در یك نشست تخصصی مطرح شد؛

تبیین نقش غذا به عنوان قسمتی از میراث فرهنگی ملت ها

تبیین نقش غذا به عنوان قسمتی از میراث فرهنگی ملت ها

تور و گردشگری: سمینار علمی آب، غذای سالم و تندرستی در تبیین نقش غذا به عنوان قسمتی از میراث فرهنگی ناملموس ملت ها به همت معاونت فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اجرا شد.



به گزارش تور و گردشگری به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سمینار علمی «آب، غذای سالم و تندرستی» در تبیین نقش غذا به عنوان قسمتی از میراث فرهنگی ناملموس ملت ها به همت معاونت فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اجرا شد.
این سمینار که پیش رویداد جشنواره ملی «خوان پارسی» غذای فراموش شده و گردشگری خوراک ایران است در قالب ۴ پنل تخصصی با حضور پژوهشگران و علاقمندان این حوزه در محل پژوهشگاه اجرا شد.
مهدیه بُد معاون فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه در این جلسه اظهار داشت: غذا در کنار سایر مؤلفه های فرهنگی مانند آداب و رسوم و زبان یکی از عناصر اصلی جاذبه های فرهنگی، گردشگری به شمار می آید، با این وجود به جاذبه های گردشگری غذا در برنامه ریزی مقاصد گردشگری کمتر توجه شده و این در حالیست که گردشگری غذا می تواند چشم انداز ظرفیت توسعه گردشگری ناحیه ای را تغییر دهد.
وی با اعلان اینکه گردشگری غذا یکی از راهکارهای جذب گردشگری در جهان است که به سبب جذابیت ها نقش به سزایی در اشتغالزایی دارد اشاره کرد: در ایران به خصوص در مناطق روستایی هنوز به گردشگری غذا توجه نشده در صورتیکه رشد و توسعه آن می تواند به تحرک، پویایی و توسعه همه جانبه کمک نماید.
در ادامه این جلسه و در اولین پنل با نام «روز جهانی غذا ۲۰۲۳ از دیدگاه محققین»، چرایی انتخاب شعار «آب زندگی، آب غذا از طرف سازمان جهانی غذا در سال ۲۰۲۳»، توسط فرناز نیک خواه دبیر علمی سمینار و مدیر عامل شتاب دهنده فاخر بوم دانشگاه علم و فرهنگ به بحث نهاده شد و سیدرضا نورانی رئیس انجمن ارگانیک ایران موضوع «آب، غذای ارگانیک و سلامتی» را مطرح ساخت.
پنل دوم این سمینار با عنوان «غذا از دیدگاه مردم شناسی» برگزار و طی آن علیرضا حسن زاده رئیس پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری موضوع «غذا از دیدگاه مردم شناسی و فرهنگ» را به بحث نهاد، «جامعه شناسی غذا، فرهنگ و جامعه» از طرف مجتبی عارضی جامعه شناس و مدیر عامل شرکت عارضی عنوان شد و روشن بابایی همتی عضو هیأت علم دانشگاه گیلان موضوع «رشت، اولین شهر خلاق خوراک شناسی ایران در یونسکو» را عنوان و به تشریح ابعاد آن پرداخت.
در پنل سوم تحت عنوان «غذا از دیدگاه طب ایرانی و سبک زندگی سالم» موضوعات «اصلاح عادات غذایی و تغذیه سالم در منظر طب ایرانی و مکمل» و «نقش تغذیه و غذای سالم در سبک زندگی سالم» به ترتیب توسط نفیسه حسینی یکتا مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کوروش جعفریان عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان شد.
در آخرین و چهارمین پنل که با موضوع «نقش آموزش در طبخ غذای سالم» انجام شد «اصول و رویکرد های آموزشی در طبخ غذای سالم در صنعت گردشگری و هتلداری» از طرف حسین شکوهی دبیر کمیته ارتباط با صنعت اتحادیه علمی گردشگران و هتلداری ایران مطرح و به بحث نهاده شد و «اهمیت آموزش و مهارت افزایی طبخ غذای سالم در رستوران ها» توسط محمد صارمی محقق و سرآشپز بین المللی بررسی گردید.
در پایان این سمینار پوستر جشنواره ملی «خوان پارسی» با حضور مهدیه بد معاون فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سید سعید هاشمی رئیس انجمن علمی گردشگری ایران و رییس دانشکده گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ، لیلی کاظم پور مدیر امور فناوری، مراکز رشد واحدهای فناوری معاونت و… رونمایی گردید.


منبع:

1402/08/08
14:56:04
5.0 / 5
297
تگهای خبر: آموزش , تخصص , جاذبه , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
ttma تور و گردشگری