در ۳ نامه جداگانه از سوی وزیر میراث فرهنگی؛

مراتب ثبت ملی 30 میراث ناملموس به استاندار آذربایجان شرقی ابلاغ گردید

مراتب ثبت ملی 30 میراث ناملموس به استاندار آذربایجان شرقی ابلاغ گردید

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سه نامه جداگانه به استاندار آذربایجان شرقی با ابلاغ مراتب ثبت ملی ۳۰ اثر میراث فرهنگی ناملموس، بر هرگونه اقدام برای حفظ و احیای این آثار تاکید کرد.



به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از میراث آریا، علی اصغر مونسان در نامه ای به محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی نوشت: در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی حفظ میراث فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد دو و سه آئین نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۶ هیأت محترم وزیران و با رعایت مقررات آئین نامه اجرایی مذکور، میراث فرهنگی ناملموس با عنوان شیوه تهیه نخودچی ممقان به شماره ۲۳۰۵، مهارت ججیم توخوما؛ جاجیم بافی به شماره ۲۳۰۶، مهارت بافت فرش هریس به شماره ۲۳۰۷، مراسم پخت آش نذری معروف به کوچه آشی (آش کوچه) در شهر ایلخچی به شماره ۲۳۰۸، مراسم مصلی در روستای اسپیران به شماره ۲۳۰۹، مهارت تهیه گیروازا؛ میان پردر روستای قاضی جهان به شماره ۲۳۱۰، در تاریخ ۹۹/۱۱/۲۸ در لیست ملی میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.

مونسان همنچنین در این نامه خطاب به استاندار آذربایجان شرقی، ثبت ملی مهارت تهیه پنیر سنتی لیقوان به شماره ۲۳۱۱، مراسم تعزیه اهل «قبیله» در خسروشاه به شماره ۲۳۱۲، نهره چالخاماخ؛ دانش کره گیری سنتی سراب به شماره ۲۳۱۳، مراسم پخت شیربیریش (شیربرنج) در روستای بیل به شماره ۲۳۱۴، مهارت پخت نان محلی خیتاب ورزقان به شماره ۲۳۱۵، مراسم پخت آش نذری در توره داغی آقکند میانه به شماره ۲۳۱۶، شیوه پخت بیناب خوروشی (خورشت بناب) به شماره ۲۳۱۷، حاللاهلاما؛ حالالیق؛ مراسم آخر برداشت محصول گندم در شهرستان هشترود به شماره ۲۳۱۸ در تاریخ ۹۹/۱۱/۲۸ در لیست ملی میراث فرهنگی ناملموس ابلاغ نمود.



وزیر میراث فرهنگی در این نامه نوشت: مهارت پخت آیران آشی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی) به شماره ۲۳۱۹، مهارت پخت دوشاب حالواسی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی ) به شماره ۲۳۲۱، مهارت پخت غذای سنتی یارماشیله سی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی) به شماره ۲۳۲۲، مهارت پخت زنجفیل حالواسی (حلوای زنجبیلی) (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی) به شماره ۲۳۲۳، مهارت عرق گیری قیزیل گول (گل سرخ) (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی) به شماره ۲۳۲۴، بازی قنیش گوتدی، قنیش قاپدی، قنیش قاچیددی (به پیشنهاد استان اردبیل) به شماره ۲۳۲۵، در تاریخ ۹۹/۱۱/۲۸ در لیست ملی میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.

قوورما؛ شیوه نگهداری گوشت در عشایر شاهسون مغان (به پیشنهاد استان اردبیل) به شماره ۲۳۲۶، آیین و مراسم خیدیرنبی (به پیشنهاد استان اردبیل) به شماره ۲۳۳۰، مهارت پخت گیلدیک آشی (به پیشنهاد استان اردبیل) به شماره ۲۳۳۱، بازی چیلینگ آغاجی (پله دسته، پیل دسته) (به پیشنهاد استان اردبیل) به شماره ۲۳۳۲، مراسم گلین چیخدی؛ عروس بران (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۳۳، «مهارت پخت خشیل (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۳۳۴ و مهارت پخت غذای سنتی اووماج آشی (به پیشنهاد استان آذربایجان غربی) به شماره ۲۳۳۶ هم در تاریخ ۹۹/۱۱/۲۸ در لیست ملی میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده که مونسان ضمن ابلاغ آنها به استاندار آذربایجان شرقی بر هرگونه اقدام که باعث حفظ و احیای این آثار می شود، تأکیدکرده است.
وزیر میراث فرهنگی همینطور در دو نامه مشابه دیگر به استاندار آذربایجان شرقی، نوشت: سه میراث فرهنگی ناملموس با عنوان شیوه پخت پالئت قیقاناغی (خاگینه بلوط) در شهر خسروشاه به شماره ۲۰۶۵ و شیوه پخت سنتی زریشلی کوکه در روستای اسفنجان به شماره ۲۰۶۶، «سبد توخوماخ؛ مهارت سنتی سبدبافی با ساقه گندم» به شماره ۲۱۱۰ که در لیست ملی میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده، ابلاغ گردیده است.


به گزارش تور و گردشگری به نقل از ایرنا، طبق آئین نامه و دستورالعمل های مصوب، شورای ملی ثبت آثار، بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول (اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، آثار طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطه های طبیعی- تاریخی، پدیده ها و نمونه های پرارزش گیاهی، جانوری و زیستگاه ها) و آثار ناملموس (رویدادها، مراسم و آیین های معنوی و فرهنگی، آواها و مهارت ها و شیوه های پخت غذاهای سنتی و... ) در لیست ملی را در بر می گیرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رئیس شورا، معاون میراث فرهنگی نایب رییس و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی وطبیعی بعنوان دبیر شورا هستند که جلسات آن به صورت دوره ای و بر مبنای پرونده های موضوعی با حضور اشخاص حقوقی ثابت، اشخاص حقیقی و برخی از صاحب نظران و نمایندگان دستگاه ها و سازمان های در رابطه با هر پرونده به صورت متغیر تشکیل می شود.



منبع:

1400/04/29
22:26:41
5.0 / 5
1125
تگهای خبر: تاریخی , دستگاه , فرهنگ , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
ttma تور و گردشگری