خاورمیانه و شمال آفریقا چگونه بحران آب را مدیریت می کنند؟

خاورمیانه و شمال آفریقا چگونه بحران آب را مدیریت می کنند؟

تور و گردشگری: خراسان رضوی خاورمیانه و شمال آفریقا یکی از کم آب ترین مناطق جهان هستند و سال ها بحران آب موجب تشدید درگیری ها و تنش های سیاسی شده است. علاوه بر این، این مساله همچنان بر سلامت و رفاه مردم منطقه، خصوصاً زنان و کودکان تاثیر می گذارد. در حقیقت، بگفته یونیسف، نزدیک به 90 درصد از کودکان این مناطق در مکانی با تنش آبی زیاد یا بسیار بالا زندگی می کنند.


به نقل از ویفروم، با افزایش دمای جهانی و تسریع بحران آب وهوا، انتظار می رود بحران آب بدتر شود و بر رشد اقتصادی تاثیر بگذارد. بانک جهانی دریافت که کمبود آب ناشی از آب وهوا می تواند منجر به خسارات اقتصادی تا ۱۴ درصد از تولید ناخالص داخلی این منطقه در ۳۰ سال آینده شود.
با این وجود، نوآوری های تکنولوژیکی و سیستم های پیشرفته مدیریت آب به کاهش این وضعیت کمک می کنند. در نیوم، واقع در شمال غربی عربستان، به سبب افزایش جمعیت در منطقه، از آب زیرزمینی بیشتر برای کشاورزی و آبیاری استفاده می شود. این امر منجر به افت سطح آب زیرزمینی شده و خیلی از چشمه های این منطقه را خشک کرده و محیط را تغییر داده است. سفره های زیرزمینی به سبب نیاز آبی دیگر توانایی احیای خودرا ندارند و تخلیه آزاد فاضلاب در زمین منجر به آلودگی این منبع کمیاب شده است.
جایگزینی آب های زیرزمینی مورد استفاده برای آبیاری با آب شیرین و فرآوری فاضلاب و بازیافت تمام آبی که بطور معمول هدر می رود، اکوسیستم را باردیگر متعادل کرده و می توان واحه طبیعی را در منطقه بازگردانیم.
میانگین هدررفتن آب در سطح جهانی حدود ۳۰ درصد است و می توانیم با فناوری های نظارت هوشمند، بازیافت ۱۰۰ درصدی فاضلاب و تولید منابع صنعتی پاک، پتانسیل استفاده از آب در صنعت، کشاورزی و ایجاد تعادل در طبیعت را به حداکثر برسانیم.
منطقه ای به خشکی شبه جزیره عربستان هم نوآوری و هم کارآمدی را می طلبد. کشاورزی بحرین تا سال ۱۹۸۵ بطور انحصاری بر آب های زیرزمینی متکی بود، زمانی که دولت آغاز به تصفیه فاضلاب جهت استفاده مجدد کرد. امروزه آب بازیافتی ۴۰ درصد از نیازهای این بخش را پوشش می دهد.
کشاورزی نوآورانه همین طور به تولید غذای بیشتر با آب کمتر در سراسر منطقه کمک می نماید. به عنوان مثال، عمان درحال همکاری با دولت هلند برای معرفی ایده های جدید به منطقه است، در صورتیکه مرکز نمک زدایی خاورمیانه در مسقط به عنوان یک مرکز پیشگام برای تحقیقات عمل می کند.
میلیاردها نفر در سراسر جهان دسترسی کافی به آب ندارند که نیاز اساسی برای حفظ زندگی سالم می باشد. خاورمیانه و شمال آفریقا از نظر تنش فیزیکی بدترین وضعیت را دارند و نسبت به سایر مناطق بارندگی کمتری دریافت می کنند اما در عین حال مراکز شهری پرجمعیت و با رشد سریعی دارند که به آب بیشتری نیاز دارند.



1401/10/18
13:41:14
5.0 / 5
439
تگهای خبر: بازی , تكنولوژی , زمین , زندگی
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
ttma تور و گردشگری