گزارش تور و گردشگری؛

مكاتبات بخش خصوصی گردشگری برای واردات واكسن نتیجه نداشت

مكاتبات بخش خصوصی گردشگری برای واردات واكسن نتیجه نداشت

فعالان گردشگری سلامت در یک نشست مجازی گفتند که به رغم اولتیماتوم سازمان غذا و دارو به شرکت های متقاضی واردات واکسن هیچ یک از پیگیری های آنها برای واکسن گردشگری نتیجه ای نداشته است.



خبرگزاری مهر - گروه جامعه؛ از اوایل سال بحث واردات واکسن کرونا به کشور توسط بخش خصوصی بصورت جدی تر مطرح شده بود، ناصر ریاحی عضو هیئت رئیسه اتاق تجاری تهران اظهار داشت: اگر همه چیز خوب جلو برود بخش خصوصی می تواند هفته ای ۲۵۰ هزار دوز واکسن وارد کند.
اما این اتفاق توسط بخش خصوصی نیفتاد. بخش خصوصی ادعا می کرد که وزارت بهداشت مخالف واردات واکسن است. کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو و رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت این ادعا را رد کرد و اظهار داشت: وزارت بهداشت، ۳۸ مورد مجوز واردات واکسن صادر کرده است، اما شرکت های خصوصی در حوزه واردات واکسن کرونا موفق عمل نکردند. چند روز پیش هم رییس سازمان غذا و دارو به این شرکتها اخطار داد که مهلت ۳ ماهه مجوزهای واردات آنها رو به پایان است و در صورتیکه نتوانند در فرصت باقیمانده واکسن وارد کنند مجوز آنها لغو خواهد شد. از طرفی بخش خصوصی گردشگری چشم امید به واردات واکسن کرونا به کشور داشت تا بتواند چرخه سفر را در کشور پس از مدت ها راه بیاندازد.
سکوت بجای پاسخگویی!
در این باره، حسن تقی زاده انصاری رییس جامعه گردشگری الکترونیک و یکی از فعالان حوزه گردشگری سلامت در نشستی اظهار داشت: ایمنی اعضای صنعت گردشگری یکی از درخواست های ما از دولت جدید است. حالا همکاران ما برای ارائه خدمات با پاره ای از مشکلات مواجهند. این مشکلات لطمه زیادی به اعضای صنعت وارد کرده است بدین جهت پیشنهاد واردات واکسن کرونا را درحال پیگیری هستیم بنا بر این از وزارت بهداشت و گردشگری واردات ۱۰ میلیون دوز واکسن روسی برای جذب گردشگر ها و حل مشکلات اعضای صنعت گردشگری درخواست کرده ایم تا بتوانیم از این فرصت استفاده نمائیم.
در اولویت قراردادن فعالان صنعت گردشگری نسبت به تزریق واکسن اتفاقی است که در دیگر کشورها نیز می افتد. بنا بر این بخش های مختلف صنعت گردشگری نسبت به این مساله واکنش نشان داده و اعلام نمودند که باید فعالان را در اولویت واکسیناسیون قرار داد در این زمینه نیز هتلداران ایران به همراه بخش های دیگر از صنعت توریسم، نامه هایی برای واردات واکسن نوشتند.
ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی نیز در پاسخ به مطالبه فعالان گردشگری گفته است: این مساله از دو مسیر وزارت بهداشت و شرکت های تولیدکننده واکسن داخلی درحال پیگیری است.
پیرو این اظهار نظرها، نشست مجازی با حضور فعالان گردشگری سلامت انجام شد تا موضوع واردات واکسن برای حوزه گردشگری بررسی شود. از آنجائیکه در این میان، افرادی همچون حسن انصاری رییس جامعه گردشگری الکترونیک، امین حقیقت دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت و جمشید حمزه زاده رییس جامعه هتلداران ایران در این زمینه صحبت هایی کرده، قول هایی داده و مطالباتی داشته اند به همراه ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی بعنوان متولی دولتی قول دادند که در این جلسه پاسخگو باشند اما چنین اتفاقی نیفتاد و این جلسه مجازی بدون حضور آنها و یا با صلاحدید آنها اجرا شد. تعدادی از این افراد معتقدند که پرداختن به موضوع واردات واکسن برای گردشگری حالا که درحال تغییر دولت دوازدهم به سیزدهم هستیم، جایز نیست آنها از مافیایی صحبت می کنند که در این میان، خللی در تقاضای آنها ایجاد خواهدنمود که اجازه نمی دهد دولت بعد آنان را به نتیجه دلخواه برساند. بدین سبب حاضر نشدند در این جلسه گفتگو کنند. برخی دیگر در این جلسه از وجود مافیایی حرف زدند که اجازه واردات واکسن را به بخش خصوصی نمی دهد.
ترکیه چطور گردشگری را با واکسن نجات می دهد؟
در این جلسه مجازی، مهدی عباسی از فعالان گردشگری در ابتدا از تجربه کشورهای دیگر در زمینه واردات واکسن در جهت رونق گردشگری صحبت کرد و اظهار داشت: تا کنون در ترکیه حدود ۶۲ میلیون دوز واکسن تزریق شده است به این علت که گردشگری صنعت اول این کشور است. در ۶ روز گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار توریست تنها وارد آنتالیا شده اند. در ترکیه سیستم حس یا کد سلامتی را راه اندازی کردند. به جهت اینکه هر گردشگری وقتی وارد مجموعه تفریحی و اقامتی می شود، همه ملزم به ثبت نام در سامانه هستند اگر قبلاً به کرونا مبتلا شده اند در آن سامانه نشان میدهد که چه زمانی تست منفی شده یا چه زمانی واکسن زده است. هر توریست ورودی در این سامانه باید ثبت نام کند. یک راه حل دیگر این بود که برنامه گارانتی را در همه هتل ها اجرا کردند. هتل های ۴ و ۵ ستاره با نگاهی که داشتند گفتند اگر مسافری در طول مدت اقامتش گرفتار کرونا شد، ۱۴ روز با هزینه هتل در بخش ویژه اقامت کند.
عباسی اظهار داشت: واکسیناسیون کارکنان هتل ها و فعالان گردشگری مهم ترین کاری بود که برای نجات گردشگری ترکیه صورت گرفت پس از بخش حوزه درمان، کارکنان گردشگری تا دوز سوم واکسن را تزریق کردند. این مساله به وضعیتی که الان در ترکیه شاهد می باشیم کمک کرد.
در ادامه، محمد جهانگیری، رییس انجمن گردشگری سلامت ایران نیز اظهار داشت: واردات واکسن در ایران بیشتر از آنچه که فکر نماییم پیچیده تر شده است. موضوع را در اتاق ایران مطرح کردیم. برای واردات واکسن مشکل ارز وجود داشت و ناهماهنگی های بین وزارت بهداشت و ارگان های دیگر درباره مجوز واردات بود. نخستین سفارش این بود که مداخله نماییم با کشورهایی که فاز مطالعاتی را پیش می برند. چون اگر بخش خصوصی دراین زمینه اقدام نکند بطور قطع دولت هم نمی تواند. اگر دولت بخواهد انجام دهد گروههای دیگر همچون سالمندان، بیماریهای خاص و … هستند و نمی تواند به سرعت پیش ببرد. این صحبت ها شده بود اما امروزه نتیجه را باید در نظر بگیریم.
وی اظهار داشت: امروزه در ترکیه برنامه ریزی هایی انجام شده و می بینیم که بصورت سیستماتیک کار را پیش می برند و متولیان گردشگری به کمک وزارت بهداشت رفته اند. در ایران ما هیچ اقدام عملی را از طرف متولیان جز چند نامه و درخواست نمی بینیم. باید در این عرصه پیگیری های قوی تری صورت گیرد.
دولت ها به دولت ها واکسن می فروشند
مصطفی سروی عضو هیأت مدیره جامعه تورگردانان ایران نیز در این جلسه مجازی اظهار داشت: واکسن کرونا یک دارو نیست یک فرادارو است. این واکسن را دولت ها به دولت ها می فروشند. وزارت بهداشت ۳۶ مجوز داده تا بخش خصوصی واکسن وارد کند. اما تنها تجربه ای که برای بحث خرید واکسن توسط بخش خصوصی وجود دارد را در ایران شاهدیم چون در کشورهای دیگر دولت ها برای مردم واکسن تهیه می کنند.
وی اضافه کرد: کشورهای دیگر می گویند ما به دولت واکسن می فروشیم پس باید نامه ای از طرف دولت بیاورید. این نامه ها در سه مورد از جانب دولت داده شده است. وقتی شما بطورمثال به دولت روسیه مراجعه می کنید می گوید قرار بوده دو میلیون دوز واکسن به ایران بدهد. او یک میلیون را به دولت می دهد و یک میلیون را به بخش خصوصی. بدین سبب چیزی بالاتر از تعهدش به دولت ایران عرضه نمی گردد تا آنرا به بخش خصوصی بدهد. اینجاست که دولت برای واردات واکسن موافقت نمی نماید.
سروی اظهار داشت: دولت هایی مثل استرالیا واکسن آسترازنکا را خریدند ولی مردم آنها نمی زدند. شرکت های واسطه دارویی در هند هستند که این واکسن ها را می خرند. این واکسن ها یک ماه تاریخ انقضا دارند. وزارت بهداشت می گوید در صورتی می توانید وارد کنید که از آن شرکت تعهد دوز دوم را هم بگیرید. هندی ها چنین چیزی را ندارند. وزارت بهداشت هم می گوید وقتی دوز اول را مردم بزنند و برای دوز دوم چیزی نباشد، مردم از وزارت مطالبه می کنند. اینجاست که از واردات واکسن جلوگیری می شود.
مردم برای واکسن گردشگری موضع می گیرند
این فعال گردشگری بیان کرد: تا امروز یک دوز واکسن هم توسط بخش خصوصی وارد نشده و قرار نیست به این زودی ها وارد شود. چون هیچ شرکت واسطی نمی تواند تعهد دوز دوم واکسن را بدهد. گردشگری شاید دغدغه مردم ترکیه باشد اما دغدغه مردم ایران نیست. اول که واکسن آمد هنرپیشه ها گفتند به ما بزنید و مردم موضع گرفتند که مگر خون آنها از ما رنگین تر است. الان اگر بگوییم به فعالان گردشگری بزنید باز هم مردم موضع می گیرند و می گویند ما داریم می میریم خوزستان و بلوچستان این مشکلات را دارد الان چرا باید گردشگری در اولویت باشد.
تا امروز یک دوز واکسن توسط بخش خصوصی به کشور وارد نشده و قرار نیست به این زودی ها وارد شود علی اکبر عبدالمالکی رییس کمیسیون گردشگری اتاق ایران اظهار داشت: چند روز پیش جلسه ای با آقای ریاحی داشتیم و گفتند که چه اقداماتی انجام شد و تا چه مرحله ای پیش رفت و متأسفانه گرفتار بروکراسی اداری شدیم و بخش خصوصی نتوانست در زمینه واردات واکسن فعالیتی کند.
وی اظهار داشت: تنها دغدغه ای که در کشور ما نیست گردشگریست. من شنیده ام که یک از شرکت های خودروسازی که مشکل ارز هم ندارد، حتی برای واردات واکسن اقدام نموده بود اما واقعاً نمی دانم که این وسط چه مافیایی هست که آنقدر قوی است و اجازه نمی دهد واکسن با قیمت نازل به دست مردم برسد.
مکاتبات مناطق آزاد هم نتیجه ای نداد
مرتضی شیخ زاده بعنوان سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه مناطق آزاد کشور نیز در این جلسه پیرو این مساله که مناطق آزاد قرار بود برای واردات واکسن پیگیری هایی را انجام دهد و جایی مانند جزایر کیش و پس از آن قشم بتواند بعنوان پایلوت گردشگری واکسن در نظر گرفته شود توضیح داد: در مناطق آزاداز ابتدای شروع کرونا کمک های خوبی را مناطق آزاد به وزارت بهداشت کرد. نخستین بخش محصولات مانند ماسک و… را یکی از مناطق آزاد به ایران وارد کرد که مستقیماً به انبار وزارت بهداشت رفت.
هزینه تزریق واکسن مستتر می شود در توری که شخص در محدوده گردشگری می زند
وی اظهار داشت: در مناطق آزاد ۱۳۱ هتل داریم. در کیش ۱۴ تا ۱۵ هزار تخت اقامتی در قشم نیز ۱۰ تا ۱۱ هزار تخت داریم. تقریباً در هر دو جزیره ۲۵ هزار نفر را می توانیم اقامت دهیم. اگر برای هر کسی اقامت ۱۰ روزه هم در نظر گرفته شود مناطق آزاد ما این ظرفیت را دارند. می توانستیم هر تعداد واکسنی که در ارمنستان زده شد در همین دو جزیره بزنیم. ما می توانیم واردات واکسن را انجام دهیم رایزنی ها انجام شده منابع مالی آن تامین شده است. بخش خصوصی گردشگری پشت کار خواهد بود تا واکسن ها را خریداری کند. مدل پیاده سازی این طور است که وزارت بهداشت از مرحله خرید تا تزریق را نظارت می کند و واکسن بصورت رایگان تزریق خواهد شد و هزینه تزریق مستتر می شود در توری که شخص در محدوده گردشگری می زند.
شیخ زاده بیان کرد: تأسیسات گردشگری هم ورود و خروج ها را نظارت دارد. نگاهمان را باید نسبت به فعالان گردشگری تغییر دهیم. وزارت بهداشت بنا ندارد بابت تزریق واکسن از مردم پول بگیرد. کاملاً هم منطقی است. اما قبول نماییم در یک جامعه بزرگی زندگی می نماییم که مرزهایمان باز است و اگر کسی بتواند وارد کشور دیگری شود، می رود و هدفشان تزریق واکسن است.
وی همین طور درباره نتیجه مکاتبات مناطق آزاد با وزارت بهداشت در زمینه ورود واکسن اظهار داشت: آخرین مکاتباتی که کردیم هنوز پاسخ مکتوب و رسمی از وزارت بهداشت نگرفته ایم.

1400/05/03
12:34:13
5.0 / 5
1265
تگهای خبر: توریست , خدمات , خرید , خودرو
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
ttma تور و گردشگری