در گزارش تور و گردشگری بیان شد؛

کاهش قابل توجه گردشگران ورودی از آذربایجان و افغانستان به ایران

کاهش قابل توجه گردشگران ورودی از آذربایجان و افغانستان به ایران

تور و گردشگری: معاون گردشگری کشور از کاهش شایان توجه گردشگران ورودی از کشور آذربایجان خبرداد ولی در عین حال پیش بینی نمود امسال با گشایش های سیاسی در روابط با عربستان، شاهد رشد بازارهای گردشگری جدید باشیم.



علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: آمار گردشگران ورودی در سال ۱۴۰۱ حدود ۴ میلیون و ۲۳۰ هزار نفر بوده است در حقیقت اگر این آمار را با آمار گردشگران ورودی سال ۹۸ یعنی پیش از کرونا، مقایسه نماییم از آنجائیکه در آن زمان حدود ۹ میلیون توریست ورودی داشتیم؛ شاهد تغییرات زیادی خواهیم بود.
برخی از عوامل در کاهش گردشگران ورودی سال ۱۴۰۱ را می توان به موضوعات کلان و فضای سیاسی اجتماعی نسبت داد
وی اظهار داشت: آمار گردشگران ورودی به ایران که از طرف سازمان جهانی گردشگری اعلام می شود، با تقویم میلادی مورد محاسبه قرار می گیرد. اما آماری که ما از گردشگران ورودی می دهیم در بازه زمانی از اول تا آخر سال است. بدین سبب وقتی ما اعلام می نماییم که در سال قبل یک میلیون و ۷۰۰ هزار توریست ورودی داشته ایم، این آمار با محاسبه ماههای شمسی چهار برابر نمی شود اما وقتی با ماههای میلادی حساب نماییم چهار برابر شدن آمار گردشگران ورودی دور از ذهن نیست.
شالبافیان اضافه کرد: تعدادی از عوامل در کاهش گردشگران ورودی سال ۱۴۰۱ را می توان به موضوعات کلان و فضای سیاسی اجتماعی نسبت داد. به عنوان مثال در سال ۹۸ مرزهای زمینی ایران با آذربایجان فعال بودند. همین طور ما با آذربایجان لغو روادید یک طرفه هستیم و آنها می توانند بدون گرفتن روادید به ایران بیایند. ولی با شروع بیماری کرونا و بسته شدن مرزها، دیگر مرز زمینی با آذربایجان از جانب این دولت باز نشد البته حالا مرزهای هوایی فعال است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی بیان کرد: به همین جهت آمار ورودی گردشگران از تعدادی از کشورها مانند آذربایجان و افغانستان کاهش قابل توجهی داشته است. در سال ۹۸ نزدیک به یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از آذربایجان وارد ایران شده بودند اما در سال ۱۴۰۱ این آمار ۱۸۰ هزار نفر بود که نشان میدهد کمتر از یک دهم، از آذربایجان ورودی داشتیم. نیمی از این تعداد افرادی هستند که از مرز زمینی مهران در زمان اربعین وارد ایران شده اند و باتوجه به نزدیکی مرز، وارد خاک کشورمان شده اند و از ایران به آذربایجان رفته اند یعنی افرادی نبودند که مستقلاً سفر به ایران را انتخاب کنند. تعداد محدودی هم سفرهای هوایی را داشته ایم.
کاهش آمار ورودی از افغانستان
وی افزود: آمار ورودی از کشور افغانستان نیز همچنین بوده است. مطالبی موجب شد تا تعداد مسافران ورودی از افغانستان کمتر شود. پیش بینی ما این است که امسال تعدادی از بازارهای گردشگری رشد کنند آن هم باتوجه به گشایش های سیاسی که با تعدادی از کشورهای منطقه همچون عربستان روی می دهد یا پروازهای مستقیمی که در حال انجام می باشد. این اتفاقات سبب می شود نسبت به سالهای قبل با افزایش مناسبی در عرصه گردشگران ورودی از عربستان، کشورهای منطقه و کشورهای دیگر مانند چین و روسیه رو به رو شویم.

شالبافیان درباره ی افزایش ارتباطات گردشگری با چین هم توضیح داد: پس از امضای سند تفاهم گردشگری بین ایران و چین که در مسافرت ریاست جمهوری امضا شد؛ ایران جزو مقاصد مورد تأیید دولت چین قرار گرفت. ADS عنوان طرحی با مفهوم مقاصد مورد تأیید دولت چین است. ضمن این که لغو روادید یک طرفه با چین هم فعال است. بنظر می رسد ورودی ما از چین نسبت به سال های قبل افزایش داشته باشد.
معاون گردشگری کشور درباره ی ورودی از روسیه هم اظهار داشت: پیگیر لغو ورود تورهای گروهی و افزایش برخی پروازها از کشورهای دیگر منطقه مثل بازارهای جذاب همچون ترکیه هندوستان و تعدادی از کشورهای مسلمان دیگر هستیم. همین طور برای مرتفع کردن تعدادی از عناوینی که مانع از جذب توریست از کشورهای اروپایی می شوند تلاش می نماییم.

1402/03/11
13:20:15
5.0 / 5
325
تگهای خبر: توریست , زمین , سفر , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
ttma تور و گردشگری