مطالبه مسؤلان و نمایندگان مازندران برای توجه ملی به ساری ۲۰۲۲

مطالبه مسؤلان و نمایندگان مازندران برای توجه ملی به ساری ۲۰۲۲

تور و گردشگری: برخی از مدیران و نمایندگان مازندران در نشست هم اندیشی برای رفع مشکلات و موانع رویداد بین المللی ساری2022 بر لزوم تسریع در اجرای برنامه های در رابطه با این رویداد به منظور میزبانی بهتر و جلب توجه ملی به ساری 2022 بعنوان فرصتی برای کل کشور تاکید کردند.


به گزارش تور و گردشگری به نقل از خبرگزاری ایرنا، نشست هم اندیشی برخی از مدیران استان و مجمع نمایندگان مازندران امروز شنبه با حضور نماینده ولی فقیه در مازندران، هفت تن از نمایندگان استان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران و حضور ویدئوکنفرانسی معاون گردشگری کشور و مدیرکل بازاریابی و تبلیغات و معاون وزارت گردشگری در سالن اجتماعات اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران انجام شد.
مسئولان و مدیران استان در این جلسه که به ریاست غلامرضا شریعتی نماینده شرق مازندران و رییس مجمع نمایندگان مازندران انجام شد با بیان برخی ظرفیت ها و همین طور موانع پیش رو، بهره برداری از توانمندی های گردشگری این استان خواهان توجه ملی به این رویداد بین المللی شدند.
رئیس مجمع نمایندگان مازندران در این جلسه با برشمردن برخی ظرفیت های گردشگری مازندران و فرصت هایی که رویداد ساری ۲۰۲۲ برای مازندران و کشور می تواند بوجود آورد، اظهار نمود: آثار تاریخی، طبیعی و تمدنی که مازندران دارد با خیلی از نقاط کشور ما قابل مقایسه نیست. حتما این رویداد باید با تدارک دیدن اعتبارات و منابع به بهترین شکل اجرا شود.
غلامرضا شریعتی اضافه کرد: از رسانه ها و اصحاب رسانه می خواهیم که دراین زمینه مطالبه کنند تا نگاه ویژه ملی به مازندران در برگزاری این رویداد محقق شود تا در نهایت با جلب توجه و اعتبارات ملی نماینده خوبی برای ایران در منطقه باشیم.
وی افزود: از نمایندگان نیز می خواهیم که در کمیسیون های مختلف برای این رویداد پیگیری ها و تصمیم گیری های لازم را داشته باشند، چون میراث به تنهایی نمی تواند این رویداد را پشتیبانی کند. این برنامه یک رویداد ملی است و همه مازندرانی ها شامل شهروند و مسئول و چهره های شاخص در استان و خارج از استان باید پای کار باشند.
ساری ۲۰۲۲؛ مبدا تحول و توسعه مازندران
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز در این جلسه با اشاره به اینکه این دستگاه مشکلات مختلفی دارد، اظهار داشت: یکی از موانع پیش روی ما برای اجرای برنامه های مد نظر وجود موانع اداری گوناگون است که با تعامل بین دستگاهها قابل حل است.
سیف الله فرزانه اضافه کرد: برای باغ جهانی عباس آباد با مشکل مدیریت یکپارچه مواجهیم، برای جنگل های هیرکانی که ۶ لکه آن در مازندران است درخواست داریم که با توجه طولانی بودن مسیر دو پایگاه میراثی در استان ایجاد شود. جزیره میانکاله بعنوان یک جاذبه مهم گردشگری در اختیار محیط زیست است و هیچ کاری برای گردشگری صورت نمی گیرد. راه آهن شمال هم که ثبت جهانی شد نیز جاذبه ای است که کاری برای آن صورت نمی گیرد.
وی افزود: ما در هر حوزه ای شامل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چالش های مختلفی داریم که مانع اجرای برنامه های مد نظر می شود. برای نمونه در بخش یگان حفاظت میراث فرهنگی با بیش از یکصد پرسنل حتی یک ساختمان هم در استان نداریم. برای تجهیزات لجستیکی و ماشین آلات این نیروها با مشکلات جدی مواجهیم و مهم تر اینکه بر خلاف نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست بعنوان ضابط قضایی محسوب نمی شوند.
این مسئول اظهار نمود: با وجود ظرفیت های گران بهایی که در استان داریم و میل سرمایه گذاران برای فعالیت در این استان، در موضوع صدور موافقت اصولی می بینیم سرمایه گذار سرگردان است ؛ چون هم باید به ما مراجعه کند و هم به چند دستگاه دیگر. در نهایت هم کارش صورت نمی گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران خواهان تدوین و تصویب طرح جامع گردشگری مازندران شد و اظهار داشت: ساری ۲۰۲۲ یک فرصت برای ما شمرده می شود که گردشگری را در این استان ساماندهی و دارای یک طرح مدیریتی جامع شود.
وی اضافه کرد: مازندران تنها استانی است که مرکزش موزه ندارد. از معدود استان هایی هستیم که پرواز خارجی نداریم و همین مورد موجب خروج چمدانی تولیدات هنرمندان صنایع دستی مازندران می شود.
فرزانه اظهار داشت: این رویداد می تواند مبدا توسعه و تحول در مازندران باشد، اما لازم است که همه مسئولان و نمایندگان استان نگاهی ویژه به آن داشته باشند.

قوانین دست وپاگیر
نماینده بابل در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با انتقاد از برخی قوانین موجود در کشور برای فعالیت سرمایه گذاران اظهار نمود: خروجی برخی این ضوابط اداری به گونه ای است که انگار قوانین برای اذیت کردن سرمایه گذاران به وجود آمده است.
مهدی سعادتی اضافه کرد: متاسفانه ظرفیت های تاریخی ما عموما درحال از میان رفتن است. حتی در کشاورزی هم از ضعف های حوزه گردشگری درحال لطمه دیدن هستیم.
وی اشاره کرد: در رویداد ساری ۲۰۲۲ اساسا نگاه مان فقط به مرکز استان نیست. هرچند باید مرکز استان شاخص باشد، اما نگاهی استانی داریم.
نماینده بابل اشاره کرد: حتما نمایندگان هم این باور را دارند که این رویداد بستر و زمینه خوبی برای این است که جهشی کلی داشته باشیم. استان ما یک مجموعه قلمداد می شود و نگاه ما این است که همه شهرها پای کار بیایند و ماموریت ها تقسیم شود.
سعادتی اضافه کرد: باید قسمتی از اقدامات در رابطه با ساری ۲۰۲۲ را در سطح ملی پیگیری نماییم و هر یک از نمایندگان در کمیسیون های تخصصی و چه در وزارتخانه ها کار را دنبال کنند. این پیگیری ها می تواند عامل شود که مباحث کاری این ماموریت کاری مهم در استان چند برابر شود.
مازندران، نماینده ایران در اکو
نماینده مردم نور و محمودآباد نیز با تاکید بر اینکه ساری ۲۰۲۲ یک رویداد بین المللی برای کشور با میزبانی مازندران و ساری است، اظهار داشت: نگاه به این رویداد باید این باشد، مقرر است یک رویداد بین المللی در کشور اجرا شود که محل برگزاری آن ساری و مازندران است. اگر وزارت میراث فرهنگی با این دید نگاه کند هم کار ما نماینده ها در پیگیری آسان تر می شود و هم استانداری و دستگاه های اجرائی بهتر گام می بردارند.
ولی الله فرزانه اضافه کرد: اصفهان، آذربایجان شرقی، خراسان و فارس استان هایی هستند که مراکز استان شان کلانشهر است. خوشبختانه در آن استانها جاذبه های دینی و میراث فرهنگی شان هم متمرکز است. ولی ما در استانی هستیم که هر شهرمان یک جاذبه دیدنی و فرهنگی دارد. از گلوگاه تا بهشهر و رامسر هر یک از شهرهای ما جاذبه هایی دارند. این ظرفیت ها باید جدی گرفته شود.
وی اشاره کرد: مازندران جاذبه های خدادادی گردشگری دارد. باغ پرندگان را در اصفهان ایجاد کردند، اما باغ پرندگان ما را در میانکاله ایجاد نکردند. متاسفانه آنها چون ایجاد کردند قدرش را می دانند و پول می گیرند بابت بازدید، ولی ما نمونه های بزرگ طبیعی داریم و گرفتار فرآیندهای اداری هستیم و نمی توانیم استفاده نمائیم.
نماینده مردم نور و محمودآباد اضافه کرد: از رسانه ها خواهش می کنم این رویداد مهم را به خانه ها بکشانند. آیا صدا و سیما برنامه ای تحت عنوان ۲۰۲۲ دارد که ذهن ها را حساس کند؟ اگر ندارد به این مساله بپردازد. رسانه های مجازی و مکتوب ما بصورت ویژه به این رویداد بپردازند.

میزبانی از گردشگران اکو؛ اولویت نخست استان
نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، سیمرغ و جویبار نیز در این جلسه به اهمیت تمرکز بر گردشگری برای فاصله گرفتن از وابستگی به نفت تاکید کرد و اظهار داشت: باید در هر شهرستان یک یا دو پروژه با رویکرد رویداد ساری ۲۰۲۲ طراحی و اجرا شود. مهم این است که همه دستگاهها حتی دستگاه های در رابطه با ورزش، محیط زیست و هر نهاد دیگر دغدغه داشته باشند و مهم ترین موضوع استان در همه دستگاهها همین رویداد باشد.
کمال علیپور اضافه کرد: ما چند سال است که داریم از اقتصاد تک بعدی فاصله می گیریم و به سمت درآمدهای دیگر پیش می رویم تا وابستگی به نفت را کم نماییم، اما در بودجه سال قبل حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیارد دلار بودجه کشور را به سمت نفت سوق دادیم. یکی از عناوینی که می تواند کشور را نجات دهد تا از اقتصاد تک بعدی فاصله بگیریم همین گردشگریست.
وی با اشاره به اینکه هر توریست به اندازه ۳۰ بشکه نفت درآمد وارد کشور می کند، افزود: کشور ما از گردشگری حدود ۱۰.۵ میلیارد دلار درآمد دارد. کشوری که جزو پنج کشور دنیا از نظر جاذبه های گردشگری و در زمینه باستانی دهمین کشور باشد نباید انقدر درآمد داشته باشد. گردشگران باتوجه به افزایش نرخ ارز تمایل زیادی برای سفر به ایران دارند.
تغییر نگاه مدیران
نماینده مردم نوشهر و چالوس نیز با اشاره به اینکه گردشگری یک پدیده فقط قتصادی نیست، اظهار نمود: بر خلاف نفت که فقط اقتصادی می باشد، گردشگری منبع درآمدی است که ابعاد اجتماعی و فرهنگی دارد. وقتی در ۶ ماهه اول سال ۷ درصد درآمد نفتی ما وصول می شود چاره ای نداریم که به سایر منابع فکر نماییم و چه منبعی مهم تر از گردشگری؟
محمدعلی محسنی بندپی اضافه کرد: ما تنها استانی هستیم که سه بندر و سه فرودگاه داریم و از مزیت نزدیکی به پایتخت برخورداریم. ظرفیت های این استان بالاست، اما به تغییر نگرش در مدیران نیاز داریم.
وی اشاره کرد: باور به تغییر در مدیران باید ایجاد شود. از روز مازندران به آسانی گذشتیم، اما اگر روز اصفهان بود بمباران اطلاعاتی می کردند. باید از این فرصت مهم ساری ۲۰۲۲ باید استفاده نمائیم.
استقرار دبیرخانه در استانداری
نماینده ساری و میاندورود در مجلس نیز خواهان استقرار دبیرخانه ساری ۲۰۲۲ در استانداری شد و اظهار داشت: در درجه نخست پیشنهاد می دهم دبیرخانه رویداد را به استانداری بدهند تا شخص استاندار مستقیم ورود کند و هدایت و سیاست گذاری به استانداری سپرده شود.
منصورعلی زارعی اضافه کرد: در مدیریت و برگزاری این رویداد یک بخش فعالیت ها شهرستانی است، یک بخش استانی و یک بخش هم کشوری. بدین سبب باید قسمتی از موضوعات در سطح ملی پیگیری شود.
وی ا دامه داد: ما هم مخالفیم اینجا ویلا بسازند، اما آیا ظرفیت جدیدی ایجاد کردیم که مخالفت کنیم؟ باید ظرفیت گردشگری حرفه ای را ایجاد نماییم.

ایجاد عزم استانی
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری نیز با تشریح تعدادی از اقدامات انجام شده برای رویداد ساری ۲۰۲۲ در استان اظهار نمود: کوشیدیم این عزم را در همه مدیران استان ایجاد نماییم و برنامه ریزی برای همه لایه های بخشی، شهرستانی و استانی را انجام دهیم.
حسن خیریان پور اظهار نمود: شورای راهبری در استان به ریاست استاندار شکل گرفت. دبیرخانه هم تشکیل شد و کمیته های ذیل این شورا را هم شکگ دادیم و تاکید کردیم که جلسات مکرر را برگزار کنند. نکته مهم اینکه کوشیدیم از تجربه تبریز و همدان در میزبانی از رویداد پایتختی بین المللی گردشگری هم استفاده نمائیم.
وی اضافه کرد: یکی از راه های بهره برداری از این رویداد فعال سازی دیپلماسی فرهنگی است. ما در استان از تنوع جاذبه های زیادی برخورداریم. این تنوع را در همه زمینه ها شامل طبیعی و فرهنگی و گردشگری سلامت داریم.
این مسئول اشاره کرد: اعتبار مورد نیاز در همان جلسات اولیه برآورد شد و در دستور کار شورای برنامه ریزی و توسعه استان قرار گرفت و مصوب شد. اما اساسا باید بوسیله کانال های ملی پیگیر باشیم.
استفاده از ظرفیت سفارت های ایران در کشورهای اکو
مسئول دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در مازندران هم در این جلسه با اشاره به اینکه این دفتر آمادگی کامل برای هماهنگی بین کشورهای عضو اکو بوسیله سفرای ایران در این کشورها را دارد، اظهار داشت: نمایندگی در این سال ها که تشکیل شد نقش برجسته ای برای روابط بین المللی مازندران ایفا کرد و اولویت از ارائه خدمات کنسولی به مسائل اقتصادی هم رسید.
اسرافیل امیری اضافه کرد: برای رویداد ساری ۲۰۲۲ دفتر نمایندگی این آمادگی را دارد که بوسیله وزارت امور خارجه مکاتباتی را با دفاتر سفارت ایران در این کشورها انجام دهد.
وی اظهار نمود: اگر مسئولان استان تمایل دارند می توانیم جهت استفاده از ظرفیت دیپلماتیک بین کشورها بمنظور افزایش روابط فرهنگی با سفرای ایران و رایزن های فرهنگی کشورمان در کشورهای عضو اکو همکاری و مکاتبه نماییم تا مسیر ایجاد روابط بین المللی در رابطه با ساری ۲۰۲۲ کوتاه شود.
پیشنهاد میزبانی مرکز مازندران بعنوان پایتخت گردشگری اکو با عنوان رویداد ساری ۲۰۲۲ اوایل سال ۹۸ از طرف میراث فرهنگی و استانداری مازندران به میراث فرهنگی کشور داده شد و روز ۱۲ مهر ماه سال ۱۳۹۸ هم به تصویب هیات وزیران کشورهای عضو اکو در تاجیکستان رسید.
این رویداد از آذر ماه سال ۹۸ با استقرار دبیرخانه در محل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سپس اقدامات تبلیغاتی همچون رونمایی از لگو، فعالیت اجرائی خودرا شروع کرد.

1400/08/15
21:28:29
5.0 / 5
1070
تگهای خبر: آثار تاریخی , باغ , تاریخی , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
ttma تور و گردشگری