تشكیل كارگروه برای اجرایی شدن توافق سه نهاد در حوزه صنایع دستی

تشكیل كارگروه برای اجرایی شدن توافق سه نهاد در حوزه صنایع دستی

کارگروهی مشترک با محوریت صندوق توسعه برای اجرایی کردن هر چه سریع تر توافق های صندوق توسعه صنایع دستی، وزارت میراث فرهنگی و وزارت کار تشکیل می شود.


به گزارش تور و گردشگری به نقل از مهر، در نشست مشترکی با حضور معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی و مدیرکل دفتر تسهیلات و تأمین منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، زمینه همکاریهای مشترک در حوزه های صنایع دستی، همچون خانه های خلاق و اشتغال پایدار روستایی بررسی گردید.
در این نشست مقرر شد کارگروهی مشترک با محوریت صندوق توسعه برای اجرایی کردن هر چه سریع تر توافق های مشترک تشکیل گردد.
مدیرعامل صندوق توسعه در این جلسه اظهار داشت: علاوه بر مأموریت احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، حمایت، توسعه و ترویج صنایع دستی و تشویق و تکریم هنرمندان، پیشکسوتان و فعالان بخش صنایع دستی و فرش دستباف هم به مأموریت های این صندوق اضافه شده که تعریف کاربری خانه خلاق برای بناهای تاریخی در همین راستا بوده است.
هادی میرزایی، نبود مدیریت یکپارچه و برنامه راهبردی را همچون عوامل اصلی انحراف خانه های خلاق از مأموریت اصلی خود عنوان نمود و افزود: صندوق توسعه برای اصلاح این روند، تاکید دارد که این خانه ها علاوه بر اینکه محلی برای عرضه آثار فاخر صنایع دستی با مهر اصالت ملی و بین المللی باشد، امکان برگزاری کارگاه های مشترک، مهارت آموزی و توانمندسازی علاقه مندان، برندسازی و مارکتینگ و اتصال به بازارهای ملی و جهانی هم در این اماکن فراهم گردد.
او ضمن اشاره به تفاهمنامه وزارت کار با سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) اظهار داشت: صندوق توسعه می تواند در تفاهمنامه ای با وزارت کار، زیرساخت های لازم جهت استفاده از ظرفیت یونیدو برای توسعه صنایع دستی و اشتغال پایدار را فراهم آورد.
میرزایی افزود: در جهت سیاست های توسعه اقتصادی و اشتغال زایی روستایی، تفاهمنامه چهارجانبه ای میان صندوق توسعه، معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری، سازمان شهرداری ها و دهیاری ها و بنیاد مسکن امضا شده است تا از ظرفیت اماکن تاریخی روستاها برای توسعه اقتصادی این مناطق استفاده گردد.
او تصریح کرد وزارت کار می تواند تکمیل کننده این حلقه برای تسریع در دسترسی به اهداف تعریف شده باشد.
راه اندازی مرکز رشد مشترک
مدیرعامل صندوق احیا با تکیه بر لزوم تشکیل مرکز رشد مشترک بین صندوق توسعه و وزارت کار، پیشنهاد کرد در گام اول در هر استان حداقل یک بنای تاریخی با کاربری خانه خلاق صنایع دستی تعریف و در ادامه یک مرکز توسعه دهنده منطقه ای هم برای هر پنج یا شش استان تعیین شود.
در ادامه این نشست عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم ضمن اشاره به اینکه گردشگری و صنایع دستی همچون اولویت های ما در سطح کلان است اظهار داشت: پیشنهاد مالیات صفر برای مشاغل گردشگری و عرضه تسهیلات ۲ هزار میلیارد تومانی به کسب و کارها در دوران کرونا در این راستا بوده است.
او صندوق احیا را ظرفیتی بزرگ در این عرصه عنوان نمود و افزود: با عنایت به این که نرخ تشکیل سرمایه در کشور پایین است عرضه تسهیلات به تنهایی نتیجه بخش نیست ازاین رو باید به محورهای بهره وری و اشتغال توجه گردد، در این صورت سرمایه هم تأمین خواهد شد.
ایجاد شبکه خانه های خلاق در کشور
او ضمن اشاره به موفقیت معاونت توسعه کارآفرینی در اجرای پروژه گردشگری ارگانیک اظهار داشت: می توانیم این تجربه را در خانه های خلاق هم اجرایی نماییم.
منصوری با تکیه بر اینکه صندوق توسعه می تواند بعنوان یک نهاد توسعه ای غیردولتی، واسطه بین دولت و گروه های هدف باشد خاطرنشان کرد: ایجاد شبکه خانه های خلاق در کشور، می تواند یکی از زمینه های همکاری مشترک ما با این صندوق باشد در این صورت عرضه تسهیلات راه درستی پیدا می کند و گردشگری و صنایع دستی به یاری همدیگر می آیند.
او همینطور پیشنهاد کرد صندوق ضمانت بین وزارت کار و صندوق توسعه برای عرضه تسهیلات به متقاضیان معرفی شده از جانب صندوق تشکیل گردد.
منصوری با تکیه بر اینکه به جای جزیره ای عمل کردن در زمینه اشتغال روستایی، ظرفیت های یکدیگر را باید کامل کرد، خواهان تشکیل کارگروه مشترک با محوریت صندوق توسعه شد و اظهار داشت: هر چه سریع تر باید یک شیوه نامه اجرایی برای همکاری مشترک تدوین و ابلاغ نماییم تا هم امکان تخصیص منابع فراهم گردد و هم قابلیت عملیاتی داشته باشد.
هم افزایی سه جانبه
محمدحسین عسگرپور مدیرکل دفتر تسهیلات و کارآفرینی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم در این جلسه اظهار داشت: با هم افزایی بین دستگاهی می توانیم اقدامات مؤثری در حوزه اشتغال پایدار در بناهای تاریخی و حوزه صنایع دستی انجام دهیم.
او در ادامه با تکیه بر لزوم رفع مشکلات موجود در تکمیل پروژه ها همچون لزوم پرداخت تسهیلات تکمیلی به پروژه های در دست راه اندازی با عنایت به افزایش قیمت ها خواهان توجه بیشتر به پروژه های گردشگری در مرحله پنجم پرداخت اشتغال روستایی شد.
عسگرپور همینطور خواهان اجرای فرایند مشترک انتخاب کارآفرین نمونه در حوزه گردشگری و صنایع دستی شد و اظهار داشت: شاخصهای کارآفرینی روستایی و شهری با یکدیگر متفاوت می باشد و این مهم باید در انتخاب کارآفرین برتر در نظر گرفته شود.
او همینطور از تهیه شیوه نامه ای در وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای این منظور اطلاع داد و اظهار داشت: آمادگی داریم هم در زمینه جوایز و هم در زمینه اصلاح شیوه نامه های انتخاب کارآفرین برتر، همکاری مشترک داشته باشیم.


منبع:

1400/02/09
14:53:09
5.0 / 5
1238
این پست تور و گردشگری را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان تور و گردشگری در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
ttma تور و گردشگری