میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته؛

هفته انتصابات در وزارت میراث فرهنگی

هفته انتصابات در وزارت میراث فرهنگی

تور و گردشگری: انتصابات گوناگون در وزارت میراث فرهنگی و تعیین تکلیف مدیریت تعدادی از استانها برگزاری نشست با رایزنان اقتصادی و ایجاد محدودیت سفر همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.


گروه جامعه؛ در این هفته چند حکم انتصاب از طرف معاونان وزارت میراث فرهنگی اعلام گردید و مدیریت میراث فرهنگی استانها نیز تغییرات گسترده ای داشتند. ششم دی ماه تغییرات مختلفی در وزارت میراث فرهنگی رخ داد. طی حکمی از طرف علی اصغر شالبافیان، یحیی نقی زاده محجوب بعنوان مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری منصوب گردید. قبل از این اسماعیل برات سرپرست اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری بود که در حکمی جدید بعنوان مشاور معاون گردشگری به همکاری در این عرصه ادامه خواهد داد. علیرضا سالارحسینی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی یزد شد طی حکمی از طرف جواد واحدی معاون امور مجلس، حقوقی و استانها وزارتخانه، سید علیرضا سالار حسینی بعنوان سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد منصوب گردید.
او پیش ازاین بعنوان معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی این مجموعه فعالیت می کرده و الان با حفظ پست سازمانی بعنوان سرپرست اداره کل فعالیت خواهدنمود. سرپرست معاونت میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان منصوب شد از استان سیستان و بلوچستان نیز خبر رسید که رضا گنجعلی با حکم مدیرکل بعنوان سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان منصوب گردید. قبل از این مجید کلانوری معاون میراث فرهنگی اداره کل و رضا گنجعلی رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان هامون بود. رحمان فرمانی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان گلستان شد رحمان فرمانی که پیش ازاین بعنوان رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان گرگان مشغول فعالیت بود، طی حکمی از طرف جواد واحدی معاون امور مجلس، حقوقی و استانها وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بعنوان سرپرست اداره کل میراث ‎فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گلستان منصوب گردید. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حکمی علیرضا ایزدی را با حفظ سمت مشاور وزیر بعنوان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان منصوب نمود. ضرغامی در این حکم تاکید کرده است که انتخاب ایزدی که در سطح معاونت وزارتخانه و با عملکرد موفق مشغول خدمت بوده، نشانه توجه جدی به استان اصفهان است. مدیرکل میراث فرهنگی یزد به تهران آمد سوم دی ماه نیز مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد بعنوان مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی منصوب گردید. مصطفی فاطمی که تا قبل از این مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد بود با حکم علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور بعنوان مدیر کل دفتر توسعه گردشگری داخلی منصوب گردید. پیش از این، محمد قاسمی این سمت را بر عهده داشت. جمشید جعفرپور مشاور وزیر و مدیرکل امور حقوقی و املاک وزارت میراث فرهنگی شد وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حکمی جمشید جعفرپور را بعنوان مشاور خود منصوب نمود.
همچنین جواد واحدی معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای این وزارتخانه نیز در حکم دیگری جمشید جعفرپور را بعنوان مدیرکل امور حقوقی و املاک منصوب نمود.
در حکم سیدعزت الله ضرغامی خطاب به جمشید جعفرپور آمده است:
«نظر به شایستگی های فردی و تخصص و تجارب باارزش مرتبط و شایستگی های علمی و فرهنگی، بدین وسیله بعنوان "مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی" منصوب می شوید.
این وزارتخانه مجموعه ای از ماموریت های مهم در زمینه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و آموزشی است.
تجربیات باارزش شما در مسئولیت های مختلفی چون ریاست کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و کمیته های گوناگون فرهنگی و علمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، پشتوانه خوبی برای تقویت بنیه کارشناسی تصمیم گیری ها و اقدامات سازمانی خواهد بود.
از خداوند متعال توفیقات جنابعالی در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و مکتب نورانی امام خمینی (ره) و عمل به منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) را خواهانم.»
اعتراض چهره های فرهنگی به ایجاد پهنه صنعتی در دشت خرانق این هفته شورای هماهنگی سازمان های غیردولتی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به نمایندگی تعدادی از چهره های فرهنگی، زیست محیطی و گردشگری ایران اعتراض فعالان این حوزه را به ایجاد پهنه صنعتی در خرانق در نامه ای تشریح نمود.
در این نامه آمده: به پیشگاه مردم عزیز ایران و خصوصاً دوستداران زیست بوم این سرزمین کهن و میراث ماندگار تاریخی و اهورایی آن درود می فرستیم. ایران، مهد یادگارهای کهن و سرای همیشه جاوید باستانی ما، در جای جای خود، میزبان خیلی از زیبایی ها، جذابیت ها و نقش و نگارهای خاطره انگیز و شکوهمند تاریخی است و این ارزش های باستانی که در دل زیست بوم پرنقش و نگار ایران جای گرفته، تلفیقی از هنر و شکوه و نوآوری ایرانیان را در پیوند با طبیعت به جهان نشان داده است.
در این میان خطه فرهنگ پرور و فضیلت گستر اردکان با همه پهناوری، زیبایی و لطافت طبیعی و باستانی که در گوشه گوشه شهرها و روستاهای آن جای دارد، یکی از ارزشمندترین پاره های تن ایران، هم در زمینه زیست بوم جانوری و گیاهی و هم در اقلیم پرجاذبه میراث فرهنگی و گردشگریست و گزافه نیست اگر در این میان، سرزمین خورشید تابنده اردکان، یعنی خرانق شکوهمند و بی نظیر را چشم و چراغ اردکان بدانیم و به آن ببالیم.
سرزمین خرانق، چون گوهری باارزش نزد همه کسانی است که در سراسر جهان و ایران، دل در گرو میراث فرهنگی و بناهای تاریخی و یادگارهای کهن این سرزمین دارند و باورشان این است که این دیار عشق و مهر و زیبایی که گرداگرد آنرا جاذبه های زیست محیطی بهادار ای چون منطقه حفاظت شده؛ دره انجیر با گونه های گیاهی و جانوری منحصر به فرد فرا گرفته، نباید در کشاکش منفعت طلبی ها و کوته نظری ها و نگرش های مبتنی بر خلق پول به هر روشی، اسیر سرطان لاعلاج صنعتی شدن شود و در زیر چکمه توسعه نامتوازن برآمده از صنعت، به حال و روز بسیاری دیگر از نقاط ایران عزیز درآید که امروز باید حسرت روز گذشته آنها را بخوریم.
ما تعدادی از چهره های فرهنگی، زیست محیطی و گردشگری ایران که همیشه دوستدار خرانق بعنوان نقطه ای باارزش از تاریخ کهن این سرزمین بوده ایم، اعتراض شدید خودرا به تصمیم اتخاذ شده در امتداد ایجاد پهنه صنعتی در دشت خرانق و در مجاورت منطقه حفاظت شده دره انجیر و شهر کهن و گران سنگ خرانق و آثار باستانی بی نظیر آن اعلام می داریم و از همه مسئولین امر می خواهیم که اشتباهات گذشته را در ارتباط با نقاطی از این سرزمین که به غلط می پنداشتند، با صنعتی شدن می توانند به آن پیشرفت و توسعه هدیه دهند، در مورد خرائق تکرار نکنند و بکوشند تا با برنامه ریزی درست، این دیار تاریخی را با تاکید بر فرهنگ، صنعت پاک و سبز گردشگری و جذب علاقه مندان از سراسر جهان و ایران، به توسعه و پیشرفت بیش از پیش برسانند.
ایجاد محدودیت در صدور ویزای گردشگری با شیوع اومیکرون این هفته خبر رسید که احمد وحیدی وزیر کشور در ایام اخیر پیرو شیوع ویروس سویه جدید کرونا به نام اومیکرون در کشور بیان کرد: محدودیت هایی برای کنترل سویه جدید در نظر گرفته شده و قرار شده کشورهایی که بیشتر اروپایی و آفریقایی هستند و نقطه شروع این سویه جدید بودند، محدودیت های تردد به ایران داشته باشند. سایر کشورها هم به مدت دو هفته در قالب ۷ مورد که از قبل مشخص شده با رعایت کامل اصول بهداشتی مجاز به تردد هستند. طبق دستورالعمل اعلامی از طرف وزارت کشور ورود مسافران ۸ کشور آفریقایی همچون زیمبابوه، موزامبیک، نامیبیا، مالاوی، آفریقای جنوبی، اسواتینی، لسوتو و بوتسوانا از تاریخ ابلاغیه به مدت ۱۵ روز بصورت مستقیم و غیر مستقیم قدغن شد. افراد ایرانی ورودی از این ۸ کشور علاوه بر دارا بودن گواهی دریافت دو دوز واکسن و انجام تست پی سی آر منفی با ۴۸ تا ۷۲ ساعت اعتبار چنانچه دارای بیماری باشند با هزینه شخصی در اماکن اعلامی قرنطینه می شوند. همین طور وزارت امورخارجه باید به همه کشورها اعلام نماید ورود مسافران به ایران تا اطلاع ثانوی مشروط به دارا بودن گواهی تزریق دو دوز واکسن، داشتن نتیجه تست منفی پی سی آر و انجام تست پی سی آر در مبادی مرزی ورودی برای افراد مشکوک با پرداخت هزینه شخصی است. مسافران مستقیم و غیرمستقیم ورودی از انگلیس، نروژ، دانمارک و فرانسه از تاریخ ابلاغیه تا ۱۵ روز آینده باید گواهی دریافت دو دوز واکسن، تست منفی با اعتبار ۴۸ تا ۷۲ ساعت داشته باشند و آنها نیز در صورتیکه علائمی داشته باشند باید تا مشخص شدن نتیجه تست در قرنطینه بمانند. اما کسانی که دارای تست مثبت باشند با هزینه شخصی به مدت ۱۴ روز قرنطینه خواهند شد. در این دستورالعمل اعلام شده که ورود دارندگان روادید درمانی (گردشگری سلامت)، سرمایه گذاری، دارندگان مهر خروج و مراجعت از پلیس مهاجرت، دارندگان روادید با حق کار، دارندگان روادید تحصیلی، دارندگان پروانه های اقامت معتبر جمهوری اسلامی ایران به مدت ۱۵ روز از شنبه مورخ ۴ دی ماه ۱۴۰۰ از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی مجاز است. ممنوعیت ۱۵ روزه شامل گردشگران ورودی از مرزهای هوایی نمی شود اما بعد از آن علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: برمبنای مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا که از طرف وزیر کشور به دستگاه های مختلف ابلاغ گردیده بود، ورود اتباع خارجی از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی از روز شنبه ۴ دی ماه ۱۴۰۰ به مدت ۱۵ روز فقط برای گروههای خاصی مجاز شمرده شده بود که این مصوبه اصلاح گردید و برمبنای مصوبه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا این ممنوعیت ۱۵ روزه شامل گردشگران از مرزهایی هوایی نمی گردد.
او افزود: این مساله از طرف مهندس ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مورد پیگیری قرار|گرفت و مصوبه ممنوعیت ۱۵ روزه ورود گردشگران و اتباع خارجی از مرزهای هوایی برداشته شد. بر این اساس بند سوم مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا که ۲۸ آذرماه برگزار و مصوبات آن از طرف وزیر کشور به دستگاهها ابلاغ گردیده است، امروز در جلسه این ستاد اصلاح گردید.
حفاران بدون مجوز در یک منزل مسکونی ۳۰ متر تونل زدند! این هفته خبر رسید یک مالک در منزل شخصی خود ۳۰ متر حفاری بدون مجوز انجام داده بود در جریان این حفاری تکه هایی از سفال و آجر نیز به دست آمده است. سرهنگ مجتبی نوری فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران اظهار داشت: با حضور پرسنل یگان حفاظت به همراه عوامل انتظامی کلانتری ۱۳۱ در یک ملک مسکونی یک نفر که در محل حفاری بدون مجوز حضور داشت دستگیر شد. باتوجه به مشاهده تکه های سفال و آجر در بازرسی اولیه از محل حفاری و فراری شدن صاحب ملک پرونده جهت تکمیل در اختیار عوامل انتظامی قرار گرفته است. فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران عنوان کرد: باتوجه به عمق تونل حفاری شده به طول حدود ۳۰ متر با حضور نیروهای آتش نشانی خطرات احتمالی به علت جمع شدن گازهای کشنده و مخرب مورد بررسی قرار گرفته شد. این مقام انتظامی اضافه کرد: باتوجه به کشف تکه های ظروف سفالی در محل حفاری؛ احتمال خروج اموال تاریخی از محل حفاری وجود دارد بدین سبب بعد از تکمیل شدن پرونده در مراجع انتظامی و قضائی موضوع اطلاع رسانی می شود. حفر تونل با استفاده از بالابر و بیل و کنگ و دپو خاک های برداشتی در محل انجام شده است.


منبع:

1400/10/10
13:39:05
5.0 / 5
1090
تگهای خبر: آموزش , بالابر , تاریخی , تخصص
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
ttma تور و گردشگری