كارگردان مستند با مهر مطرح كرد؛

مصوبه ای كه میراث پسران سندباد را تهدید می كند

مصوبه ای كه میراث پسران سندباد را تهدید می كند

تور و گردشگری: رضا حائری کارگردان مستند پسران سندباد با اشاره به اهمیت حفظ میراث فرهنگی در واکنش به مصوبه اخیر هیأت دولت اصرار کرد امحای کشتی های بومی و قدیمی نابود کردن قسمتی از تاریخ و فرهنگ ایرانی است.



به گزارش تور و گردشگری به نقل از مهر، اعضای دولت هفته گذشته با اصلاح مصوبه مربوط به برنامه «جایگزینی شناورهای سنتی تجاری با ظرفیت کمتر از (۵۰۰) تُن (لنج تجاری)» موافقت کردند. مصوبه ای که منجر به امحای قسمتی از میراث فرهنگ دریایی کشور خواهد شد و قبل تر فعالان مختلفی از جمله، پایگاه جهانی دریانوردی، شهرداری بندر کنگ، مسئولان کمیته ایکوم، دوستداران میراث فرهنگی و رسانه ها بارها مخالفت خودرا با آن اعلام نموده بودند.
رضا حائری کارگردان مستند «پسران سندباد» که روایتی از فرهنگ و تاریخ دریانوردی ایران است، در واکنش به این مصوبه و در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برای ساخت این مستند، کتاب «بادبان های جنوب» نوشته علی پارسا را مطالعه کردم. این کتاب برای من بسیار جذاب و خواندنی و انگیزه ای برای ساخت این مستند بود. آقای پارسا در تحقیق و پژوهش «پسران سندباد» به من کمک کرد و در جشنواره «سینما حقیقت» این فیلم، نامزد دریافت جایزه بهترین پژوهش شد.
این کارگردان افزود: ما تاریخی کهن و درخشان در دریانوردی داریم. وقتی از خلیج فارس صحبت می نماییم به تاریخ، فرهنگ و مردمی اشاره می نماییم که در این منطقه زندگی کردند. دریانوردان دلیری که در کشورهای دیگر منطقه هم کار کردند و حالا آن کشورها به دستاوردهای آنها با افتخار نگاه می کنند. نمایی از مستند «پسران سندباد»
حائری اضافه کرد: در کویت، دوبی و قطر در موزه ها کشتی های قدیمی و لنج هایی نگهداری می شود که اغلب آنها متعلق به مردم جنوب ایران است. دریانوردان ایرانی تاثیر زیادی روی فرهنگ دریایی این کشورها داشته اند. کشتی «فتح الخیر» که یک کشتی با ارزش ایرانی است در موزه کویت نگهداری می شود.
کارگردان «پسران سندباد» در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به اهمیت حفظ تاریخ و فرهنگ دریانوردی اظهار داشت: خانم ماریو کاپلان که در مستند «پسران سندباد» روایت سفر او به ایران را می بینیم با کشتی «میهن دوست» به آفریقا سفر کرد. عکس گرفت و از این سفر در دل تاریخ، لذت برد و خاطره ساخت. بخش بخش این سرزمین و تاریخ آن با ارزش و خاطره انگیز است. کاش می شد این دستاوردها، این خاطره ها و این تاریخ را حفظ کرد.
رضا حائری اظهار داشت: متاسفانه در خبرها خواندم شناورهای سنتی و چوبی که دانش و مهارت ساخت آنها در لیست میراث ناملموس یونسکو به ثبت رسیده، باید تا ۵ سال آینده امحا شوند. این مصوبه در دولت تدبیر و امید، نه نشانه ای از امید دارد، نه تدبیر. ما باید دستاوردهای تاریخی و فرهنگی مان را حفظ نماییم. میراث فرهنگی، هویت ما است و نباید از آن غافل شویم.
این مستندساز اشاره کرد: امید که دولت بجای تصویب و اجرای این طرح، برای حفظ میراث گرانبهای دریانوردان دلیر و بی هراس ایرانی که سال ها در قدیمی ترین مسیر تجارت دریایی جهان در رفت و آمد بوده اند، به پاسداشت فرهنگ دریانوردی ایران و به احترام خلیج فارس در بندر کنگ که از با اهمیت ترین بنادر ایران است موزه ای تاسیس کرده و دستاوردهای دریانوردی سنتی و کشتی های ایرانی را به معرض دید بگذارد تا قدمت آن مشخص و عیار آن عینی شود. حفظ کشتی های سنتی ایران، به توسعه گردشگری در منطقه کمک می نماید.


منبع:

1400/02/17
13:46:38
5.0 / 5
1500
تگهای خبر: تاریخی , زمین , زندگی , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
ttma تور و گردشگری