اتمام طرح بررسی بازنمایی فرهنگ ایرانی در فضای عمومی قونیه

اتمام طرح بررسی بازنمایی فرهنگ ایرانی در فضای عمومی قونیه

به گزارش تور و گردشگری رئیس پژوهشكده مردم شناسی از آخر طرح بررسی مردم شناختی بازنمایی فرهنگ ایرانی در فضای عمومی و آیینی شهر قونیه و انتشار نتایج این تحقیق در آینده نزدیك اطلاع داد.


علیرضا حسن زاده با بیان این خبر اظهار داشت: در طرح یاد شده اشکال کلیدی فرهنگ ایرانی بخصوص زبان فارسی در آیین های مربوط به مولانا در شهر قونیه بر مبنای تحقیق میدانی مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: زبان فارسی در چشم اندازهایی چون ادبیات حماسی بُعدی ملی می یابد و در چشم اندازهای عرفانی چون آیین و اشعار مرقد مولانا محمل وحدت اقوام و ملل شده و گونه ای برادری عرفانی و معنوی را میان آنان شکل می بخشد.
رئیس پژوهشکده مردم شناسی خاطرنشان کرد: در قونیه می توان رابطه عمیقی میان موسیقی، ادبیات و زبان یافت و ما با ابعاد چند حسی آیین، زبان و موسیقی رو به رو می شویم.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، وی افزود: در مورد شاعرانی چون مولانا، حافظ، بیدل، و... ادبیات، زبان و آیین با هم تلفیق شده و تلفیقی از افق های فرهنگی و معرفتی را در یک شکل دیالوجیکال و چندصدایی نشان می دهند.
حسن زاده از نزدیکی مردم ایران و ترکیه با عنایت به آیین هایی چون آیین های مولانا یادکرد و تصریح کرد: مردم قونیه زبان فارسی را دوست دارند و در اشکال آموزش سنتی آنان کتاب هایی چون گلستان سعدی مورد استفاده قرار می گیرد.
قونیه شهری است تاریخی که در گذشته پایتخت سلاطین روم بوده و ترک ها از آن بعنوان سلجوقیان روم یاد می کنند. ازاین رو یادگاری های زیادی از گذشتگان به خصوص دوران سلجوقی در آن به چشم می خورد. البته این شهر عمده محبوبیتش را مدیون شاعر بزرگ و صوفی متفکر پارسی زبان حضرت مولانا می باشد، بزرگ مردی بنام و مشهور که در دوران سلجوقی در این شهر زندگی می کرد.



منبع:

1399/06/09
12:31:45
5.0 / 5
1675
تگهای خبر: آموزش , تاریخی , زندگی , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
ttma تور و گردشگری