وزیر میراث فرهنگی از ۲ اثر تاریخی شهرستان اسفراین بازدید کرد

وزیر میراث فرهنگی از ۲ اثر تاریخی شهرستان اسفراین بازدید کرد

تور و گردشگری: ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مسافرت یک روزه خود به خراسان شمالی از «ارگ تاریخی بلقیس» و «گود کشتی با چوخه زینل خان» اسفراین بازدید نمود.


به گزارش تور و گردشگری به نقل از ایرنا، سید عزت الله ضرغامی روز سه شنبه در مسافرت به خراسان شمالی در بدو ورود راهی اسفراین شد و از آثار تاریخی این شهر بازدید کرد.
بازدید از مجتمع گردشگری طلای سفید، مجموعه تاریخی مفخم، پروژه هماگ، پروژه راه ابریشم در بجنورد و بازدید از تپه نادری و کلنگ زنی مجتمع گردشگری اسب دوانی یزدان پناه در شیروان از دیگر برنامه های سفر یکروزه وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به خراسان شمالی است.
سید عزت الله ضرغامی در حاشیه بازدید از مجموعه تاریخی بلقیس اسفراین در جمع خبرنگاران گفت: شهر بلقیس دومین بنای خشتی کشور است که در نوع خود بی نظیر است ولی متاسفانه از حداقل امکانات رفاهی برای گردشگران برخوردار نیست.
وی اظهار داشت: اعتبارات ویژه ای برای جستجوهای سریع تر و معرفی جاذبه های گردشگری این بنای تاریخی اختصاص می یابد.
ضرغامی اضافه کرد: این محوطه و مجموعه تاریخی و باستانی بطور کامل کاوش نشده است و در همان بخش های اندکی که کاوش شده نیز گنجینه های ارزشمندی یافت شده که گویای قدمت آنست.
وی تصریح کرد: پس از جستجوهای دقیق دیرینه شناسی تدابیر ویژه ای نیز برای سرمایه گذاری در این منطقه تاریخی و معرفی جاذبه های گردشگری اندیشیده خواهد شد.
شهر کهن اسفراین معروف به شهر بلقیس به عنوان دومین بنای عظیم خشتی و گلی ایران، بعد از ارگ بم شناخته می شود که در فاصله ۳ کیلومتری جنوب غربی شهر اسفراین قرار دارد.
این مجموعه تاریخی به شماره ۴۴۹۷ در لیست آثار ملی ثبت شده و باتوجه به اهمیت و غنای تاریخی آن در سال ۱۳۸۸ به عنوان پایگاه میراث فرهنگی مصوب و فعالیت مطالعاتی، مرمتی و دیرینه شناسی آن شروع شد و اکنون درحال طی مراحل تشکیل پرونده برای ثبت جهانی است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه از گود زینل خوان کشتی اسفراین نیز بازدید کرد و در این زمینه اظهارداشت: در بیشتر کشورهای دنیا ارزش های ویژه ای برای مجموعه های ورزشی و ورزش های تاریخی خود قایل هستند به شکلی که کشور اسپانیا سالانه گردشگران زیادی را برای مراسم گاوبازی به این کشور می کشاند.
وی عنوان کرد: اینطور ورزش ها هیچگونه محتوای فرهنگی ندارد برای اینکه که در این منطقه گاوها را به طرز فجیعی می کشتند و از گوشت آن استفاده می کردند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: کشور ما ظرفیت فرهنگی و ورزشی به نام کشتی با چوخه را دارد که در آن جمعیت کثیری از مردم با حضور بانوان بدون کمترین مشکل اجتماعی این ورزش را تماشا می کنند.
وی با تأکید بر نقش رسانه ها در معرفی ظرفیت های ناملوس فرهنگی کشور؛ اظهار داشت: باید رسانه ها در کنار معرفی آثار ملموس این فرهنگ سنتی و ناملوس را نیز معرفی کنند.
گود زینل خان که در کنار چشمه زینل خان در اسفراین قرار داد یک استادیوم طبیعی برای کشتی با چوخه است که سالانه صد ها کشتی گیر از تمامی استانهای ایران در این محل جمع می شوند و به رقابت می پردازند.
این استادیوم هم اکنون حدود ۲۰ هزار نفر ظرفیت دارد و همه ساله خصوصاً در ایام ۱۳ و ۱۴ فروردین مردم علاقمند را برای تماشای رقابت های چوخه کاران به این محل می کشاند.
کشتی با چوخه یکی از معروف ترین ورزش های محلی ایران است که در بین کردهای خراسان رواج دارد و از تاریخچه کهنی برخوردارست.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری بجنورد قرار دارد.



1401/06/15
23:19:05
5.0 / 5
709
تگهای خبر: آثار تاریخی , بازی , بنای تاریخی , تاریخی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
ttma تور و گردشگری