میراث فرهنگی و گردشگری در هفته ای كه گذشت؛

دوربین فرمان آرا در بناهای تاریخی

دوربین فرمان آرا در بناهای تاریخی

تور و گردشگری: ملاقات بهمن فرمان آرا با ضرغامی، تدوین طرح جامع آموزش میراث فرهنگی، تسهیل تردد زمینی ایران و عراق، نامه برای حذف مجریان خانه مسافر همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری درهفته گذشته بود.


خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در هفته گذشته خبر رسید که بعد از نرگس آبیار حالا نوبت بهمن فرمان آراست که مجوز فیلمبرداری فیلمش به نام «چشم ها» را از وزیر میراث فرهنگی بگیرد. چند روز پیش وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در توئیتی از دیدار با بهمن فرمان آرا آگاهی داد. عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی نوشت: با بهمن فرمان آرا ملاقات داشتم، در ۸۱ سالگی هنوز فیلمسازی می کند، روحیه گرفتم. شهید لبافی نژاد، برادر همسر اوست، نمی دانستم!. آدم مستقلی است، می گوید از هرچه که شبهه رانت داشته، دوری کرده است، باهم اختلاف دیدگاه داریم ولی بر طبق منافع ملی اشتراکات زیادی یافتیم.
بعد از این دیدار و توئیت ضرغامی، بهمن فرمان آرا هم نوشت: «در ماه های اخیر بوسیله رسانه ها شاید شنیده باشید که مشغول پیش تولید فیلم جدیدم با نام «چشم ها» بر طبق رمان بزرگ علوی هستم. چون روایت این رمان در سال ۱۳۲۰ می گذرد، ما احتیاج داشتیم برای فیلمبرداری در محلهای تاریخی از میراث فرهنگی اجازه بگیریم. من رفتم اجازه این کار را بگیرم. نامه یک خطی و فهرست ۶۰ تا ۷۰ مکان و فضای که زیر نظر وزارت میراث فرهنگی است، را بُردم. این ملاقات فقط برای مجوز انجام این کار بوده است و هیچ موضوع دیگری در آن مطرح نبود. موقعی که می بینم با این سرعت پُست گذاشته می شود، مثل این که من آمدم چیزی درخواست کنم. در حالی که من تا الان که ۸۱ سالم، رانتی از جایی نگرفته ام.» قبل از این هم نرگس آبیار کارگردان از ضرغامی مجوز فیلمبرداری گرفته بود. ساخت و سازهای مورد نیاز فیلمبرداری در ابنیه تاریخی و بسته شدن یک هفته ای ارگ کریمخانی همچون اتفاقاتی بود که فعالان میراث فرهنگی در کشور نسبت به آن انتقاد داشتند. تسهیل تردد زمینی مسافران میان ایران و عراق در هفته گدشته رییس هیأت مدیره و مدیر عامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در دیدار با رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور عراق در بغداد بر اقدام برای تسهیل و تسریع تردد مسافران میان ایران و عراق تاکید کرد. در جلسه ای با حضور محمدحسین صوفی و ژنرال طارق اسماعیل حسین در شهر بغداد برگزار شد، مطالبی همچون راهکارهای تقویت همکاریهای مشترک در حوزه تسهیل در تردد زمینی، رفع موانع موجود در مرزها، راه های تسهیل و تسریع تردد مسافران بوسیله مرزهای مشترک زمینی دو کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در این نشست قرار شد با تشکیل کمیته ای مشترک با حضور کارشناسان کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران و کارشناسان رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور عراق بوسیله رفع موانع و مشکلات موجود، تردد زمینی در تمامی ایام سال بین دو کشور با نظم و ساختار مورد توافق طرفین، تسهیل شود. شرکت های مجری خانه مسافر حذف شوند همین طور خبر رسید در تاریخ ۲۳ شهریور ماه سال ۱۴۰۱ علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی به مدیران کل میراث فرهنگی در استانها در نامه ای نوشت: پیرو ابلاغ مقام عالی وزارت میراث فرهنگی درباره ی اجرای مصوبه هیأت مقررات زدایی بهبود کسب وکار موضوع «قانون اصلاح مواد یک و هفت قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن» مصوبه سال ۹۹ مجلس در خصوص حذف «مجوز مجری» و ابطال دستورالعمل اجرائی ساماندهی و مدیریت خانه مسافر به اطلاع می رساند با توجه به قانونی بودن مصوبه هیأت مزبور، اجرای آن تکلیف و اجتناب ناپذیر بوده، بدین سبب اداره های کل میراث فرهنگی استانها با رویکرد مساعدت و پشتیبانی از فعالان این حوزه، مجاز هستند در صورت دارا بودن شرایط، از ظرفیت شرکت هایی که سابقا تحت عنوان مجری فعالیت داشته اند، به عنوان دفتر اطلاع رسانی گردشگری در قالب ضوابط و مقررات دستورالعمل اجرائی مربوطه بهره گیرند. حالا مجریان خانه مسافرها نسبت به این مساله واکنش نشان داده اند و با آن مخالفت کرده اند.
لغو سفر تورهای خارجی
با گذشت نزدیک به دو سال حدودا اوضاع با انجام واکسیناسیون جهانی رو به بهبود رفت. ایران هم توانست بازاریابی های خودرا در زمینه گردشگری خارجی انجام دهد. برنامه ریزی ها جهت شرکت در نمایشگاه های خارجی انجام شد.
ثبت نام تورهای گردشگری ورودی باردیگر شکل گرفت و تعدادی هم به ایران آمدند. ولی تجمعات اواخر شهریور ماه بیم آنرا در دل گردشگران انداخت که سفرهایشان به ایران را یا به تأخیر بیندازند و یا کنسل کنند.
تداوم تجمعات و اعتراضات در شهرهای مختلف ایران و انعکاس آن در رسانه های خارجی سبب شد تا گردشگران کشورهای دیگر رفته رفته لغو برگزاری تور را بجای تأخیر ترجیح دهند.
این موضوع را علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز تأیید کرد و در آئین افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه صنایع دستی، گردشگری و هتلداری اصفهان اظهار داشت: حوادث دو هفته اخیر در موسم ورود توریستهای خارجی تأثیر قابل توجهی در لغو نمودن سفرها داشت.
بررسی شرایط موجود بر طبق گفته دفاتر مسافرتی واردکننده توریست خارجی به ایران نشان میدهد لغو تورهای بزرگ از کشورهای اروپایی شروع شده و حالا به کشورهای آسیایی نیز سرایت کرده است به نحوی که در ایام اخیر تورهای بزرگ گردشگری اسپانیا و ایتالیا که قرار بود توسط آژانس های مسافرتی مطرح به ایران بیاید کنسل شد.
اکنون کشورهای آلمان، اسپانیا، آمریکای جنوبی، برزیل و استرالیا تمامی تورهای خودرا به مقصد ایران کنسل کرده اند و سفارت خانه هفت کشور آلمان، فرانسه، هلند، اتریش، بلژیک، اسپانیا و ایتالیا نیز از شهروندان خود خواسته اند سریعاً ایران را ترک کنند. برخی از همین کشورها نیز همچون ایتالیا و فرانسه برای دادن ویزا به ایرانیها سخت گیری های بیشتری می کنند.
طرح همیار گردشگری در کشور اجرا می شود هفته گذشته رییس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته، اتاق تجاری صنایع و معادن کشاورزی ایران از اجرای طرح همیار گردشگری جهت استفاده از ظرفیت نوجوانان در کشور آگاهی داد.
علی اکبر عبدالملکی اظهار داشت: امروزه توجه به توسعه و رونق گردشگری درآمدزایی بالایی برای کشورها دارد بطوریکه ورود هر توریست به کشور یک هزار دلار ارزآوری دارد که در زمینه گردشگری سلامت این رقم به پنج هزار دلار می رسد.
رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته، اتاق تجاری صنایع و معادن کشاورزی ایران اضافه کرد: همین طور در نظر است طرحی برای جذب سرمایه از میان ایرانی های مقیم خارج از کشور اجرا شود که برای این منظور باید مشوق های سرمایه گذاری همچون ارائه زمین رایگان، معاف مالیاتی برای ۱۰ سال و ارائه تسهیلات با سود پایین در اختیار سرمایه گذاران قرار بگیرد.
او با اشاره به ظرفیت های ایران در زمینه صنایع دستی اظهار داشت: ایران با ۲۹۶ نوع صنایع دستی رتبه اول را در دنیا دارد اما به سبب عدم بازاریابی مناسب در سطح جهان حرفی برای گفتن ندارد و کشورهای دیگر با برندسازی صنایع دستی ایرانی ارزآوری بالایی دارند.
طرح جامع آموزش میراث فرهنگی تدوین می شود نشست هم اندیشی شورای معرفی و آموزش میراث فرهنگی در موزه فرهنگ کودکی ایرانک اجرا شد. در این جلسه علیرضا تابش مشاور معاون میراث فرهنگی و دبیر ستاد معرفی و آموزش، با اشاره به رویکرد وزارتخانه در زمینه کودک و نوجوان و تدوین «آئین نامه کارهای ویژه کودکان و نوجوانان در میراث فرهنگی»، بیان کرد: معاونت میراث فرهنگی در این دوره اهتمام ویژه ای برای آموزش میراث فرهنگی به کودکان و نوجوانان دارد.
دبیر ستاد معرفی و آموزش از دیگر اقدامات این ستاد را تدوین «طرح تور ویژه» برای روایت گری متفاوت و هدفمند در موزه ها و مجموعه های تاریخی عنوان نمود.
تابش از تدوین «طرح جامع آموزش میراث فرهنگی» آگاهی داد و اظهار داشت: با تاکید دکتر دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور، طرح جامع آموزش میراث فرهنگی در دست تدوین است و بعد از تصویب، در چند سطح اجرا خواهد شد.
مشاور معاون میراث فرهنگی با اشاره به نشست هم اندیشی با فعالان حوزه کودک و نوجوان بر ادامه این هم فکری ها تاکید و اشاره کرد: حس تعلق خاطر به ارزش های فرهنگی و تاریخی وطن از دوران کودکی و نوجوانی باید مورد توجه قرار گیرد و همکاران ما در موزه ها، پایگاه های میراث ملی و جهانی، برنامه ها و کارهای متنوعی را برای این حوزه برنامه ریزی کرده اند.
او با اشاره به برنامه ریزی برای تولیدات تصویری با هدف معرفی میراث فرهنگی ایران از تدوین تفاهم نامه با انجمن سینمای جوانان ایران آگاهی داد و اظهار داشت: گفتمان سازی میراث فرهنگی در کنار وظایف تخصصی این معاونت در استانها برای ما دارای اهمیت است، برای ارتقای سواد میراثی بین آحاد جامعه، موضوع معرفی و آموزش در قالب های جدید و محتواهای متناسب با ذائقه نسل نو، پیگیری خواهد شد.
دبیر ستاد معرفی و آموزش با ابراز خرسندی از بازدید خود و همراهان از موزه کودکی «ایرانک» اظهار داشت: تشکیل این موزه از دل طرح پژوهشی «فرهنگ نامه کودک و نوجوان»، بسیار باارزش و برای مخاطبان کودک و بزرگسال، الهام بخش است.

1401/07/24
14:25:43
5.0 / 5
414
تگهای خبر: آموزش , تاریخی , تخصص , توریست
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
ttma تور و گردشگری