میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته؛

افزودن تذهیب به لیست جهانی

افزودن تذهیب به لیست جهانی

به گزارش تور و گردشگری ۳۰ هزار میلیارد تومان خسارت کرونا به حوزه اقامتی، کامل شدن ظرفیت اقامت در ۶ استان و ارسال پرونده تذهیب به یونسکو همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.


خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در نشست خبری ستاد مرکزی سفرهای نوروزی که در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد اظهار داشت: از آبان ماه ۱۴۰۰ که مبحث صدور روادید توریستهای خارجی شروع شد بیشتر از یک میلیون و ۲۰۰ هزار توریست خارجی از آبان ماه تا ۲۹ اسفند به ایران آمده اند.
وی اظهار داشت: غیر از سطوح استانی سطوح شهرستانی هم می بایست کار فعال کردن ستادهای نوروزی را انجام می دادند همینطور استانداران شخصاً فعالیت ستادهای نوروزی را دنبال کردند. یکی از رویکردهایی که داشتیم فعال کردن دهیاری هاست. رویکرد دوم بحث مرکزیت دادن به تصمیمات استانی است که همسو با تصمیمات ستاد ملی کرونا بود.

شالبافیان اضافه کرد: دو دستورالعمل از آبان ماه به تأسیسات گردشگری درباره چگونگی رعایت پروتکلهای بهداشتی و سلامت کارکنان ابلاغ گردید که در آن چگونگی تزریق واکسن و نظایر آنرا اعلام کردیم. همینطور بیان شد که تأسیسات گردشگری ملزم هستند اطلاعات خویش را در خصوص اطمینان بخشی و سلامت کارکنان در سامانه جانا و ایران من تبیین کنند. معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی از ورود یک میلیون و ۲۰۰ هزار توریست خارجی به کشور از آبان تا اسفند ۱۴۰۰ اطلاع داد. ۳۰ هزار میلیارد تومان خسارت کرونا به حوزه اقامتی شالبافیان در ادامه و در پاسخ به سوالی درباره خسارت های کرونا به صنعت توریسم اظهار داشت: در حوزه اقامتی متأسفانه شاهد این هستیم که کرونا ۳۰ هزار میلیارد تومان به این صنعت صدمه وارد کرده است.
پیگیری ۱۳ پرونده استرداد اموال تاریخی سرپرست اداره کل موزه های کشور با اشاره به اینکه ۱۳ پرونده استرداد اموال تاریخی در دست پیگیری است اظهار داشت: از سال ۱۳۸۴ تا کنون ۳ هزار شیء مسروقه که از کشور خارج شده بودند به ایران بازگردانده شدند. آئین افتتاحیه بازگشایی نمایشگاه آجرهای لعابدار مانایی استردادی از سوئیس که شامل ۵۱ قطعه است، امروز دوشنبه ۲۳ اسفندماه با حضور کیم زیتسلر کاردار سفارت سوئیس در تهران، احمد رحمانی رئیس شورای شهر بوکان و نمایندگان مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی در موزه ملی ایران برگزار گردید. در این مراسم ادیب زاده سرپرست اداره کل موزه ها، مبحث استرداد را جزو مهم ترین موارد مورد پیگیری اداره کل موزه ها عنوان نمود و اظهار داشت: حالا ۱۳ پرونده استرداد در دست پیگیری است که شامل حدود صد قطعه مشخص از کشورهای آمریکا، مجارستان فرانسه، انگلستان و نروژ هستند. سرپرست اداره کل موزه ها خاطرنشان کرد: کارهای حقوقی این پرونده ها انجام شده است و بزودی در سال ۱۴۰۱ اقدامات انتقال انجام می شود. همینطور دانشگاه شیکاگو کتیبه هایی از تخت جمشید را آماده تحویل دارد. بازگرداندن ۳ هزار شیء به کشور طی ۱۵ سال ادیب زاده افزود: از سال ۱۳۸۴ تا کنون ۳ هزار شیء مسروقه که از کشور خارج شده بودند به کشور بازگردانده شدند و در معرض عموم قرار گرفتند. او دیپلماسی فرهنگی را از اهداف مهم وزارت خانه عنوان نمود و اظهار داشت: «موضوع استرداد اشیای فرهنگی تاریخی احتیاج به تعامل بین کشورها دارد که دستگاه دیپلماسی به مثابه پل ارتباطی در این راستا عمل می کند. امکان تردد زمینی با خودروی شخصی به برخی کشورهای همسایه در نوروز این هفته رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای اظهار داشت: با برخی کشورهای همسایه مذاکره کرده ایم که در طول سفرهای نوروزی ناوگان اتوبوسی ما و برخی دیگر هم کاپوتاژ خودرو های شخصی مسافران را بپذیرند.
داریوش امانی در نشست خبری تشریح فعالیتهای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای اظهار داشت: در آستانه سفرهای نوروزی ۱، ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در اختیار ادارات کل راهداری استان ها قرار گرفته، همینطور راهدارخانه های استانهای سردسیر برای اقامت مسافران در صورت بارش سنگین و مسدود شدن راه ها تجهیز شده است. ۱۲۰۰ راهدارخانه با ۹۵۰۰ ماشین آلات راهداری آماده خدمت رسانی به مسافران نوروزی جاده ای هستند.
وی درباره نوسازی ناوگان جاده ای اظهار داشت: در مورد نوسازی ناوگان باری علاوه بر امضای قرارداد با سازندگان داخلی، از ظرفیت واردات بهره برده ایم و قراردادی هم پیش از این با ایران خودرو دیزل داشته ایم که بخشی از آن اجرا و امیدواریم قسمتی دیگر سال آینده اجرایی شود. بر طبق این قرارداد، سازمان راهداری معادل ۸۰ درصد قیمت فروش خودرو های سنگین تولید ایران خودرو دیزل را به خریداران تسهیلات می دهد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای اضافه کرد: برای نوسازی مینی بوس ها هم برنامه داریم تا سال آینده از محل تولید داخل با همکاری خودروسازان و وزارت صمت اقداماتی صورت گیرد.
شرط جدید برای صدور بلیت موزه ها مدیرکل فناوری اطلاعات میراث فرهنگی از اتصال سامانه یکپارچه بلیت الکترونیکی ابنیه تاریخی به سامانه هوشمند بیماری های فراگیر و صدور بلیت بعد از گرفتن کد ملی و احراز سلامت اطلاع داد. علیرضا طالبی مدیرکل فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت فضای مجازی با بیان این خبر اظهار داشت: برپایه بند یک مصوبات هشتاد و ششمین جلسه ستاد ملی کرونا در جهت اجرای طرح مدیریت هوشمند بیماری های همه گیر، سامانه امید در اختیار وزارت خانه قرار گرفت. او با اشاره به اینکه سامانه یکپارچه بلیت الکترونیکی ابنیه فرهنگی تاریخی به سامانه امید متصل شده است، اضافه کرد: در تمامی اماکن فرهنگی تاریخی بعد از گرفتن کد ملی یکی از اعضای خانواده و در صورت قرنطینه نبودن شخص مذکور و دریافت حداقل دو دوز واکسن برای تمامی اعضای خانواده بلیت صادر می شود.
شواهدی از حضور انسان مدرن در خوزستان کشف شد در این هفته شواهد ارزشمندی از وجود فرهنگ های پارینه سنگی جدید آغازین تا دوره فراپارینه سنگی و حتی دوره های جدیدتر در نتیجه انجام بررسی روشمند باستان شناختی پارینه سنگی در شهرستان لالی به دست آمد. محمدجواد شعاعی سرپرست هیئت دیرینه شناسی اظهار داشت: شهرستان لالی در شمال استان خوزستان از سال ۱۹۴۰ میلادی به علت حضور دیرینه شناس فرانسوی رومَن گریشمن مورد توجه باستان شناسان قرار گرفت. او اضافه کرد: گریشمن در سال ۱۹۴۶ میلادی بزرگ ترین غار منطقه، یعنی غار پِبده را حفاری کرد ولی متأسفانه به رسم دیرینه شناسی آن زمان اطلاعات این حفاری غیردقیق تابحال به چاپ نرسیده و محل نگهداری اشیای مکشوفه همچنان در پرده ای از ابهام قرار دارد. او با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۸ حامد وحدتی نسب با همکاری دِپارتمان دیرینه شناسی مؤسسه تحقیقاتی مَکس پِلانک دست به حفاری مجدد این غار زد، خاطرنشان کرد: در نتیجه این حفاری شواهدی از دوره پارینه سنگی جدید آغازین برای نخستین بار در ایران با قدمتی حدود ۴۳ هزار سال قبل از غار پِبده بدست آمد و در ادامه این پژوهش، بررسی هدفمند منطقه برای شناسایی غارها و پناهگاه های صخره ای که حاوی اطلاعاتی درباره دورران پارینه سنگی هستند در دستور کار قرار گرفت. ظرفیت پذیرش توریست در ۸ استان کامل شد مدیر کل گردشگری داخلی از تکمیل شدن ظرفیت اقامتی ۸ استان کشور اطلاع داد و اظهار داشت: پیشنهاد ما جایگزین کردن شهرهایی است که در آنها هنوز ظرفیت اقامتی وجود دارد.
مصطفی فاطمی مدیر کل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی در نشست خبری ستاد سفرهای نوروزی که در سالن فجر ارگ آزادی برگزار شد، اظهار داشت: هم اکنون ظرفیت مراکز اقامتی مجاز استان ها را احصاء کرده ایم و می دانیم چه حجمی مسافر در استان ها وجود خواهد داشت. استانهای بوشهر، خراسان رضوی، فارس، خوزستان و گیلان و مازندران، هرمزگان و یزد ظرفیت اقامتی شأن بیشتر از ۸۰ درصد گزارش شده است. سفارش ما برای انجام سفرهای نوروزی به بعضی از شهرهای استانهای گردشگری بعنوان شهرهای جایگزین است.
وی اضافه کرد: استانهای توریست پذیر با حجم زیادی از سفرها در نوروز مواجه می شوند اما مراکز اقامتی بعضی از شهرها کمتر رزرو شده است. سفارش ما سفر به این شهرهاست. چون هم ظرفیت اقامتی در آنها وجود دارد و هم میتوان از جاذبه ها بهتر بهره گرفت. استانهای البرز، تهران، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سمنان و کرمان. استان تهران جزو استان هایی است که پایین ترین رزرو مراکز اقامتی در نوروز را دارد و می تواند بهترین فرصت برای گردش باشد.
هنر تذهیب ایرانی به یونسکو می رود پرونده هنر تذهیب ایرانی مقرر است در نوبت بررسی و تاییدیه اجلاس میراث فرهنگی و جهانی یونسکو قرار گیرد. هر سال نزدیک به ایام نوروز وزارت میراث فرهنگی می بایست لیستی از میراثی که مقرر است برای دو سال آینده آنها را در اجلاس جهانی یونسکو مورد بررسی قرار دهد، ارسال نماید. آذرماه سال قبل پرونده چندملیتی هنر نگارگری (مینیاتور) در پانزدهمین اجلاس کمیته بین الدول میراث فرهنگی ناملموس یونسکو با کسب رای مثبت داوران این کمیته لحظاتی قبل در لیست میراث جهانی ناملموس بشری قرار گرفت و جهانی شد.


منبع:

1400/12/27
12:02:28
5.0 / 5
745
تگهای خبر: تاریخی , توریست , جاذبه , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
ttma تور و گردشگری