اختراع موزه ای گروه ایرانی گواهینامه استاندارد نوآوری گرفت

اختراع موزه ای گروه ایرانی گواهینامه استاندارد نوآوری گرفت

تور و گردشگری: برای اولین بار در جهان، اختراع موزه ای گروه ایرانی توانست از طرف فدراسیون مخترعان جهان، گواهینامه IIS نوع B دریافت کند.


به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا، گواهینامه IIS که مخفف IFIA Innovation Standard است به نوآوری ها و اختراعاتی تعلق می گیرد که شرایط لازم را برای دریافت استاندارد از طرف هیات یازده نفره داوران منتخب فدراسیون جهانی مخترعان داشته باشد. این گواهینامه از خدمات جدیدی است که این فدراسیون که مقر آن در ژنو سوئیس است، از اوایل سال ۲۰۲۲ میلادی ارائه آنرا آغاز نموده است و در سه درجه C، B، A اعطا می شود.
اختراع موزه ای ایران که حاصل تلاش محمودرضا گرجی، مرجان حاجی رحیمی و سالار بصیری است توانست با کسب حداکثر امتیاز، گواهینامه نوع B استاندارد نوآوری را به دست آورد. این اولین بار در ایران و جهان است که اختراعی مربوط به فناوری موزه ها موفق به کسب استاندارد از فدراسیون جهانی مخترعان شده است.


اختراع موزه ای گروه ایرانی که شامل پایش و هوشمندسازی موزه ها می شود، تیرماه سال قبل در اولین دوره مسابقات اختراعات ویژه اعضای فدراسیون جهانی مخترعان که در ژنو سوئیس و در ششمین دوره نمایشگاه اختراعات ترکیه که شهریور ماه در استانبول برگزار شد، توانست مدال طلا کسب کند.
پس از این موفقیت، موزه آرداک مانوکیان که موزه ارامنه تهران محسوب می شود، قبول کرد تا این اختراع بصورت آزمایشی در آن اجرا شود و آذرماه سال قبل مراسم رونمایی آن با حضور کارشناسان پژوهشگاه میراث فرهنگی و موزه داران انجام شد.


این گروه به خاطر این اختراع و اجرای آزمایشی آن در موزه آرداک مانوکیان از طرف سبوه سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه تهران و ایکوم ایران (شورای بین المللی موزه ها) مورد تقدیر قرار گرفتند.
به تازگی در حین نمایشگاه پوشاک ارامنه که به مناسبت هفته میراث فرهنگی در موزه پوشاک سلطنتی کاخ سعدآباد انجام شد نیز این دستگاه برای سنجش شرایط موزه ای بصورت موقت به آنجا انتقال یافت تا شرایط این ساختمان تاریخی موزه پوشاک سلطنتی(کاخ شمس) و اشیای آنرا که شامل لباس های گرانقیمت می شود، بسنجد. این اطلاعات به دست آمده برای آگاهی در اختیار مدیر کاخ موزه سعدآباد قرار گرفت.
رهبر معظم انقلاب، سال ۱۴۰۱ را با عنوان سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری کرده اند؛ توجه به تکنولوژی های جدید دانش بنیان می تواند عرصه جدیدی را برای معرفی میراث فرهنگی و موزه های کشور به علاقه مندان و پژوهشگران در این عرصه گشوده و حضور جوانان ایرانی و ثبت اختراعات این حوزه در مجامع جهانی، تراز علمی پژوهشی ایران را در منطقه و جهان ارتقا بخشد.


منبع:

1401/03/17
22:38:16
5.0 / 5
720
تگهای خبر: استاندارد , تاریخی , تكنولوژی , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
ttma تور و گردشگری