستی مردم محلی می شود. در بوم گردی، آموزش میهمان و میزبان بسیار مهم می باشد و از این طریق میتوان به درک متقابل میان جوامع مختلف دست یافت. مزایای بوم گردی از نظر جامعه
الف) حفظ تنوع زیستی-فرهنگی و مراقبت از میراث طبیعی و فرهنگی زمین
ب) کاهش فقر و توسعه پایدار در جوامع محلی
پ) ایجاد درک متقابل میان فرهنگ های مختلف و انسان با طبیعت
اصول بوم گردی از نظر جامعه
الف) کاهش آثار فیزیکی، اجتماعی، رفتاری و روان شناسی بر محیط زیست و جوامع محلی
ب) احترام نسبت به محیط زیست و فرهنگ های مختلف
بوم گردی در ایران
بوم گردی در ایران کاملاً اتفاقی و بدون سیاست گذاری قبلی آغاز شد. بیشتر از بیست سال پیش مازیار آل داوود به گرمه، روستای پدری اش در حوالی اصفهان بازگشت و از قضا چند مسافر فرانسوی چند روزی مهمانش شدند. حس خوب مسافران در انتها سفر، انگیزه مازیار برای توسعه کسب وکارش شد و از آن روز تا الآن بوم گردی در ایران رشد کرده است.
وضعیت بوم گردی در ایران
قدم اول برای توسعه گردشگری در ایران، آن است که مردم دنیا بدانند که ایرانی زیبا وجود دارد که در سایه بی توجهی داخلی و عناد خارجی ناشناخته است. ایران در سال ۱۳۹۹ به عضویت «سازمان بین المللی بوم گردی» درآمد. خبری مسرت بخش که می تواند کلید معرفی ایران و جاذبه هایش به مردم جهان باشد. حال اگر ایران ارائه شد و طبیعت گردان آمدند، باید برای پذیرایی از آنان اقامتگاه های بوم گردی مناسب وجود داشته باشد.
نقشه پراکندگی اقامتگاه های بوم گردی که توسط گروه سیاست پژوهی و تحلیل داده نمافر گردآوری شده است، نشان داده است که همه استان ها اقامتگاه دارند و ساخت اقامتگاه جدید شاید دغدغه فعلی نباشد. در واقع مشکلات کیفی گریبان گیر بوم گردی در کشور است؛ مثلاً مبنای قیمت گذاری خدمات معلوم نیست و درجه بندی کیفی اقامتگاه ها هنوز به درستی انجام نشده است. بعنوان یک مثال عینی، در یکی از سایت های اجاره اقامتگاه بوم گردی ۳ اقامتگاه در مازندران وجود دارد که هر کدام چهار و پنج ستاره دارند اما قیمت یک شب اقامت در آنها ۱۰۰، ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان برای هر نفر است. پس مبنا چیست؟
ولی تیموری، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری (وزارت خانه فعلی) در سال ۱۳۹۷ اعلام نمود که بوم گردی می تواند ضعف زیرساخت های گردشگری در کشور را از بین ببرد. پس مسئولین به اهمیت بوم گردی واقفند.
او «جامعه حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی» را بعنوان یکی از متولیان این حوزه معرفی نمود. حتی در سال ۱۳۹۷، سازمان سندی با سازمان جهانی گردشگری امضا کرد که یکی از محورهای آن همکاری در زمینه بوم گردی و گردشگری روستایی است و قرار شد در سال ۲۰۲۰ همایشی درباره بوم گردی و گردشگری روستایی برگزار گردد که عاقبتش مشخص نشد. یک روز می گویند ۱۶ هزار شغل در بوم گردی ایجاد می نماییم، یک روز می گویند بوم گردی های کشور را درجه بندی می نماییم و یک روز دیگر هم حرف دیگر.


منبع:

1400/04/04
18:33:01
5.0 / 5
1617
تگهای خبر: آموزش , جاذبه , خدمات , زمین
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
ttma تور و گردشگری